2022. október 17.
Sorsoltak a női Magyar Kupában
AZ FTC számára a Dunaújváros csapatán át vezet az út az elődöntőbe, két mérkőzés alapján dől el a továbbjutás.

A Dunaújvárosi Főiskola lesz az FTC-Telekom női csapatának ellenfele a Magyar Kupa negyeddöntőjében – derült ki a Magyar Vízilabda Szövetség sorsolásán. Az a gárda jut az elődöntőbe, amely két mérkőzés összetett gólkülönbsége alapján jobb. (A további párosításokat és a lebonyolítást lásd az oldal alján.)

Egy hétvége alatt lejátsszák a két meccset, november 11-én, pénteken Dunaújvárosban kezdünk, másnap, november 12-én pedig a Népligetben zárul a párharc. Mindkét csapat jelentősen átalakult a tavalyi évhez képest, a bajnokságban eddig lejátszott egy forduló alapján sem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Nagyarányú győzelmet aratott a Fradi és a Dunaújváros is, a Magyar Kupa negyeddöntőjéig két bajnoki fordulót rendeznek még.

A csapat vezetőedzője, Gerendás György így látja a sorsolást:

- Amióta létezik a Ferencváros felnőtt női csapata, a Magyar Kupa egyenes kieséses szakaszában mindig nagyon nehéz ellenfeleket kapunk. A vízilabdában fontos a tradíció, örülök, hogy ez a hagyomány idén sem törik meg, a Dunaújváros az egyik legnehezebb ellenfél, akit kaphattunk. Ami a jó oldala is a dolognak, hogy rá egy hétre három komoly Bajnokok Ligája meccset játszunk, amin eldől a sorsunk, innen nézve hasznos, hogy nem egy könnyebb ellenféllel hangolódunk. A felkészülés során egyetlen edzőmérkőzést játszottunk a Dunaújvárossal idegenben, az nagyon szoros volt, picivel nyertünk. Akkor még nem volt velük a holland válogatott kapus, nem biztos, hogy ugyanazt fogják védekezni. Annyival nem vagyunk esélyesebbek, mint ránézésre tűnik, még nem állt össze teljesen a csapatunk a komoly rangadókra. Hozzátenném, a Dunaújvárosnak sem lesz ilyen téttel bíró meccse addig. Kicsit vakon ugrunk a szikláról, reméljük, elég mély lesz alattunk a víz.

Gurisatti Gréta különleges helyzetben van, mert Dunaújvárosban nevelkedett, pályafutása klubsikereit ott érte el, idén azonban már zöld-fehérek győzelméért harcol.

- Nem tartok a párharctól, bár azt gondoltam, a selejtezőben jogot szerző csapatok közül kapunk ellenfelet. Pontosan emiatt jöttem a Ferencvárosba, hogy mentálisan képes legyek a hasonló helyzetekben jól teljesíteni. Ha Magyar Kupát akarunk nyerni, mindenkit le kell tudnunk győzni. Biztos vagyok benne, hogy a Dunaújváros nagyon kemény ellenfél lesz, jó védekezéssel, de mi is fejlődni fogunk még a negyeddöntőig.

Magyar Kupa, nők
Negyeddöntők, 1. forduló, november 11., péntek

FTC-Telekom – Dunaújváros
Szeged – Eger
UVSE – Szentes
BVSC – III. Kerületi TVE

A 2. fordulót november 12-én rendezik, a két mérkőzés összesített gólkülönbsége dönt a továbbjutásról. Amennyiben a két mérkőzés összesített gólkülönbsége egyenlő, úgy a második mérkőzés után ötméteresekkel dől el a továbbjutás. Az elődöntőbe jutott csapatokat vaksorsolással sorsolják párokba.

"
"
Cikkajánló

Kezdődik a döntő - az aranyéremért megyünk!

Első bajnoki címét szerezheti meg az FTC női vízilabdacsapata, amelynek kétszer kell nyernie az UVSE ellen.

Története során először bajnoki döntős az FTC!

Hatalmas hajrá után ötméteresekkel nyertek Dunaújvárosban női pólósaink, így döntőbe jutottak!

Bejuthatunk a döntőbe

A bajnoki elődöntő második mérkőzését Dunaújvárosban játssza az FTC női vízilabdacsapata.

Egy lépéssel közelebb a döntőhöz

17-10-es győzelmet aratott az FTC női vízilabdacsapata az elődöntő első felvonásán a Dunaújváros ellen.

A szezon legfontosabb szakaszához értünk

A bajnoki elődöntőben a Dunaújváros ellen küzd meg az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fölényes győzelem az alapszakasz zárómeccsén

Az FTC-Telekom Waterpolo női csapata 16-9-re nyert a BVSC ellen az alapszakasz utolsó fordulójában.

Most jön csak a java

A OB I alapszakaszának utolsó mérkőzését a BVSC ellen fogja játszani az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fölényes győzelem Szegeden

Készülve a bajnoki elődöntőre, magabiztosan nyertek női pólósaink 20-6-ra Szegeden.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin