2021. március 12.
Szentesen kezdődik a bajnoki hajrá!
Az FTC-Telekom női csapata szombaton Szentesre látogat.

Még négy mérkőzés maradt a női Ob I alapszakaszából, úgyhogy kijelenthető, hogy a célegyenebe fordultak a csapatok. Szombaton Szentesre utazik az FTC-Telekom Waterpolo, amely a negyedik helyről várja a találkozót az UVSE ellen elveszített rangadó után. Papíron egyre távolabbinak tűnhetne a harmadik hely elérése és a BVSC megelőzése az alapszakaszban, de ebben a bajnoki kiírásban teljesen más a helyzet.

Rövidebb szezon, fontosabb alapszakasz helyezés.

Bíró Attila szövetségi kapitányt és a női válogatott olimpiai felkészülését segítve idén lerövidítették a szezont. Az alapszakaszt ugyanis nem az elődöntő követi, hanem egyből az érmekért csatáznak majd a csapatok. A bronzéremről az alapszakaszban harmadik és negyedik helyezett játszik három győzelemig tartó párharcban, a bajnoki címről pedig az első kettő küzd meg.

A jelenleg éllovas Dunaújváros is befogható, de formájukat elnézve és a tabellára pillantva, -ahol csak egyetlen döntetlen áll a tizenhárom győzelem mellett- aligha lehet realitás. A második helyre azonban matematikailag odaérhetünk, az UVSE nyolc ponttal van előttünk és összesen tizenkettőt lehet még gyűjteni. Az abszolút realitás a BVSC befogása lehet a Ferencváros számára, hiszen közvetlen riválisunktól négy ponttal vagyunk lemaradva.

Kedvezőbb sorsolás

A Fradira még a következő négy csapat vár az alapszakaszban: Szentes, Dunaújváros, Honvéd, BVSC. A zuglóiak pedig az Egerrel, az UVSE-vel, Dunaújvárossal, majd az FTC-vel találkoznak a hátralévő négy fordulóban. Ezek alapján kijelenthető, hogy csapatunknak kedvezőbb a sorsolása, hiszen a BVSC még a címvédő otthonába is utazik, majd az utolsó játéknapon egy parázs rangadót rendeznek majd a Népligetben. A sorrend pedig azért is fontos, mert a bronzcsatában az alapszakasz harmadik helyezettje birtokolja majd a pályaelőnyt.

Tökéletes hajrá?

A Ferencvárosnak tehát a következő négy mérkőzését meg kell nyernie, az első lépés a pedig a Szentes elleni szombati találkozó. Hazai medencében 2020. szeptember 26-án, 22-6-ra nyertünk, ezt követően lenne szükség egy bravúrra dunaújvárosi medencében, de bízhatunk az éllovasban és az UVSE-ben is, hogy legyőzi a zuglóiakat. Majd ezek után a Honvéd ellen kell hozni a kötelező három pontot és egy ki-ki meccsen fogadhatnánk a BVSC-t.

Női Ob I 13. forduló
2021.03.13. 18:00
Szentes
Szentes–FTC-Telekom
Zárt Kapu

"
"
Cikkajánló

Fölényes győzelem az alapszakasz zárómeccsén

Az FTC-Telekom Waterpolo női csapata 16-9-re nyert a BVSC ellen az alapszakasz utolsó fordulójában.

Most jön csak a java

A OB I alapszakaszának utolsó mérkőzését a BVSC ellen fogja játszani az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fölényes győzelem Szegeden

Készülve a bajnoki elődöntőre, magabiztosan nyertek női pólósaink 20-6-ra Szegeden.

Jön az alapszakasz utolsó idegenbeli meccse

Tíz napon belül másodszor is találkozik az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a Szegeddel.

A vége fölényes győzelem lett

Magabiztos, 15-10-es sikert aratott az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a III. kerületi TVE otthonában.

Már az elődöntőre hangolódunk

Szombat este 18 órakor a III.Kerületi TVE otthonába látogat a FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fiatalokkal a csapatban nyertünk a Népligetben

18-7-es magabiztos győzelmet aratott az FTC női vízilabdacsapata a Szeged elleni bajnokin.

Kezdődik az alapszakasz hajrája

Szerda este a Szegedet fogadja a Népligetben az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin