2019. november 12.
Szükségük lesz a fradisták buzdítására
A címvédő UVSE-t fogadja az FTC-Telekom Waterpolo női csapata csütörtök este a Népligetben.

Az FTC-Telekom Waterpolo női csapata hat forduló után veretlenül vezeti a bajnokságot, ám most jön a java, hiszen csütörtökön a címvédő UVSE-t fogadja a Népligetben, majd szombaton az előző szezon ezüstérmeséhez és Európai Szuperkupa-győzteséhez utazik Dunaújvárosba. Az elmúlt hetek mérkőzéseiről és a folytatásról kérdeztük a Fradi kapusát, Csehó-Kovácsné Kasó Orsolyát.

- Nagyon mozgalmasan időszakon vagytok túl. Milyen állapotban van most a csapat?

- A Magyar Kupában nagyon jól játszottunk és ez hatalmas löketet adott az Euroligára. A hollandiai selejtezőcsoportban voltak jó momentumaink és kevésbé jók is, úgyhogy azért látszódott, hogy a nemzetközi kupaporondra még nem szoktunk össze eléggé. Sajnálom, hogy nem mehetünk még egy kört, de tapasztalatgyűjtésnek abszolút jó volt. Olyanok is fel tudtak nőni a feladathoz, akik most kerültek fel a felnőttek közé. Több olyan periódusunk is volt, amire lehet építkezni.

 

- A hétvégén sorozatban már a hatodik bajnoki sikert arattátok. Hogyan értékelnéd az Eger ellen 10-9-re megnyert meccset?

- Örülök, hogy ismét le tudtunk győzni az Egert. Az eredményt nézve úgy látszik, hogy szoros volt, de én úgy gondolom, hogy 10-6-os vezetésnél egyértelmű volt a győzelmünk. A végén kicsit már figyelmetlenek voltunk, de a lényeg, hogy hozunk egy stabil szintet. Most jönnek a tavalyi első három helyezett elleni meccsek. Az elmúlt hetekben kellőképpen felkészültünk arra, hogy tényleg megmutassuk, mit is tudunk. A Magyar Kupában már nyerni tudtunk a BVSC ellen, a Dunaújvárost pedig megszorongattuk.

 

- Itt vagy a kezdetek óta. Az FTC női vízilabdacsapatának megalakulásától kezdve, vagyis 2017 őszétől látod, hogyan változott az együttes játéka?

Gerendás György mindig azt mondta, hogy meg kell találni a Fradinak a stílusát védekezésben és támadásban is. Ez évről-évre alakult ki, nyilván voltak változások a keretben, most például nincsen igazi centerünk, hanem egy többmozgásos játékot alakítottunk ki, ami fekszik a csapatnak.

 

- Most már kialakult a Fradi-stílus?

- Szerintem most már abszolút kialakult védekezésben, hogy mi az, ami nekünk fekszik. A támadásban pedig - látva, hogy milyen játékosok érkeztek - lassan összeáll a csapat játéka.

 

- Csütörtökön az UVSE-t fogadjuk a Népligetben. Az elmúlt meccseinken már sikerült megszorítani a címvédőt, de mi kell ahhoz, hogy meglepjétek őket?

- Semmiképpen sem szabad az elején belealudnunk a meccsbe, mert mire 0-3-ról, vagy 0-4-ről visszatornázzuk magunkat, addigra nagyon elfáradunk. Erre is volt már példa. Úgyhogy mindenképpen a védekezésre kell koncentrálni, mert gólt úgyis lő a csapat.

 

- A legtöbbször Keszthelyi Ritától függ az UVSE játéka, mivel a válogatott klasszisa 5-6 gólra is képes meccsenként. Őt kell megfogni?

- Mi a komplett csapatra készülünk. A BVSC ellen Antal Dóra brillírozott, miután Keszit lefogták, szóval ebből kiindulva más is át tudja venni a vezért szerepét. A fiatalok is bátran lőnek, úgyhogy egy komplett UVSE-re készülünk.

 

- Tv-s meccs lesz, ráadásul egy derbi. Emiatt nagyobb a várakozás a csapaton belül?

- Még nem beszéltünk erről, de a fontosabb meccsek előtt azért mindenkiben van egy plusz drukk. Nem szabad, hogy ez teher legyen, meg kell találni azt a praktikát, amivel ki lehet zárni a körülményeket, ha zavaróak. Ez is csak egy meccs a sok közül, úgyhogy nem szabad rástresszelni, mert akkor még rosszabb lesz. Azt mindenképpen szeretnénk, hogy sok Fradista kijöjjön az uszodába, mert a szurkolásuk erőt ad nekünk.

NŐI VÍZILABDA OB I 

Alapszakasz 7. forduló, 2019.11.14., csütörtök 19:00

FTC-MVM Sportközpont, Népligeti uszoda

FTC-Telekom – UVSE

Tv-közvetítés: M4 Sport

Jegy: 1000 Ft

"
"
Cikkajánló

Ismét a hajrában csúszott ki a győzelem a kezünkből

Izgalmas és fordulatos meccsen döntetlen született az FTC-BVSC rangadón a női vízilabda ob I-ben.

Győzni kell közvetlen riválisunk ellen

Újabb rangadó vár az FTC-Telekom Waterpolo női csapatára, amely a BVSC-t fogadja a Népligetben.

Dunaújvárosban ért véget a sorozatunk

Az FTC-Telekom Waterpolo szombaton az első vereségét szenvedte el a női OB I aktuális kiírásában.

Illés: „Ilyen meccsekért érdemes keményen edzeni.”

Derbi után és rangadó előtt beszélgettünk az FTC-Telekom Waterpolo játékosával, aki öt gólt lőtt az UVSE-nek.

Megszakítottuk a címvédő 3 éves sorozatát!

Döntetlent ért el az FTC-Telekom az UVSE ellen, így pontot rabolt a címvédőtől és továbbra is veretlen.

Győztes rangadó után vezetjük a bajnokságot

A különbség csak egy gól lett, de ennél magabiztosabban nyert az FTC-Telekom Waterpolo női csapata Egerben.

Cél az első hely megtartása

A Magyar Kupa után a bajnokságban is nagy küzdelem várható az Eger és az FTC női csapata között.

Szép helytállás, de vereség az első nemzetközi meccsen

Női vízilabdacsapatunk első nemzetközi meccsén 14-11-re kikapott az Utrechttől.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most