2019. november 12.
Szükségük lesz a fradisták buzdítására
A címvédő UVSE-t fogadja az FTC-Telekom Waterpolo női csapata csütörtök este a Népligetben.

Az FTC-Telekom Waterpolo női csapata hat forduló után veretlenül vezeti a bajnokságot, ám most jön a java, hiszen csütörtökön a címvédő UVSE-t fogadja a Népligetben, majd szombaton az előző szezon ezüstérmeséhez és Európai Szuperkupa-győzteséhez utazik Dunaújvárosba. Az elmúlt hetek mérkőzéseiről és a folytatásról kérdeztük a Fradi kapusát, Csehó-Kovácsné Kasó Orsolyát.

- Nagyon mozgalmasan időszakon vagytok túl. Milyen állapotban van most a csapat?

- A Magyar Kupában nagyon jól játszottunk és ez hatalmas löketet adott az Euroligára. A hollandiai selejtezőcsoportban voltak jó momentumaink és kevésbé jók is, úgyhogy azért látszódott, hogy a nemzetközi kupaporondra még nem szoktunk össze eléggé. Sajnálom, hogy nem mehetünk még egy kört, de tapasztalatgyűjtésnek abszolút jó volt. Olyanok is fel tudtak nőni a feladathoz, akik most kerültek fel a felnőttek közé. Több olyan periódusunk is volt, amire lehet építkezni.

 

- A hétvégén sorozatban már a hatodik bajnoki sikert arattátok. Hogyan értékelnéd az Eger ellen 10-9-re megnyert meccset?

- Örülök, hogy ismét le tudtunk győzni az Egert. Az eredményt nézve úgy látszik, hogy szoros volt, de én úgy gondolom, hogy 10-6-os vezetésnél egyértelmű volt a győzelmünk. A végén kicsit már figyelmetlenek voltunk, de a lényeg, hogy hozunk egy stabil szintet. Most jönnek a tavalyi első három helyezett elleni meccsek. Az elmúlt hetekben kellőképpen felkészültünk arra, hogy tényleg megmutassuk, mit is tudunk. A Magyar Kupában már nyerni tudtunk a BVSC ellen, a Dunaújvárost pedig megszorongattuk.

 

- Itt vagy a kezdetek óta. Az FTC női vízilabdacsapatának megalakulásától kezdve, vagyis 2017 őszétől látod, hogyan változott az együttes játéka?

Gerendás György mindig azt mondta, hogy meg kell találni a Fradinak a stílusát védekezésben és támadásban is. Ez évről-évre alakult ki, nyilván voltak változások a keretben, most például nincsen igazi centerünk, hanem egy többmozgásos játékot alakítottunk ki, ami fekszik a csapatnak.

 

- Most már kialakult a Fradi-stílus?

- Szerintem most már abszolút kialakult védekezésben, hogy mi az, ami nekünk fekszik. A támadásban pedig - látva, hogy milyen játékosok érkeztek - lassan összeáll a csapat játéka.

 

- Csütörtökön az UVSE-t fogadjuk a Népligetben. Az elmúlt meccseinken már sikerült megszorítani a címvédőt, de mi kell ahhoz, hogy meglepjétek őket?

- Semmiképpen sem szabad az elején belealudnunk a meccsbe, mert mire 0-3-ról, vagy 0-4-ről visszatornázzuk magunkat, addigra nagyon elfáradunk. Erre is volt már példa. Úgyhogy mindenképpen a védekezésre kell koncentrálni, mert gólt úgyis lő a csapat.

 

- A legtöbbször Keszthelyi Ritától függ az UVSE játéka, mivel a válogatott klasszisa 5-6 gólra is képes meccsenként. Őt kell megfogni?

- Mi a komplett csapatra készülünk. A BVSC ellen Antal Dóra brillírozott, miután Keszit lefogták, szóval ebből kiindulva más is át tudja venni a vezért szerepét. A fiatalok is bátran lőnek, úgyhogy egy komplett UVSE-re készülünk.

 

- Tv-s meccs lesz, ráadásul egy derbi. Emiatt nagyobb a várakozás a csapaton belül?

- Még nem beszéltünk erről, de a fontosabb meccsek előtt azért mindenkiben van egy plusz drukk. Nem szabad, hogy ez teher legyen, meg kell találni azt a praktikát, amivel ki lehet zárni a körülményeket, ha zavaróak. Ez is csak egy meccs a sok közül, úgyhogy nem szabad rástresszelni, mert akkor még rosszabb lesz. Azt mindenképpen szeretnénk, hogy sok Fradista kijöjjön az uszodába, mert a szurkolásuk erőt ad nekünk.

NŐI VÍZILABDA OB I 

Alapszakasz 7. forduló, 2019.11.14., csütörtök 19:00

FTC-MVM Sportközpont, Népligeti uszoda

FTC-Telekom – UVSE

Tv-közvetítés: M4 Sport

Jegy: 1000 Ft

"
"
Cikkajánló

Derbi az alapszakasz-győzelemért

A hatalmas csatát hozó novemberi Magyar Kupa-döntő után találkozik ismét az FTC és az UVSE.

„Menekült” az uszodából, mára vb-ezüstérmes kapus lett

Neszmély Boglárkának egy fogócska változtatta meg a karrierjét, ráadásul nem is a kapuban kezdett - VIDEÓ

Vereséggel zártuk a BL-t

Fordulatos meccsen 9-8-ra kikapott az FTC női vízilabdacsapata Egerben.

Zárjuk győzelemmel a BL-t!

A BL-ben tét nélküli lesz az Eger-FTC csata, de a női ob I rájátszása miatt nem mindegy az eredmény.

A Szentes sem okozott gondot

18-7-re nyert idegenben az FTC-Telekom női pólócsapata a bajnokságban, ezzel őrzi első helyét a tabellán.

Kötelező győzelemért utazunk Szentesre

Még utoljára ellenfélként néz szembe női pólócsapatunkkal az FTC leendő vezetőedzője, Matajsz Márk.

Nagy csatát nyertünk meg a Dunaújváros ellen

9-8-ra győzte le egyik közvetlen riválisát a bajnokságban a listavezető FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fókuszban a bajnokság

A rájátszás szempontjából játszik fontos meccset az FTC-Telekom Waterpolo női csapata a Dunaújváros ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin