2020. augusztus 11.
Történelmi győzelem a Derbin!
Az FTC-Telekom Waterpolo női csapata remek játékkal, fennállása óta először nyert az UVSE ellen.

Hullámzó teljesítményt nyújtott az FTC női vízilabdacsapata a Magyar Kupa eddigi három mérkőzésén, hiszen egy 18-9-s Szentes elleni győzelemmel kezdte a sorozatot, ezután kikapott meglepetésre 15-14-re Egerben, majd kijavítva a védekezésbeli hibákat 15-2-re nyert a Tatabánya ellen. Ilyen előzmények után jöhetett a Derbi, a legutóbbi öt bajnokságot megnyerő UVSE ellen a Népligetben, ahol nagyon sokan voltak kíváncsiak arra, mire lesz képes Béres Gergely csapata.

Az UVSE szerzett vezetést, de a negyed felénél fordítottunk 2-1-re Tóth-Csabai Dóra és Kuna Szonja góljával. Kapaszkodtak Keszthelyi Ritáék, akik kétszer egyenlítettek 2-2-nél és 3-3-nál. Esélyük volt a vendégeknek a vezetést visszaszerzésére is, de Rybanska Natasa csúnyán fölé lőtte az ötméterest, amit meg is büntettünk a túloldalon. Máté Zsuzsanna lapos lövése utat talált Gangl Edina kezei alatt-mellett a kapuba, ezzel zárult az első negyed, amit így 4-3-ra megnyertünk.

Rendkívül pörgős meccset játszottak a felek és kérdés volt kinek fogy el a lendülete. A második játékrész elején kettőre növeltük az előnyünket Tóth-Csabai második góljával (5-3), majd egy bekapott találat után (5-4) egy kontrából Illés Anna harcolt ki ötméterest, amit Muzsnay Fanni értékesített (6-4). Egy UVSE-gól után úgy tűnt, hogy elfogy az előny, de Kövesdi Vivien fantasztikus gólt lőtt a semmiből jobb oldalról a hosszú sarokba. 7-5!

És itt még nem volt vége, nem fogyott el az erőnk és a lendületünk. A nagyszünet után Illés Anna bődületesen nagy gólt ragasztott a felsőbe (9-5), majd az UVSE kockáztatott és perceken át Gangl Edinával kiegészülve támadott, ami megbosszulta magát. 3-4 akciót is kivédekeztünk Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya fantasztikus védéseivel, majd egy labdaszerzés után Máté Zsuzsanna ívelt az üres kapuba. 9-5!!! A bajnoki címvédő 9! percen át volt gólképtelen az FTC ellen, ez azonban megtört a negyed végén, így 9-6-os Fradi vezetésről kezdődött az utolsó játékrész.

Tavaly novemberben háromgólos előnyt herdáltunk el ugyanitt, és akkor 12-12-re mentett az UVSE. Öt és fél perccel a meccs vége előtt elkezdett fogyni az előnyünk. Muzsnay Fanni egy remek egyéni akció után még 10-7-re alakította az állás, de jöttek az UVSE pillanatai. Keszthelyi Ritát majdnem végig sikerült megfogni és egészen a hajráig 7/1-es lövési hatékonysággal állt. A válogatott csapatkapitánya azonban a végén villant meg és egy ejtéssel, valamint egy értékesített büntetővel kiegyenlített 10-10-re két perccel a vége előtt. Úgy tűnt a sors ismétli önmagát, a Fradi azonban a háromgólos előny elvesztése ellenére sem tört meg. Vályi Vanda ötméterest harcolt ki, amit Illés vágott be (11-10) egy perccel a vége előtt. A vendégeknek még volt egy támadásnyi idejük az egyenlítésre, de sikerült blokkolni lövésüket, a kegyelemdöfést pedig új játékosunk, Vályi adta meg, így 12-10-re nyertünk.

Az FTC 14. próbálkozásra legyőzte azt az UVSE-t, amely nem sűrűn szenved vereséget. Decemberben a Magyar Kupa-fináléban kikapott, de előtte öt bajnokságot és öt Magyar Kupát nyert, talán 1-2 vereséggel. Elképesztő teljesítményt raktak le lányaink a Népligetben, ahol hatalmas vastapsban részesítették őket a szurkolók.

BENU NŐI MAGYAR KUPA

5 .forduló, 2020. augusztus 11., kedd

Budapest, FTC-MVM Sportközpont

FTC-TELEKOM WATERPOLO – UVSE HUNGUEST HOTELS 12-10 (4-3, 3-2, 2-1, 3-4)

Gólszerzőink: Muzsnay 3, Tóth-Csabai 2, Máté 2, Illés 2, Kuna 1, Kövesdi 1, Vályi 1

"
"
Cikkajánló

Most jön csak a java

A OB I alapszakaszának utolsó mérkőzését a BVSC ellen fogja játszani az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fölényes győzelem Szegeden

Készülve a bajnoki elődöntőre, magabiztosan nyertek női pólósaink 20-6-ra Szegeden.

Jön az alapszakasz utolsó idegenbeli meccse

Tíz napon belül másodszor is találkozik az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a Szegeddel.

A vége fölényes győzelem lett

Magabiztos, 15-10-es sikert aratott az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a III. kerületi TVE otthonában.

Már az elődöntőre hangolódunk

Szombat este 18 órakor a III.Kerületi TVE otthonába látogat a FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fiatalokkal a csapatban nyertünk a Népligetben

18-7-es magabiztos győzelmet aratott az FTC női vízilabdacsapata a Szeged elleni bajnokin.

Kezdődik az alapszakasz hajrája

Szerda este a Szegedet fogadja a Népligetben az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Vereség az UVSE ellen

Női vízilabdacsapatunk 15-9-re kikapott az UVSE vendégeként.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin