2023. szeptember 15.
U20-as női vb: VILÁGBAJNOK MAGYARORSZÁG!
Magyarország két FTC-játékossal soraiban, Neszmély Boglárkával és Dömsödi Dalmával nyert junior vb-t.

Volt miért bosszút állni! A tavaly elveszített U19-es Európa-bajnoki döntő után most a junior világbajnoki fináléban vághatott vissza a spanyoloknak a magyar korosztályos vízilabda-válogatott, melyben ezúttal is kezdőként kapott lehetőséget saját nevelésű kapusunk, Neszmély Boglárka, mellette pedig ott volt a keretben centerünk, Dömsödi Dalma is. A tét tehát ezúttal a vb-arany volt!

A mieink szinte veretlenül meneteltek végig a tornán, ahol csupán az első csoportmeccs lógott ki a sorból, ugyanis az olaszok ellen csak büntetők után maradtunk alul, rajtuk az elődöntőben sikerült bosszút állni csütörtök este. A vb-döntőben szinte ellenállhatatlanul kezdett a magyar válogatott, amely négy percig gólt sem kapott. 2-0-ra vezetett Benczur Márton csapata, amelyhez egy gólnál közelebb nem is kerültek a spanyolok, hiába kapcsolt magasabb fokozatra az Eb-címvédő. Meg tudtuk tartani előnyünket, 5-3-ra vezettünk az első negyed után. Sümegi még 6-3-ra módosította az állást, innen viszont gyorsan visszakapaszkodtak 6-5-re. Dömsödi Dalma azonban megmentett minket az egáltól egy emberelőnyből szerzett góllal, a félidőt pedig egy gólváltás zárta, így 8-6-ra vezettünk a döntő felénél.

A térfélcsere után sem talált fogást Spanyolország a magyar csapaton, amely a világbajnokság legjobb játékát mutatva mattolta legfőbb riválisát. A harmadik negyedben zsinórban négy gólt szerezve már 12-6-ra sikerült ellépnünk, ami már-már ledolgozhatatlan hátránynak tűnt. Az Eb-győztes innen még visszakapaszkodott 12-8-ra, de nem forgott veszélyben a mieink sikere. A vége 13-10 lett Magyarország javára, ezzel Neszmély Boglárkáék a legjobbkor, egy vb-döntőben vágtak vissza az Eb-ezüstért. Idén tehát a magyar lányok ünneplése zárta az év legfőbb utánpótlás eseményét:

Magyarország nyerte az U20-as leány vízilabda világbajnokságot, története során először!

Forrás: waterpolo.hu

5 ARANY + 1 BRONZ - 2023 NYARA A MAGYAR VÍZILABDÁÉ

Ezzel kijelenthető, hogy fantasztikus nyarat zárt a magyar vízilabdasport, hiszen a kilenc FTC-játékos és a szakmai stábunk hathatós közreműködésével megnyert felnőtt világbajnoki cím mellett az utánpótlásban is több aranyéremmel zártunk. U20-as korosztályban világbajnok lett a fiú válogatott Molnár Erikkel, Nagy Ákossal és Varga Vincével, most pedig a lányok is a dobogó legfelső fokára állhattak Neszmély Boglárkával és Dömsödi Dalmával. Az U17-es leány csapat Gulyás-Oldal Emmával a soraiban Európa-bajnok lett, ahogy az U15-ös fiú nemzeti együttes is kontinensbajnoki címet ünnepelhetett négy fradistával, Farsang Auréllal, Horváth Leventével, Kovács Mátyással, és Varga Keánnal a keretben. Ugyanebben a korosztályban pedig Eb-bronzérmes lett a magyar válogatott, melyben három saját nevelésű játékosunk, Kiss Emma Gitta, Szalkai Hanga és Paján Zille kapott helyet. Hasonlóan eredményes sorozatot még soha, egyetlen nemzet sem tudott véghezvinni!

GRATULÁLUNK A CSAPATOKNAK ÉS A SZAKMAI STÁBOKNAK!

U20-AS NŐI VILÁGBAJNOKSÁG

Döntő – 2023. szeptember 15., péntek 21:00

Portugália, Coimbra

SPANYOLORSZÁG-MAGYARORSZÁG 10-13 (3-5, 3-3, 2-4, 1-2)

Gólszerzőink: Varró 3, Szegedi 3, Sümegi 2, DÖMSÖDI, Tiba, Mácsai, Hajdú, Aubéli 1-1

Az U20-as világbajnok magyar női vízilabda-válogatott tagjai:

Aubéli Tekla, Dömsödi Dalma, Fekete Flóra, Golopencza Nóra, Golopencza Szonja,Hajdú Kata, Irmes Rozália, Kardos Laura, Kóka Zelma, Mácsai Eszter, Neszmély Boglárka, Sümegi Nóra, Szegedi Panni, Tiba Panna, Varró Eszter

Szövetségi edző: Benczur Márton

Másodedző: Béres Gergely

"
"
Cikkajánló

Párizs 2024: Négy FTC-játékos utazhat az olimpiára

Kurucz-Gurisatti, Leimeter, Neszmély és Vályi is ott van a magyar vízilabda-válogatottban.

Vb-ezüstérmes az U16-os válogatott

Három FTC-játékossal a keretben vb-ezüstérmet szerzett az U16-os magyar leány vízilabda-válogatott.

Ezüstérmes a női válogatott az athéni tornán

Három győzelemmel és egy vereséggel zártuk az olimpiai felkészülési Thetis-kupát.

Olasz klasszist igazoltunk

A vb-bronzérmes Valeria Palmieri az FTC-Telekom női vízilabdacsapatának ötödik nyári igazolása.

Négy FTC-játékos küzdhet tovább az olimpiáért

16 fős csapattal folytatja felkészülését a párizsi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott.

Könnyed győzelem a felkészülési meccsen

Kimagasló harmadik negyeddel 14-7-re nyerni tudott az olimpiára készülő magyar női válogatott Kanada ellen.

„Bennünk van egy jó eredmény az olimpián.”

Hat FTC-játékossal kezdte meg az olimpiára való felkészülését a magyar női vízilabda-válogatott.

Hat FTC-játékos került be a bő olimpiai keretbe

Május 27-én kezdi meg felkészülését a párizsi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin