2019. szeptember 27.
Új szezon, új remények
Az idény első meccsére készül az FTC-Telekom női csapata, amely a Tatabányát fogadja az első fordulóban.

Azt már most kijelenthetjük, hogy ez a szezon izgalmasabb és keményebb lesz, mint a korábbiak voltak. Amellett ugyanis, hogy a Ferencváros női vízilabdacsapata harmadik idényében már a nemzetközi kupaporondon is játszik, most van reálisan a legnagyobb esélye arra, hogy dobogóért, vagy akár a bajnoki döntőért küzdjön. A keret nagy része együtt maradt, de történtek kisebb változások, mondhatni frissült az együttes, ami mindenképpen jót tett. Sokat azonban ne tudtunk együtt készülni, mivel a nyár folyamán mindig voltak hiányzók a különböző korosztályos válogatott tornák miatt. Kezdésként Tóth-Csabai Dóra és Illés Anna utazott el a dél-koreai felnőtt világbajnokságra, majd Kövesdi Vivien, Gémes Alexa, Huszti Dóra és Máté Zsuzsanna játszott az Universiadén, melyen aranyérmesek lettek. Rajtuk kívül Krénusz Anna az U15-ös Európa-bajnokságon, Neszmély Boglárka, Pőcze Panna és Ramocsai Vera az U17-es Eb-n, míg Muzsnay Fanni és Petik Panna az U17-es világbajnokságon szerepelt. Ennek következtében csak az elmúlt héten tudott először együtt edzeni a társaság, amely Martfűn vett részt egy háromnapos felkészülési tornán. A Dunaújváros és a BVSC elleni szoros vereség ellenére biztató játékot mutatott a csapat, amely folytatná azt a fejlődési ívet, amit az előző szezon végén láthattunk. Akkor nem sokon múlt a bajnoki érem megszerzése, úgyhogy reméljük, hogy két negyedik hely után most már sikerül felállni a dobogó valamelyik fokára.

"Nagyon várjuk, hogy elkezdődjön a bajnokság. - kezdte a FTC-Telekom újdonsült csapatkapitánya, Tóth-Csabai Dóra. Az idei szezon teljesen más lesz, mint az előző, hiszen új csapattársak érkeztek hozzánk, ezáltal a játékunk képe is más lesz. A matrfűi tornából kiindulva az erőviszonyok hasonlóak lesznek 5-6 együttesnél, így a bajnokság is erősebb lesz, több ki-ki meccsre számítok, ami a szurkolók szempontjából is jó hír! Most nem tudnám megtippelni az első négy csapat sorrendjét, bármi megtörténhet. Természetesen mi azon leszünk, hogy az élmezőnyhöz tartozzunk!"

Hogy hogyan is fest az új Fradi, az szombaton kiderül az FTC-MVM Sportközpontban, ahol 17 órától a Tatabánya együttesét fogadjuk. Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Népligeti uszodába, ahová ezúttal díjtalan a belépés!

NŐI VÍZILABDA OB I

Alapszakasz 1.forduló, 2019.09.28., szombat 17:00

FTC-TELEKOM WATERPOLO – TATABÁNYA

A belépés ingyenes!

 

Az FTC-Telekom Waterpolo női csapatának 2019/2020-as kerete:

Kapusok: Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya, Neszmély Boglárka

Mezőnyjátékosok: Ács Dóra, Gémes Anett Alexa, Hajdú Róza, Huszti Dóra, Illés Anna, Kövesdi Vivien, Krénusz Anna, Máté Zsuzsanna, Muzsnay Fanni, Petik Panna, Pőcze Panna, Ramocsai Vera, Ráski Lilla, Regős Maja, Takács Vivien, Tóth-Csabai Dóra

Vezetőedző: Béres Gergely

Szakmai igazgató: Gerendás György

"
"
Cikkajánló

Bejuthatunk a döntőbe

A bajnoki elődöntő második mérkőzését Dunaújvárosban játssza az FTC női vízilabdacsapata.

Egy lépéssel közelebb a döntőhöz

17-10-es győzelmet aratott az FTC női vízilabdacsapata az elődöntő első felvonásán a Dunaújváros ellen.

A szezon legfontosabb szakaszához értünk

A bajnoki elődöntőben a Dunaújváros ellen küzd meg az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fölényes győzelem az alapszakasz zárómeccsén

Az FTC-Telekom Waterpolo női csapata 16-9-re nyert a BVSC ellen az alapszakasz utolsó fordulójában.

Most jön csak a java

A OB I alapszakaszának utolsó mérkőzését a BVSC ellen fogja játszani az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fölényes győzelem Szegeden

Készülve a bajnoki elődöntőre, magabiztosan nyertek női pólósaink 20-6-ra Szegeden.

Jön az alapszakasz utolsó idegenbeli meccse

Tíz napon belül másodszor is találkozik az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a Szegeddel.

A vége fölényes győzelem lett

Magabiztos, 15-10-es sikert aratott az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a III. kerületi TVE otthonában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin