2023. október 25.
Újabb három pont a bajnokságban
Az FTC-Telekom Waterpolo női csapata lassabb kezdés után felőrölte a Szentest és 19-11-re nyert.

Gerendás György csapata utoljára tudott élesben gyakorolni a szombati, UVSE elleni derbire a Szentes ellen, de női csapatunk vezetőedzője ügyelt arra is, hogy megfelelő pihenő is jusson a játékosoknak, így Leimeter Dóra, Máté Zsuzsanna és Vályi Vanda is a lelátóról nézték bajtársaikat.

Kétségkívül rosszul kezdtük a találkozót, Nagy Laura még vezetést szerzett, de rövid időn belül egyenlített, majd előnyhöz jutott a Szentes. Kiss Alexandra emberhátrányban védett fontosat, utána Kurucz-Gurisatti Gréta elöl tette még értékesebbé a háritást (2-2). De a csongrádiak makacs ellenfélnek bizonyultak 3-3-nál és 4-4-nèl is nekünk kellett egalizálni, előbb Felkai Sára, majd Gulyás-Oldal Emma talált be. Az 5-4-es első negyedes részeredmény Pőcze Panna érdeme volt. 

Az ötperces gólcsendet egy vendég találat törte meg, így ismét döntetlenre álltak a felek. Később Tóth-Csabai Dóra és Pőcze Panna is egy-egy emberelőnyt értékesített, így a mérkőzésen először kettővel mentünk (7-5). A fordulás után villámgyorsan folytattuk előnyünk növelését, Szabó Júlia váratlan lövéssel lepte meg a kapust, majd Dömsödi Dalma bámulatos mozdulattal ütötte tovább centerből Kurucz-Gurisattinak, aki visszaadta volt szentesi játékosunknak, hogy egy szép csavargólt szerezzen az akcióból. Az önzetlenség pedig kifizetődött. Egy támadással később Kurucz-Gurisatti módosította az állást 10-5-re.

Nagy Laura már a hatodik találatunkat szerezte zsinórban, hetedik azonban nem következett, mert megtörte sorozatunkat a Szentes, sőt duplázhatott (11-7). Ebből azonban sikerült mégjobban zárkózniuk, Awad Zoya gólját követően újfent kétszer hibáztunk hátul és 12-9-cel fordultunk rá az utolsó felvonásra.

Tóth-Csabai megszórta magát, a negyedik negyedben háromszor kellett közepet kezdenie az ellenfélnek lövései után. Rajta kívül Farkas és Kurucz-Gurisatti egyszer volt még eredményes, Bonca Vivien pedig egy duplával zárta volt csapata elleni mérkőzést. Ezzel szemben a végére feljavult a védelmünk, csak kétszer volt eredményes az ellenfelünk. Így a végeredmény 19-11 lett.

Ezzel az eredménnyel pedig zárkóztunk a tabellán, miután az Eger vereséget szenvedett a Szeged ellen. Az éllovas UVSE-t hétvégén a Népligetben fogadjuk majd, így megtörhetjük Benczur Mártonék hibátlan bajnoki szereplését. A találkozót szombaton 14-kor játsszuk majd.

MOL NŐI OB I

Alapszakasz, 5. forduló – 2023. október 25., Szerda 20:00

Budapest, FTC-MVM Sportközpont

FTC-TELEKOM WATERPOLO - SZENTES 19-11 (5-4, 2-1, 5-4, 7-2)

Gólszerzőink: Tóth-Csabai 4, Kurucz-Gurisatti 3, Bonca 2, Nagy 2, Pőcze 2, Dömsödi, Awad, Gulyás-Oldal, Felkai, Szabó, Farkas 1-1

"
"
Cikkajánló

Bejuthatunk a döntőbe

A bajnoki elődöntő második mérkőzését Dunaújvárosban játssza az FTC női vízilabdacsapata.

Egy lépéssel közelebb a döntőhöz

17-10-es győzelmet aratott az FTC női vízilabdacsapata az elődöntő első felvonásán a Dunaújváros ellen.

A szezon legfontosabb szakaszához értünk

A bajnoki elődöntőben a Dunaújváros ellen küzd meg az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fölényes győzelem az alapszakasz zárómeccsén

Az FTC-Telekom Waterpolo női csapata 16-9-re nyert a BVSC ellen az alapszakasz utolsó fordulójában.

Most jön csak a java

A OB I alapszakaszának utolsó mérkőzését a BVSC ellen fogja játszani az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fölényes győzelem Szegeden

Készülve a bajnoki elődöntőre, magabiztosan nyertek női pólósaink 20-6-ra Szegeden.

Jön az alapszakasz utolsó idegenbeli meccse

Tíz napon belül másodszor is találkozik az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a Szegeddel.

A vége fölényes győzelem lett

Magabiztos, 15-10-es sikert aratott az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a III. kerületi TVE otthonában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin