2022. június 30.
Vb-döntőben a női válogatott!
Tudatos, bátor, kreatív játékának köszönhetően aranyéremért játszhat Magyarország!

A hollandok az egyenes kieséses szakaszban Kanadát és Görögországot győzték le, míg a magyar hölgyek Argentínát és Ausztráliát ütötték el az éremmeccsektől. Nálunk többeknek is ez volt életük eddigi legnagyobb téttel bíró mérkőzése, de lámpaláznak semmi nyoma nem volt.

Lendületből estek egymásnak a csapatok, az első támadásokból az volt kiolvasható, a hollandok nagyon készültek belőlünk. Jó helyezkedéssel zavarták a passzainkat és csaptak le a centerbe beadott labdákra. Ettől függetlenül nem volt az megírva, hogy nekik kell megszerezni a vezetést, de Szilágyi Dorka kiállítása után jól találták meg a kapufás embert. Sokat küzdöttünk az egyenlítésért, ami Keszthelyi-Nagy Rita megpattanó átlövéséből született meg.

Rendkívüli módon hullámzott a helyzetek megítélése a partról, ezt mindkét csapat szenvedte, egy magyar labdaszerzés után például ajándékként került vissza a játékszer a hollandokhoz, akik emberelőnyt kaptak, és megismételték az első találatukat. Aztán éppen mi voltunk a kedvezményezettek, a lehetőséggel Leimeter Dóra élt nagyon gyorsan. A nyitó negyed holland előnnyel végződött, mert Magyari Alda védése után a kipattanót távolról bepattintották (2-3).

Védekezésben és támadásban is váltottunk: az előbbi tanácstalanná tette ellenfelünket, a kétcenteres játék viszont csak később kezdett el kamatozni. A váltás önmagában is felrázott minket; előbb Gurisatti Gréta oldotta meg jól kapásoldalról a helyzetet, majd Keszthelyi-Nagy nem hagyta magát elnyomni a balkezesek oldalán; először vezettünk! (4-3)

Emberelőnyös percek következtek. Előbb a hollandok jöttek vissza egálra, majd Máté Zsuzska elé pattant a labda, így megint vezettünk. A túloldalon azonnal jött az egyenlítés egy egypasszos fórból, és miután nem tudtuk belőni időkérés után a saját előnyünket, az ellentámadásból egy ötlettelen akció végén mégis át tudtak lőni minket. De döntetlennél jött a félidő, mert Gurisatti második centernek beúszva akciózott csodálatosan (6-6).

Térfélcserét követően Vályi Vanda előbb elhozta a labdát (a meccs során mind a négyszer), majd azzal a lendülettel belőtt egy döcögősen megjáratott emberelőnyt. A védekezésünk nagyon szépen zárt, ezért a következő támadásból Garda Krisztina végre átlőhetett, a kapufáról pattant be az elengedett labdája. Ugyanilyen módon zárkóztak a hollandok, viszont nem tanultak az előbbi helyzetből, ezért Garda ismét egyedül maradt és másodszor is kétgólosra növelte a magyar előnyt (8-6).

Gurisatti második kiállítása után láthattunk egy szép holland emberelőnyt is, ám a mi támadásunk közben két súlyos szabálytalanságot is láttak, így Leimeter előtt adódott helyzet – nem kegyelmezett. Labdánk volt a háromgólos előnyhöz, de Keszthelyi-Nagy ziccerét Aarts kapus lekottázta, viszont Magyari Alda is a helyén volt. A támadásaink a harmadik negyed végére pontatlanná váltak, és pechünk is volt. Pedig megint óriásit védekeztünk hátrányban, mégis maradt a labda a hollandoknál, a negyed végén a harmadik gólját szerző van de Kraats ejtett eredményesen.

Az utolsó játékrész elején kontrát fújtak Parkes ellen, majd a holland ejtés ezúttal kapufára hullott. Az ellentámadásból ismét Parkes lett a főszereplő, centerakciójával újra két találat lett a különbség (12-10). Teljesen nyílt lett a végjáték, mert ellenfelünk belőtte a soros emberelőnyét, majd jól védekezett. Az egyenlítést jelentő találatukat viszont videózni kellett, sajnos valóban a gólvonal mögött volt a labda.

A videós szünet után zavarbaejtően egyedül hagyták Leimetert, aki három lóba után szinte rutinból lőtte át egyenlő létszámnál a holland védelmet (13-12). Ez nem csak a negyedik gólja volt, de a mérkőzés is ezzel dőlt el. Ezt nem lehetett tudni, mert ekkor még majdnem négy perc volt vissza; meccslabda itt, egyenlítési lehetőség ott… Így értünk be az utolsó percbe, amelyben Gurisatti lövése nem talált utat, Hollandia 40 másodperccel a vége előtt időt kért. Felhozták támadni a kapusukat, de gyakorlatilag a vízen járva védekeztünk. 12 másodpercnél Magyari óriásit védett, a szöglet után pedig elképesztő csapatmunkával lövésig sem hagytuk jutni a hollandokat. Meglett a világbajnoki döntő!

A döntő másik résztvevője egyáltalán nem meglepő módon az Egyesült Államok. Azért lehetünk bizakodóak, mert az elmúlt években egyelten válogatott volt képes legyőzni őket világversenyen: a tokiói olimpia csoportmeccsén a magyar női vízilabda-válogatott. A bravúr megismétlése ezúttal világbajnoki aranyérmet érne, szombat este 21.00 órától kell nagyon erősen drukkolni.

Világbajnokság, elődöntő
Magyarország-Hollandia 13-12 (2-3, 4-3, 5-4, 2-2)
Gólok: LEIMETER 4, GURISATTI, Keszthelyi-Nagy, Garda 2-2, VÁLYI, MÁTÉ, Parkes 1-1

Világbajnokság, döntő
Budapest, Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda
2022.07.02., 20.00 - Egyesült Államok-Magyarország

"
"
Cikkajánló

Most jön csak a java

A OB I alapszakaszának utolsó mérkőzését a BVSC ellen fogja játszani az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fölényes győzelem Szegeden

Készülve a bajnoki elődöntőre, magabiztosan nyertek női pólósaink 20-6-ra Szegeden.

Jön az alapszakasz utolsó idegenbeli meccse

Tíz napon belül másodszor is találkozik az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a Szegeddel.

A vége fölényes győzelem lett

Magabiztos, 15-10-es sikert aratott az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a III. kerületi TVE otthonában.

Már az elődöntőre hangolódunk

Szombat este 18 órakor a III.Kerületi TVE otthonába látogat a FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fiatalokkal a csapatban nyertünk a Népligetben

18-7-es magabiztos győzelmet aratott az FTC női vízilabdacsapata a Szeged elleni bajnokin.

Kezdődik az alapszakasz hajrája

Szerda este a Szegedet fogadja a Népligetben az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Vereség az UVSE ellen

Női vízilabdacsapatunk 15-9-re kikapott az UVSE vendégeként.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin