2023. március 29.
Vereség a visszavágón, ezüstérem az Euro Kupában
Az utolsó pillanatig küzdöttünk, de kikaptunk a döntő második meccsén, második helyen zártunk az Euro Kupában.

Hatalmas tömeg várta a Népligetben a női vízilabda Euro Kupa döntőjének második mérkőzését, amelyet egygólos ferencvárosi előnyről kezdett meg az FTC-Telekom Waterpolo és az UVSE. Szurkolói csoportunk a szokásosnál is jóval több emberrel képviseltette magát, így garantált volt a fantasztikus, fináléhoz méltó hangulat.

A hangerő fokozására először kiváló védekezéseink, majd Leimeter Dóra mértani pontossággal leadott lövése adtak okot. Az UVSE is áttörte a védelmünket és egyenlíteni tudott. Gurisatti ezután gyönyörűen küldte el Magyari Aldát a lövésével ellenkező irányba, de a labda a kapufán csattant, később viszont Tóth-Csabai Dóra már lejjebb célzott, így a labda a hálóban kötött ki. Ötméterest fújtak ellenünk a játékvezetők, amit ezúttal nem tudott hárítani Neszmély Boglárka, de Farkas Tamara villámgyors lóbák után nagy lövést eresztett meg a kapuba, így 3-2-és vezetéssel zárult az első negyed.

Ellenfelünk gyorsan egyenlített, sőt, a vezetést is megszerezte szinte a semmiből, a 4-3-as UVSE-előny pedig összesítésben döntetlent ért. Sajnos újabb gólt szereztek a lilák, így már ők vezettek összesítésben is. Kuna Szonja hosszú idő után betalált, miután Leimeter két védőt húzott magára, ám nem elégedett meg ennyivel és egy óriási góllal egyenlítette ki a mérkőzést ezután, összesítésben így újra vezettünk. Villámgyorsan gólt szerzett viszont a vendégcsapat, így ismét büntetőkre állt a párharc. Hiába hozta fel Gurisatti Gréta 6-6-ra, végül egy újabb kapott góllal hátránnyal mentünk a félidőre, összesítésben pedig egál volt az állás.

Sokáig nem esett gól a fordulás után, majd sajnos ellenfelünk szerezte meg az első találatot, miután nagyjából egy perce támadták a kapunkat. Ráadásul Gerendás György sárga lapot kapott, mindez viszont nem szegte kedvünket, főleg nem Petik Pannáét, aki hosszú idő után végre újabb Fradi-gólt jegyzett. Kuna Szonja pedig magára vállalta a góllövő szerepét, harmadik találatával ismét vezettünk összesítésben.

A negyedik negyedre, akárcsak a két csapat első összecsapásán, most is 8-8-cal fordultak a csapatok. Az UVSE hozta el a labdát az utolsó ráúszásnál, de hiába támadott, nem tudott gólt szerezni. Ellenben a mieink megszerezték a vezetést, de pillanatokkal később előbb egyenlítettek a vendégek, majd egy újabb góllal ismét vezettek, sőt, jó védekezés után már kettővel mentek, így összesítésben megint náluk volt az előny. Nagyon kevés idő volt hátra, így siettetnie kellett a támadásokat a mieinknek, ez pedig óhatatlanul hibákhoz vezetett, és Magyari is jól védett, az UVSE pedig két újabb góllal eldöntötte a mérkőzés, és egyben az Euro Kupa sorsát.

Az FTC-Telekom az utolsó pillanatig küzdött, egyetlen másodpercre sem adta fel, azonban ami az egyik oldalon nem ment be, az a másikon igen, így Gerendás György csapata értékes ezüstéremmel zárta az Euro Kupát.

EURO KUPA-DÖNTŐ, MÁSODIK MÉRKŐZÉS

FTC-Telekom Waterpolo - UVSE 9-13 (3-2, 3-5, 2-1, 1-5)

Kapusok: Neszmély Boglárka, Gresó Luca

Mezőnyjátékosok: Máté Zsuzsanna, Gurisatti Gréta, Pőcze Panna, Farkas Tamara, Leimeter Dóra, Simon-Illés Anna, Kuna Szonja, Petik Panna, Tóth-Csabai Dóra, Dömsödi Dalma, Estelle Millot, Vosseberg Belén, Gulyás-Oldal Emma
Vezetőedző: Gerendás György
Másodedző: Fehér András 
Technikai vezető: Karácsonyi Vazul

"
"
Cikkajánló

Most jön csak a java

A OB I alapszakaszának utolsó mérkőzését a BVSC ellen fogja játszani az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fölényes győzelem Szegeden

Készülve a bajnoki elődöntőre, magabiztosan nyertek női pólósaink 20-6-ra Szegeden.

Jön az alapszakasz utolsó idegenbeli meccse

Tíz napon belül másodszor is találkozik az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a Szegeddel.

A vége fölényes győzelem lett

Magabiztos, 15-10-es sikert aratott az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a III. kerületi TVE otthonában.

Már az elődöntőre hangolódunk

Szombat este 18 órakor a III.Kerületi TVE otthonába látogat a FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fiatalokkal a csapatban nyertünk a Népligetben

18-7-es magabiztos győzelmet aratott az FTC női vízilabdacsapata a Szeged elleni bajnokin.

Kezdődik az alapszakasz hajrája

Szerda este a Szegedet fogadja a Népligetben az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Vereség az UVSE ellen

Női vízilabdacsapatunk 15-9-re kikapott az UVSE vendégeként.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin