2024. március 30.
Vereség az UVSE ellen
Női vízilabdacsapatunk 15-9-re kikapott az UVSE vendégeként.

Óriási csatát hozott a két nagy rivális legutóbbi mérkőzése a novemberi Magyar Kupa-döntőben, ahol a hajrában úgy tűnt, hogy Gerendás György együttese hódítja el a trófeát, de az UVSE az utolsó másodpercben egyenlített, majd ötméterespárbajban megnyerte a finálét. Volt tehát miért visszavágni, ezúttal pedig az alapszakasz első helye volt a tét szombaton kora délután a Hajós Alfréd Sportuszodában, hiszen a tabella első két helyén álló csapata nézett szembe egymással. A bajnokságban 12-8-ra nyerni tudott az FTC a Népligetben.

A mieink jól kezdték a találkozót, Leimeter gólja után Pőcze is betalált, így két perc után 2-0-ra vezettünk. Az első emberelőny is a miénk volt, de Leimeter átadása után Vályi lövését blokkolták. Két perccel az első negyed vége előtt az UVSE sem tudta kihasználni emberelőnyét, majd a mi támadásunk végén Kurucz-Gurisatti ejtése találta el a kapufát. A negyed vége előtt szépítettek a hazaiak, így 2-1-es Fradi-vezetéssel ért véget az első negyed.

A második negyedben fordítani tudott az UVSE, de négy perccel a vége előtt Vályi egy nagyszerű lövéssel egyenlített (4-4), majd pillanatokkal később a hazaiak kihasználták az emberelőnyüket (5-4). Húsz másodperccel a játékrész vége előtt egy hatalmas bombát lőttünk a hosszú sarokba, így 5-5-tel mentünk a szünetre.

A fordulás után az UVSE két gyors góllal lépett el, majd Gurisatti ötméteresből szépített, ezután szinte azonnal jött a hazaiak válasza, így ismét visszaállt a kétgólos különbség. Az UVSE jól használta ki lehetőségeiket, másfél perccel a vége előtt már öttel vezetett (11-6). A negyed végét jelző sípszóig az állás már nem változott.

Az utolsó negyedben bár Kuna elhozta a ráúszást, az első gólt az UVSE lőtte, majd Kuna törte meg a mieink percek óta tartó gólcsendjét (12-7). Pillanatokkal később Tóth-Csabai előtt is megvolt a lehetőség a gólszerzésre, de lövése a kapufán csattant, majd Kurucz-Gurisatti nem hibázott (12-8). Két gyors Fradi-gól után jött a harmadik, Pőcze talált a kapuba. A mieink gyors, lendületes és eredményes támadásait négy és fél perccel a mérkőzés vége előtt törte meg az UVSE, amely így már néggyel vezetett. Az utolsó percre fordulva mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de gólt csak a hazaiak lőttek (15-9), ezzel pedig lezárták a találkozót.

Női vízilabda,
OB I, alapszakasz, 15. forduló

UVSE – FTC-Telekom 15-9 (1-2, 4-3, 6-1, 4-3)
Hajós Alfréd Sportuszoda – fedett

Az FTC gólszerzői:  Gurisatti 3, Pőcze 2, Kuna 2, Leimeter, Vályi

"
"
Cikkajánló

Története során először bajnoki döntős az FTC!

Hatalmas hajrá után ötméteresekkel nyertek Dunaújvárosban női pólósaink, így döntőbe jutottak!

Bejuthatunk a döntőbe

A bajnoki elődöntő második mérkőzését Dunaújvárosban játssza az FTC női vízilabdacsapata.

Egy lépéssel közelebb a döntőhöz

17-10-es győzelmet aratott az FTC női vízilabdacsapata az elődöntő első felvonásán a Dunaújváros ellen.

A szezon legfontosabb szakaszához értünk

A bajnoki elődöntőben a Dunaújváros ellen küzd meg az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fölényes győzelem az alapszakasz zárómeccsén

Az FTC-Telekom Waterpolo női csapata 16-9-re nyert a BVSC ellen az alapszakasz utolsó fordulójában.

Most jön csak a java

A OB I alapszakaszának utolsó mérkőzését a BVSC ellen fogja játszani az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fölényes győzelem Szegeden

Készülve a bajnoki elődöntőre, magabiztosan nyertek női pólósaink 20-6-ra Szegeden.

Jön az alapszakasz utolsó idegenbeli meccse

Tíz napon belül másodszor is találkozik az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a Szegeddel.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin