2021. január 28.
Visszatértek a csapathoz a trieszti hősök
Vályi Vanda és Illés Anna is jó teljesítményt nyújtott Triesztben az olimpiai kvalifikációs tornán.

Nehéz két hónap volt, de ha alaposan megvizsgáljuk, volt az egy teljes év is. Ennyi időn át volt nem kis teher a női vízilabda-válogatott tagjain, a szövetség alkalmazottjain, a háttérország minden tagján. Végül Bíró Attila jól felkészített lányai ellenmondást nem tűrő módon megszerezték a tokiói kvótát téve róla, hogy ne szakadjon meg a 2004 óta tartó sorozat, vagyis, hogy mindkét nem válogatottja jelen legyen az ötkarikás játékokon.  

A trieszti torna felkészülését négy FTC játékossal, Máté Zsuzsannával, Csehó-Kovácsné Kasó Orsolyával, Vályi Vandával és Illés Annával kezdte Bíró Attila, majd az eseményre utóbbi három utazhatott. A játékból Vályi és Illés vehette ki a részét, a Fradi elsőszámú kapusa, Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya tartalékként volt jelen.

A bevetésre került zöld-fehér duó alaposan kitett magáért, legyen szó a támadások kialakításáról, az eredményességről, vagy akár a végig tökéletesen működő védekezésben való aktív közreműködésről. 

 A számokat vizsgálva, Illés Anna 15 lövéséből 9 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját, Vályi Vanda ezen adatai 9-ből 5. Az előkészítés terén sem maradtak adósak játékosaink, Vályi Vanda 5 alkalommal, Illés Anna pedig 2 alkalommal szolgálta ki társait. Vályi esetén ki kell emelnünk, hogy egyértelműen ő volt a ráúszás királynője, szinte hibátlanul hozta el a labdákat, megannyi plusz támadáshoz juttatva ezzel csapatát. 

Az FTC különítménye a hétfői hazaérkezés után két nappal csatlakozott a klubedzésekhez, készülve a rájuk váró Euroliga-selejtezőre. A kijutás lélektanáról, az itthoni fogattatásról kérdeztük Illés Annát és Vályi Vandát. 

- Napok teltek el, de még mindig nehezen fogom fel, hogy sikerült a kijutás – kezdte nyilatkozatát Vályi Vanda. - A járványügyi helyzet mellett sem kellett sok időt kihagynunk, mivel a klubjaink és a válogatott is biztosított minden feltételt ahhoz, hogy mind fejben, mind erőben megfelelően bírjuk a hat mérkőzés okozta terhelést. A hazatérést követően lehetőségem adódott egy rövid feltöltődésre, hazautaztam Egerbe, ahol virággal fogadtak és a kedvencemet főzték. Mostantól a Fradira kell koncentrálnom, hiszen a klubnál is komoly feladatok várnak rám. 

Illés Anna érthető módon a csapategységet emelte ki a válogatott legfőbb erényei közül.   

- Az fontos, hogy jó kapcsolatot ápolunk egymással, de ennek az egységnek és harcosságnak a medencében is ki kell jönnie. Úgy gondolom, hogy támadásban akadtak szép megoldásaim, de a saját teljesítményemet összegezve nem ez volt életem tornája. Az ismert okok miatt hosszú időn át nem tudtunk együtt készülni, ami megnehezítette a dolgunkat, de összességében a pozitív dolgok irányába billent a mérleg nyelve. A biztonságot kell szem előtt tartanunk, így természetesen a hazajövetel után nem tartottunk nagy családi összejövetelt.  

"
"
Cikkajánló

Most jön csak a java

A OB I alapszakaszának utolsó mérkőzését a BVSC ellen fogja játszani az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fölényes győzelem Szegeden

Készülve a bajnoki elődöntőre, magabiztosan nyertek női pólósaink 20-6-ra Szegeden.

Jön az alapszakasz utolsó idegenbeli meccse

Tíz napon belül másodszor is találkozik az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a Szegeddel.

A vége fölényes győzelem lett

Magabiztos, 15-10-es sikert aratott az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a III. kerületi TVE otthonában.

Már az elődöntőre hangolódunk

Szombat este 18 órakor a III.Kerületi TVE otthonába látogat a FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fiatalokkal a csapatban nyertünk a Népligetben

18-7-es magabiztos győzelmet aratott az FTC női vízilabdacsapata a Szeged elleni bajnokin.

Kezdődik az alapszakasz hajrája

Szerda este a Szegedet fogadja a Népligetben az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Vereség az UVSE ellen

Női vízilabdacsapatunk 15-9-re kikapott az UVSE vendégeként.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin