2024. március 23.
Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban
Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Amint arról korábban beszámoltunk, friss, immáron 31-szeres magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk péntek este hazai jégen vereséggel kezdte a Sportklub Csíkszereda elleni elődöntőt az Erste Liga 2024-es rájátszásában, így a szombat délutáni második meccsen létfontosságú volt a győzelem, hogy ne kétmeccses hátránnyal utazzunk el a négy győzelemig tartó párharc keddi és szerdai, csíkszeredai folytatására.

A pénteki mérkőzéshez képest a Fradi meccskerete egy helyen változott, a kisebb sérülést szenvedő Farkas Simon kiesett, valamint a sorokat is átszervezte kissé a Fodor Szabolcs vezette szakmai stáb. Az idei playoffban eddig a mieink kulcssorának bizonyuló Kestilä-Němec-La Porte trió felment az első sorba, a másodikban a házi pontkirály Bradyhez és a pénteken duplázó Galajdához a csapatkapitány Nagy Gergő csatlakozott, míg Tóth Adrián a harmadik egységben kapott szerepet Banga Nándor és Németh Attila mellett, Yanick Turcotte pedig Bán és Tóth Gergő oldalán a negyedik sorba lett nevezve. A kapuban a pénteken hosszú idő után visszatért Arany Gergely kezdett a második meccsen is, cseréje Földes László volt.

Agresszívan kezdtük a mérkőzést, az első percekben mélyen letámadtuk az ellenfelet, és többször is teszteltük a szeredai kapuba a pénteki kihagyás után visszatérő O’Connort. Jól látszott, hogy nem akarja elkövetni a csapat a pénteki hibát, amikor jó egy harmadon keresztül hagytuk, hogy a vendégek akarata érvényesüljön a kapunk előtt. A 8. percben ennek meg is lett az eredménye, Marva lőtte le a korongot az alapvonal mögé, ahonnan Kestilä tálalt a kapu elé remek ütemben érkező Nolan La Porte ütőjére, amerikai támadónk pedig megszerezte ötödik gólját, egyben hetedik pontját a playoff számunkra hetedik mérkőzésén (1-0). A gól után a vendégek megpróbálták fokozni a tempót, de nagy helyzetet nem tudtak kialakítani, remekül dolgoztunk a védekező harmadban, öt az ötben a péntekihez hasonlóan ma is uraltuk a mérkőzést. A 16. percben Kestilä ezúttal nem előkészítőként jeleskedett, hanem ő kapta ziccerben a korongot az alapvonal mögül, O’Connor óriásit védett. Három és fél perccel a szünet előtt jött az első emberelőny, Tóth Adrián találta arcon Rokaly Szilárdot. A pénteken négy emberelőnyéből hármat kihasználó Sportklub ezúttal is gyorsan felállt a harmadunkban, most azonban remekül működött a hátrányos védekezésünk. Sőt, alighogy kiegészültünk, az első támadásunkat góllal fejeztük be, La Porte korcsolyázott be a jobb oldalon lendületből a szeredai harmadba, majd O’Connor lepkése mellett a hálóba bombázott (2-0).

Emberhátránnyal kezdtük a második harmadot, Borost rögtön az első percben kiszórták gáncsolásért. Ezt a hátrányt is remekül kivédekeztük, a pénteken 75 százalékos emberelőny-kihasználással nyerő Sportklub ezúttal 2/0-n állt ebben a mutatóban. Nem sokkal a kiegészülés után Reisz ütött rá hátulról ütővel az egyedül kilépni készülő Bradyre, így a meccsen először a Fradi támadhatott emberelőnyben. Ahogy az első meccsen, úgy ezúttal is kulcsfontosságúnak bizonyult az emberelőnyös játék, ezúttal viszont a mieink jöttek ki jól belőle, Nagy Gergő ugyanis alig fél perc alatt kihasználta a fórt, remek lövéssel pókhálózta ki a botos felsőt (3-0). Sőt, egy perccel később öt az ötben is újabb gólt szereztünk, a kapu előtti kavarodás végén Erik Němec húzta be a kapuba a korongot (4-0). A 28. percben Kestilä lökte fel bottal, hátulról a kapunk mögött Reiszt, amiért két percet kapott, az eset miatt kialakuló kakaskodás közben pedig La Porte is odakorcsolyázott, a szeredai 3-as hanyatt dobta magát, de nem őt küldték ki színészkedésért, hanem támadónkat durva játékért, így két teljes percig kettős emberelőnyben próbálkozgatott a szépítéssel a Csíkszereda. A mieink azonban hősiesen védekeztek, és kihúzták a két nehéz percet, hatalmas lépést téve ezzel a mérkőzés megnyerése felé. A 37. perc végén Turcotte küldte a jégre bottal Levint, ami miatt ráfújtak egy kisbüntetést, majd még a késleltetett szeredai emberelőny alatt óriási ütközést osztott ki a kék-fehérek házi pontkirályára, aki sisakját is elvesztette. Nagyobb tömegjelenet alakult ki, végül Turcotte az első szabálytalanságra 2, a másodikra 2+10 percet kapott, valamint kiosztottak egy kisbüntetést az esetet megtorolni érkező, Turcotte-ra hátulról támadó Rokaly Norbertre, valamint az őt a kavarodásban jégre küldő Němecre is. Hosszas számolgatás és tanakodás után így végül kettős emberelőnybe került két teljes percig a Sportklub, a mérkőzésen már másodszor. Hatalmas munkával azonban ezt is kivédekeztük, sőt, Sofron kék vonalon eladott korongjából Adam Brady egyedül léphetett ki, és kettős emberhátrányban is gólt szerzett, végleg eldöntve ezzel a találkozó sorsát (5-0).

A harmadik harmad már csak formalitás volt, de lélektanilag egyáltalán nem volt mindegy, hogy ilyen remek első két játékrész után hogyan zárjuk a mérkőzést, így továbbra is lendületben maradtak a mieink. A 46. perc elején Reiszt szórták ki két percre sportszerűtlenség miatt, ezt azonban nem sikerült kihasználni. A 49. percben Seregély is két percet kapott játék késleltetéséért, de nem tudta végigtámadni a teljes két percet emberelőnyben a Szereda, kilenc másodperccel a kiegészülés előtt Kubát is szabálytalankodott. Sőt, másfél perccel később Bajkó is szabálytalankodott, így kis ideig kettős emberelőnyben támadhattunk. Kubát büntetése éppen lejárt, de nem tudott visszaérni védekezni, amikor Aku Kestilä a hálóba lőtt egy alapvonal mögül kapott korongot, így papíron szimpla emberelőnyös gólt szerezve (6-0). Az 57. percben Eduard Casaneanu lőtt a kapuba egy a kapu mögül visszatett korongot (6-1), ennek azonban csak annyi jelentősége volt, hogy odalett Arany Gergely hibátlan mérlege a kapunkban.

A Ferencváros nagyot javult a pénteki első elődöntős mérkőzéshez képest, és remek játékkal aratott imponáló, 6-1-es győzelmet, ezzel kiegyenlítve a párharcot a keddi és szerdai csíkszeredai folytatás előtt – igaz, még így is kell legalább egy mérkőzést nyerni idegenben a döntőbe jutáshoz.

Férfi jégkorong, Erste Liga, rájátszás, elődöntő, 2. mérkőzés
FTC-Telekom – Sportklub Csíkszereda 6-1 (2-0, 3-0, 1-1)
FTC-Telekom: Arany (Földes) – Boros, Hrabal, Kestilä, Němec, La Porte – Seregély, Crespi, Brady, Galajda, Nagy G. – Marva, Kärmeniemi, Tóth A., Banga, Németh A. – Haranghy, Bán, Turcotte, Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Sportklub Csíkszereda: O’Connor (Ambrus) – Kubat, Rutkowski, Részegh, Szkacskov, Becze – Gecse, Ferencz-Csibi, Péter B., Levin, Sofron – Salló, Láday, Reisz, Rokaly Sz., Fodor Cs. – Bajkó, Rokaly N., Asuchak, Casaneanu. Vezetőedző: Vaclav Novak.
Gólok: La Porte (07:17, Kestilä, Marva), La Porte (18:46, Tóth A.), Nagy G. (23:44, EE, Marva, Crespi), Němec (24:42, La Porte), Brady (37:27, EH2), Kestilä (52:22, Hrabal, Brady), illetve Casaneanu (56:31, Péter B., Asuchak)
Kapura lövések: 39:33 (13:9, 7:13, 19:11)
Védések: 32:33 (9:11, 13:4, 10:18)
Kiállítás percek: 26:10 (2:0, 22:4, 2:6)

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin