2019. április 5.
Atlétika az Arénában
Labdarúgóink Paks elleni bajnokija előtt az atlétika szakosztály települ ki a családi szektorba.

A Szakosztályok az Arénában programsorozat részeként labdarúgóink Paks elleni hazai bajnokija előtt az atlétika szakosztály mutatkozik be 16.00 órától a Groupama Aréna közönségének. A kitelepülések célja, hogy szurkolóink megismerhessék az FTC szakosztályainak sokszínűségét, ízelítőt kapjanak, akár kipróbálhassák az adott sportágat, és megismerjék azokat a sportolókat, edzőket, akik az év többi időszakában talán kevésbé kerülnek reflektorfénybe. A program fontos pontja továbbá a toborzás, hiszen az FTC összes szakosztálya folyamatosan várja a sportolni vágyó fiatalokat!

Az FTC – Paks mérkőzésről minden fontos információt ITT találnak.

Atlétika a Fradiban

Az FTC-ben az 1899-es alapítástól kezdve atletizálnak, és bár voltak viharos időszakok – 1970-ben 2 évre meg is szűnt a szakosztály – manapság ismét felfelé ívelő pályán van a ferencvárosi atlétika, mi több, meghatározó szereplője a magyarországi atlétikai életnek! Az FTC olyan kiválóságokat tudhat soraiban, mint Huszák János nemzetközi szinten is kiváló diszkoszvető, Kazi Tamás olimpikon középtávfutó, valamint a magyar mezőnyt rendszeresen tönkreverő Galambos Tibor, Szabó László és Virovecz István ugróatléták.

A szakosztály számára talán az eredményeinél is nagyobb dolog, hogy igazi példaképeket tudhat tagjai között. Galambos Tibort 2010 augusztus 29-én megkéselték, amikor a Keleti pályaudvar közelében arra lett figyelmes, hogy egy nő nyakából letépték a láncát, és feltartóztatta a tolvajt. A szúrás a szívburokig hatolt, életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta. Cselekedetéért 2011-ben a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play-díjjal jutalmazta, felépülését követően pedig Magyarország kiemelkedő ugróatlétájává nőtte ki magát, ugyanis azóta nem kevesebb, mint 18 magyar bajnoki címet szerzett.

A szakosztály vezetője, Vágóné Solti Mária, azaz Babi néni, aki a Haladás elleni bajnoki mérkőzésen vehette át az Albert Alapítvány 2018-as Életműdíját. Babi néni már a születése előtt magába szívta a fradizmust édesanyja, a Csöpi néniként ismert Solti Lajosné által, aki a klubunk egyik legnagyobb törzsszurkolója volt. Egész életében a Ferencvárost szolgálta, több szakosztályunkban is sportolt, egyetemi évei alatt edzőként dolgozott, majd tanári pályája idején szurkolóként a pálya mellől támogatta a Fradit. 2008-ban tért vissza az atlétika szakosztályhoz, irányításával pedig mind a felnőtt, mind az utánpótlás sportolóink kiváló eredményekkel gyarapítják a Ferencvárost.

Kiváló atlétáinkkal és az atlétikával közelebbről is megismerkedhetnek a családi szektor alatt.

Kitelepülés

Az atléták kitelepülését a Családi-, azaz a D-szektor alatt kereshetik fel, a programok 16.00-tól a mérkőzés kezdetéig tartanak. Szakosztályunk kitelepülésén szurkolóink megismerkedhetnek kiváló atlétáinkkal, továbbá kipróbálhatják magukat távolugrásban és futásban, amit ajándékkal jutalmazunk!

Szakosztályok az Arénában
FTC – Paks – a mérkőzés kezdési időpontja: 17.00
Kitelepülés helye:
Groupama Aréna, Családi Szektor (D-szektor)
Az atlétika szakosztály Facebook-oldalát ITT találhatják meg.

Cikkajánló

Exkluzív riport a Fradi vb-hősének otthonából

Atlétánk, Molnár Attila Balatonfüreden tartott emlékezetes kirándulást a FradiMédia stábjának - VIDEÓ

Bronzérmek a korosztályos Dobó Magyar Bajnokságról

A Takács testvérek diszkoszvetésben állhattak fel a dobogó harmadik fokára.

Klasszisunk és tanítványa: fél év és már három ob-arany

Atlétánk, Solymári Máté edzéseit Kazi Tamás irányítja, a páros pedig remekelt az elmúlt hónapokban - VIDEÓ

Herczeg György kilencedik lett a Dobó Európa Kupán

Az FTC fiatal gerelyhajítója az A-döntőben volt érdekelt.

Molnár Attila ötödik a fedettpályás vb-n 400 méteren

Futó atlétánk kiválóan teljesített a glasgowi fedettpályás világbajnokságon.

Sas Sándor ezüstérmes lett az ob-n

A Fekvenyomó Magyar Bajnokságon remekelt sprotolónk.

Molnár országos csúccsal döntős a fedettpályás vb-n!

Atlétánk ott lesz a 400 méter fináléjában Glasgowban, méghozzá a harmadik legjobb idővel.

Molnár Attila elődöntős a fedettpályás vb-n

A Glasgowban zajló viadalon atlétánk 400 méteren futamgyőztesként jutott tovább.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin