2019. április 16.
Huszák János visszatért és nyert!
Diszkoszvetőnk, Huszák János aranyérmes lett a Szentesi Dobóversenyen – INTERJÚ!

A hétvégén a Pusztai László Sporttelepen rendezték meg a Szentesi Dobóversenyt, amelyen a férfi diszkoszvetők között indult a Ferencváros sportolója, Huszák János. Nehézatlétánk számára ez volt az első verseny, amióta felépült súlyos sérüléséből. Mint ismert, versenyzőnknek tavaly nyáron, az Európa-bajnokság előtt leszakadt a mellizma, így ki kellett hagynia a kontinensviadalt, az elmúlt hónapokban viszont már egészségesen végezhette az alapozást Szolnokon Kővágó Zoltán olimpiai ezüstérmes tanítványaként.  A Jánossal készített hosszabb interjúnkat ITT olvashatja el.

A szezonnyitó szentesi versenyen az FTC diszkoszvetője elsőre 57 méter 64 centimért dobott, ezzel pedig megnyerte a viadalt.

- Visszatérésnek tökéletes volt.
- Abszolút! Jó versenyt zártam, még edzésnek is kiváló volt. Igaz, a körülmények nem voltak ideálisak, mert hideg és borús időnk volt, a szél sem járt. Az ilyen versenyeken mindig csak a legjobb dobást mérik, szerencsére már sikerült elsőre a végül nyertes 57.64-et megdobnom, ráadásul a diszkoszt nem a legjobb technikával, fejmagasságban dobtam el. A hat dobásból a harmadik kísérletem egyébként két méterrel jobb volt, csak sajnos kiléptem, így érvénytelen lett.

- Ennek ellenére a közel 58 méter az első versenyen így is bizakodásra adhat okot.
- Edzőmmel, Kővágó Zoltánnal két célt fogalmaztunk meg a verseny előtt. Először, hogy úgy dobjak, hogy ne fájjon, illetve hogy a tavalyi csapatbajnokságon elért 56.21 méteremet megjavítsam. Mindkettő sikerült és nagyon örültünk neki. Persze, technikailag még van mit javítani a dobásokon, de valóban, ez egy jó eredmény annak ellenére, hogy idén eddig még csak öt dobóedzésem volt.

- Volt benned némi aggodalom, hogy egy ilyen jelentős sérülésből való felépülés után hogyan teljesítesz majd versenyhelyzetben?
- Igen, bennem volt egy kis izgalom, de Zoli azt mondta, tuti biztos, hogy nekem most már versenyeznem kell. Szó szerint közölte velem, hogy nem kellenek a pótcselekvések és a mellébeszélés, versenyezni kell! Az alapozáskor megbeszéltük, hogy az esetleges világbajnoki szereplésre szeretnénk időzíteni a formámat, így a versenyzést kicsit toltuk, de most közölte velem, hogy kész vagyok. Nagyon motiváló volt és bejött.

- Hol szurkolhatunk neked legközelebb?
- Először a május 11-én és 12-én rendezendő Csapatbajnokság elődöntőjében, majd egy héttel később a szombathelyi Savaria Kupán indulok.

Molnár Péter

Cikkajánló

Exkluzív riport a Fradi vb-hősének otthonából

Atlétánk, Molnár Attila Balatonfüreden tartott emlékezetes kirándulást a FradiMédia stábjának - VIDEÓ

Bronzérmek a korosztályos Dobó Magyar Bajnokságról

A Takács testvérek diszkoszvetésben állhattak fel a dobogó harmadik fokára.

Klasszisunk és tanítványa: fél év és már három ob-arany

Atlétánk, Solymári Máté edzéseit Kazi Tamás irányítja, a páros pedig remekelt az elmúlt hónapokban - VIDEÓ

Herczeg György kilencedik lett a Dobó Európa Kupán

Az FTC fiatal gerelyhajítója az A-döntőben volt érdekelt.

Molnár Attila ötödik a fedettpályás vb-n 400 méteren

Futó atlétánk kiválóan teljesített a glasgowi fedettpályás világbajnokságon.

Sas Sándor ezüstérmes lett az ob-n

A Fekvenyomó Magyar Bajnokságon remekelt sprotolónk.

Molnár országos csúccsal döntős a fedettpályás vb-n!

Atlétánk ott lesz a 400 méter fináléjában Glasgowban, méghozzá a harmadik legjobb idővel.

Molnár Attila elődöntős a fedettpályás vb-n

A Glasgowban zajló viadalon atlétánk 400 méteren futamgyőztesként jutott tovább.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin