2020. szeptember 8.
Magyarország legerősebb és legjobb csapata a Fradié!
„Ha minden klub egyedül indult volna, akkor toronymagasan megnyerjük a Csapatbajnokságot” – INTERJÚ

Mint ismert, az FTC atlétika szakosztálya történelmi tettet hajtott végre a hétvégén, amikor összetettben bronzérmet nyert Csapatbajnokság döntőjében. A székesfehérvári viadalon elért nagy siker hátteréről, az esélyek győzelméről és nagybetűs csapatról szakosztályunk vezetőjével, Vágóné Solti Máriával beszélgettünk.

- Bár vasárnap véget ért a verseny, de érkeznek még a gratulációk?
- Igen, folyamatosan kapunk még sok gratuláló üzenetet. Nagyon örülünk a hétvégi eredménynek, igaz, nagyon megküzdöttünk érte. Innen is hadd gratuláljak még egyszer az összes versenyzőnknek és edzőiknek ehhez. Hozzáteszem, hogy nehéz olyan csapatok ellen versenyezni, ahol két rendkívül erős egyesült áll össze, míg mi „egyedül” álltunk rajthoz.

- Ezáltal talán még nagyobb presztízsértékű ez a siker.
- Pontosan! Most is éppen az összesített táblázatot böngészem és azt látom, hogy ha minden klub egyedül indult volna, akkor toronymagasan megnyerjük a Csapatbajnokságot. Sajnos a szabályok ugyanakkor lehetővé teszik, hogy az egyesületek összeálljanak, ugyanakkor így csak 12 ponttal maradtunk el a második helytől. Nem túlzás kijelenteni, hogy Magyarország legjobb és legerősebb atlétika szakosztálya jelenleg a Ferencvárosnál van!

- A pénteki beharangozónkban is említetted, hogy meglepetésre készültök. Az elmúlt hónapok egyéni sikerei mennyire sugallták, hogy most csapatszinten is kijöhet a lépés?
- Abszolút! A magyar bajnokságokon nekünk volt a legtöbb aranyérmesünk, helyezettünk, gyakorlatilag vittük a pálmát. Ezek alapján nagyon bíztunk abban, hogy ha elkerülnek minket a sérülések, akkor összejöhet a várva várt siker.


- Az első nap után az ötödik helyen álltunk. Az addigi eredmények és a folytatás tükrében, hogyan vártátok a vasárnapot?
- Jellemző ránk, hogy mindig a második napunk az erősebb, hiszen az ugróink ekkor „lépnek a színpadra”. Előzetesen végeztünk egy pontszámítást, amely alapján számítottunk arra, hogy ki, melyik számban nyerhet. Nagy öröm, hogy a favoritjaink is remekeltek, így minden a lehető legjobban alakult.

- Több versenyszámban az FTC adja a magyar bajnokot. Felnőtt és utánpótlás válogatottjaink vannak és több versenyzőnk már kvalifikálta magát különböző világversenyekre. Gondoltál rá, hogy ilyen remek éve lesz a szakosztálynak?
- Azt mondhatom, hogy ez nem volt véletlen, mert terveztünk, készültünk rá. Igyekeztünk szisztematikusan több szakágat is megerősíteni. Jól sikerültek az igazolásaink, elég, ha csak a sprint számokat nézzük, de például diszkoszvetőnk, Huszák János most érett be. Az ő esetében bízunk egy olimpiai szereplésben is. Illetve még ki kell emelnem az utánpótlásunkat is, amelynek fejlesztésére óriási hangsúlyt fektettünk. Szinte a nulláról kellett ezt felépíteni és legalább öt év kell, mire látható eredménye lesz. Ezekből a tényezőkből állt össze ez a folyamat. Büszkék lehetünk a versenyzőinkre, ugyanakkor azt megígérhetem, hogy nem állunk meg itt. Biztosítom a szurkolókat, hogy még feljebb szeretnénk lépni és hamarosan ezért újabb lépéseket teszünk.

Cikkajánló

Magyar bajnokunk új csúcsával közelebb került Tokióhoz

Diszkoszvetőnk, Huszák János öt év után javította meg a legjobb eredményét • Jelenleg olimpiai kvótás!

Új magyar bajnokunk ezt üzente a Fradi klasszisának

Atlétánk, Pap Kristóf fél év után magyar bajnok lett a Fradival és kijutott az Eb-re is - VIDEÓ!

Hatalmas dobásával magyar bajnok lett az FTC atlétája

Gerelyhajítónk fölényes sikert aratott a korosztályos magyar bajnokságon. • Gyaloglónk is érmet nyert az ob-n.

Magyar bajnokunk Horvátországban is nyert

Diszkoszvetőnk, Huszák János továbbra is remek formában van, miután győzött a Horvát Dobó Bajnokságon.

Magyar bajnokunk rangos versenyen nyert ezüstérmet

Diszkoszvetőnk, Huszák János pályafutása második legjobb dobásával lett második Splitben - VIDEÓ!

Ifiként a felnőttek között dobott vb-szintet a fradista

A Herczeg testvérek egy-egy arany- és bronzéremmel zárták a Téli Dobó Magyar Bajnokságot.

Atlétika EB: Kazi és Máté sem jutott döntőbe

Szenior világcsúcstartónk pénteken 800, míg másik versenyzőnk szombat délelőtt 60 méteren állt rajthoz.

Közel járt az Eb-döntőhöz a Fradi magyar bajnoka

Távolugrónk, Pap Kristóf csupán nyolc centiméterrel maradt le a fináléról.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most