2020. szeptember 8.
Magyarország legerősebb és legjobb csapata a Fradié!
„Ha minden klub egyedül indult volna, akkor toronymagasan megnyerjük a Csapatbajnokságot” – INTERJÚ

Mint ismert, az FTC atlétika szakosztálya történelmi tettet hajtott végre a hétvégén, amikor összetettben bronzérmet nyert Csapatbajnokság döntőjében. A székesfehérvári viadalon elért nagy siker hátteréről, az esélyek győzelméről és nagybetűs csapatról szakosztályunk vezetőjével, Vágóné Solti Máriával beszélgettünk.

- Bár vasárnap véget ért a verseny, de érkeznek még a gratulációk?
- Igen, folyamatosan kapunk még sok gratuláló üzenetet. Nagyon örülünk a hétvégi eredménynek, igaz, nagyon megküzdöttünk érte. Innen is hadd gratuláljak még egyszer az összes versenyzőnknek és edzőiknek ehhez. Hozzáteszem, hogy nehéz olyan csapatok ellen versenyezni, ahol két rendkívül erős egyesült áll össze, míg mi „egyedül” álltunk rajthoz.

- Ezáltal talán még nagyobb presztízsértékű ez a siker.
- Pontosan! Most is éppen az összesített táblázatot böngészem és azt látom, hogy ha minden klub egyedül indult volna, akkor toronymagasan megnyerjük a Csapatbajnokságot. Sajnos a szabályok ugyanakkor lehetővé teszik, hogy az egyesületek összeálljanak, ugyanakkor így csak 12 ponttal maradtunk el a második helytől. Nem túlzás kijelenteni, hogy Magyarország legjobb és legerősebb atlétika szakosztálya jelenleg a Ferencvárosnál van!

- A pénteki beharangozónkban is említetted, hogy meglepetésre készültök. Az elmúlt hónapok egyéni sikerei mennyire sugallták, hogy most csapatszinten is kijöhet a lépés?
- Abszolút! A magyar bajnokságokon nekünk volt a legtöbb aranyérmesünk, helyezettünk, gyakorlatilag vittük a pálmát. Ezek alapján nagyon bíztunk abban, hogy ha elkerülnek minket a sérülések, akkor összejöhet a várva várt siker.


- Az első nap után az ötödik helyen álltunk. Az addigi eredmények és a folytatás tükrében, hogyan vártátok a vasárnapot?
- Jellemző ránk, hogy mindig a második napunk az erősebb, hiszen az ugróink ekkor „lépnek a színpadra”. Előzetesen végeztünk egy pontszámítást, amely alapján számítottunk arra, hogy ki, melyik számban nyerhet. Nagy öröm, hogy a favoritjaink is remekeltek, így minden a lehető legjobban alakult.

- Több versenyszámban az FTC adja a magyar bajnokot. Felnőtt és utánpótlás válogatottjaink vannak és több versenyzőnk már kvalifikálta magát különböző világversenyekre. Gondoltál rá, hogy ilyen remek éve lesz a szakosztálynak?
- Azt mondhatom, hogy ez nem volt véletlen, mert terveztünk, készültünk rá. Igyekeztünk szisztematikusan több szakágat is megerősíteni. Jól sikerültek az igazolásaink, elég, ha csak a sprint számokat nézzük, de például diszkoszvetőnk, Huszák János most érett be. Az ő esetében bízunk egy olimpiai szereplésben is. Illetve még ki kell emelnem az utánpótlásunkat is, amelynek fejlesztésére óriási hangsúlyt fektettünk. Szinte a nulláról kellett ezt felépíteni és legalább öt év kell, mire látható eredménye lesz. Ezekből a tényezőkből állt össze ez a folyamat. Büszkék lehetünk a versenyzőinkre, ugyanakkor azt megígérhetem, hogy nem állunk meg itt. Biztosítom a szurkolókat, hogy még feljebb szeretnénk lépni és hamarosan ezért újabb lépéseket teszünk.

Cikkajánló

Egy nagy visszatérés és egy új kezdet

A Fradi újonnan igazolt tehetsége és különleges edzői stábjának története – VIDEÓ!

Nagy igazolások, „csodaérem” a „siker szakosztálytól”

Az FTC atlétái fantasztikus 2020-as évet zártak! Most felelevenítjük a legjobb pillanatokat - VIDEÓ!

Rangos elit társaságba került az FTC klasszisa

Kazi Tamás 16 szabadtéri bajnoki címével az elmúlt 20 év legeredményesebb férfi atlétája.

Magyarország legjobb és legerősebb csapata!

Ez történt egyéni szakosztályainkkal idén júliusban, augusztusban és szeptemberben – VIDEÓK!

Klasszisunk mikróval melegítette a népszerű vloggert

Vajon sikerül Nagy Benedeknek klasszisaink segítségével megdönteni a rekordját? Most kiderül! - VIDEÓ

Arany-, ezüst- és bronzérem az FTC atlétáitól

Újabb első hely gerelyhajításban. • Csapataink közül három is dobogóra állhatott a hétvégi versenyen.

Négy ügyességi számban is taroltak az FTC atlétái

Egyéniben és csapatban is aranyérmesek lettek az FTC tehetséges versenyzői Székesfehérváron.

Mi az a kalapácsujj, avagy atlétáink a tudomány útján

Atlétika szakosztályunk fejlődését mostantól egy modern diagnosztikai eszköz is segíti – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most