2020. szeptember 8.
Magyarország legerősebb és legjobb csapata a Fradié!
„Ha minden klub egyedül indult volna, akkor toronymagasan megnyerjük a Csapatbajnokságot” – INTERJÚ

Mint ismert, az FTC atlétika szakosztálya történelmi tettet hajtott végre a hétvégén, amikor összetettben bronzérmet nyert Csapatbajnokság döntőjében. A székesfehérvári viadalon elért nagy siker hátteréről, az esélyek győzelméről és nagybetűs csapatról szakosztályunk vezetőjével, Vágóné Solti Máriával beszélgettünk.

- Bár vasárnap véget ért a verseny, de érkeznek még a gratulációk?
- Igen, folyamatosan kapunk még sok gratuláló üzenetet. Nagyon örülünk a hétvégi eredménynek, igaz, nagyon megküzdöttünk érte. Innen is hadd gratuláljak még egyszer az összes versenyzőnknek és edzőiknek ehhez. Hozzáteszem, hogy nehéz olyan csapatok ellen versenyezni, ahol két rendkívül erős egyesült áll össze, míg mi „egyedül” álltunk rajthoz.

- Ezáltal talán még nagyobb presztízsértékű ez a siker.
- Pontosan! Most is éppen az összesített táblázatot böngészem és azt látom, hogy ha minden klub egyedül indult volna, akkor toronymagasan megnyerjük a Csapatbajnokságot. Sajnos a szabályok ugyanakkor lehetővé teszik, hogy az egyesületek összeálljanak, ugyanakkor így csak 12 ponttal maradtunk el a második helytől. Nem túlzás kijelenteni, hogy Magyarország legjobb és legerősebb atlétika szakosztálya jelenleg a Ferencvárosnál van!

- A pénteki beharangozónkban is említetted, hogy meglepetésre készültök. Az elmúlt hónapok egyéni sikerei mennyire sugallták, hogy most csapatszinten is kijöhet a lépés?
- Abszolút! A magyar bajnokságokon nekünk volt a legtöbb aranyérmesünk, helyezettünk, gyakorlatilag vittük a pálmát. Ezek alapján nagyon bíztunk abban, hogy ha elkerülnek minket a sérülések, akkor összejöhet a várva várt siker.


- Az első nap után az ötödik helyen álltunk. Az addigi eredmények és a folytatás tükrében, hogyan vártátok a vasárnapot?
- Jellemző ránk, hogy mindig a második napunk az erősebb, hiszen az ugróink ekkor „lépnek a színpadra”. Előzetesen végeztünk egy pontszámítást, amely alapján számítottunk arra, hogy ki, melyik számban nyerhet. Nagy öröm, hogy a favoritjaink is remekeltek, így minden a lehető legjobban alakult.

- Több versenyszámban az FTC adja a magyar bajnokot. Felnőtt és utánpótlás válogatottjaink vannak és több versenyzőnk már kvalifikálta magát különböző világversenyekre. Gondoltál rá, hogy ilyen remek éve lesz a szakosztálynak?
- Azt mondhatom, hogy ez nem volt véletlen, mert terveztünk, készültünk rá. Igyekeztünk szisztematikusan több szakágat is megerősíteni. Jól sikerültek az igazolásaink, elég, ha csak a sprint számokat nézzük, de például diszkoszvetőnk, Huszák János most érett be. Az ő esetében bízunk egy olimpiai szereplésben is. Illetve még ki kell emelnem az utánpótlásunkat is, amelynek fejlesztésére óriási hangsúlyt fektettünk. Szinte a nulláról kellett ezt felépíteni és legalább öt év kell, mire látható eredménye lesz. Ezekből a tényezőkből állt össze ez a folyamat. Büszkék lehetünk a versenyzőinkre, ugyanakkor azt megígérhetem, hogy nem állunk meg itt. Biztosítom a szurkolókat, hogy még feljebb szeretnénk lépni és hamarosan ezért újabb lépéseket teszünk.

Cikkajánló

Újabb pazar egyéni csúcs és aranyérem a fradistától

Atlétánk, Herczeg György 70 méter fölé repítette a gerelyt, ezzel megnyerte a rangos váci viadalt.

Két ugrószám is ferencvárosi aranyéremmel zárult

A tatabányai serdülő és újonc atlétikai bajnokságon hat éremmel zártak a ferencvárosi sportolók.

Tökéletes szezonzárás: négy Szuper Liga-aranyérem!

Máté Tamás, Pap Kristóf, Huszák János és Csóti Jusztina is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára.

Összetett 3. hely az Atlétika Csapatbajnokságon

Az Atlétika Csapatbajnokság második napján is remekeltek atlétáink, és végül összetett dobogót szereztek.

Szép eredmények a csapatbajnokság első napján

Máté Tamás férfi 100 és 400 méteren, míg Virovecz István férfi távolugrásban végzett az első helyen.

„Minden idők legerősebb Fradija döntőzik”

Atlétika szakosztályunk nagy reményekkel vág neki a hétvégi Csapatbajnokság döntőjének.

Egyéniben és váltóban is szárnyaltak magyar bajnokaink

Két ugrószámban és gerelyhajításban is fradista nyert • Nagy Vanessza ismét remekelt – VIDEÓK!

Bemutatkoznak a Fradi TV új műsorvezetői hölgyei!

Ismerd meg magazinműsoruk házigazdáit, akik megmutatják, hogyan készültek az új szerepkörre – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most