2020. szeptember 8.
Magyarország legerősebb és legjobb csapata a Fradié!
„Ha minden klub egyedül indult volna, akkor toronymagasan megnyerjük a Csapatbajnokságot” – INTERJÚ

Mint ismert, az FTC atlétika szakosztálya történelmi tettet hajtott végre a hétvégén, amikor összetettben bronzérmet nyert Csapatbajnokság döntőjében. A székesfehérvári viadalon elért nagy siker hátteréről, az esélyek győzelméről és nagybetűs csapatról szakosztályunk vezetőjével, Vágóné Solti Máriával beszélgettünk.

- Bár vasárnap véget ért a verseny, de érkeznek még a gratulációk?
- Igen, folyamatosan kapunk még sok gratuláló üzenetet. Nagyon örülünk a hétvégi eredménynek, igaz, nagyon megküzdöttünk érte. Innen is hadd gratuláljak még egyszer az összes versenyzőnknek és edzőiknek ehhez. Hozzáteszem, hogy nehéz olyan csapatok ellen versenyezni, ahol két rendkívül erős egyesült áll össze, míg mi „egyedül” álltunk rajthoz.

- Ezáltal talán még nagyobb presztízsértékű ez a siker.
- Pontosan! Most is éppen az összesített táblázatot böngészem és azt látom, hogy ha minden klub egyedül indult volna, akkor toronymagasan megnyerjük a Csapatbajnokságot. Sajnos a szabályok ugyanakkor lehetővé teszik, hogy az egyesületek összeálljanak, ugyanakkor így csak 12 ponttal maradtunk el a második helytől. Nem túlzás kijelenteni, hogy Magyarország legjobb és legerősebb atlétika szakosztálya jelenleg a Ferencvárosnál van!

- A pénteki beharangozónkban is említetted, hogy meglepetésre készültök. Az elmúlt hónapok egyéni sikerei mennyire sugallták, hogy most csapatszinten is kijöhet a lépés?
- Abszolút! A magyar bajnokságokon nekünk volt a legtöbb aranyérmesünk, helyezettünk, gyakorlatilag vittük a pálmát. Ezek alapján nagyon bíztunk abban, hogy ha elkerülnek minket a sérülések, akkor összejöhet a várva várt siker.


- Az első nap után az ötödik helyen álltunk. Az addigi eredmények és a folytatás tükrében, hogyan vártátok a vasárnapot?
- Jellemző ránk, hogy mindig a második napunk az erősebb, hiszen az ugróink ekkor „lépnek a színpadra”. Előzetesen végeztünk egy pontszámítást, amely alapján számítottunk arra, hogy ki, melyik számban nyerhet. Nagy öröm, hogy a favoritjaink is remekeltek, így minden a lehető legjobban alakult.

- Több versenyszámban az FTC adja a magyar bajnokot. Felnőtt és utánpótlás válogatottjaink vannak és több versenyzőnk már kvalifikálta magát különböző világversenyekre. Gondoltál rá, hogy ilyen remek éve lesz a szakosztálynak?
- Azt mondhatom, hogy ez nem volt véletlen, mert terveztünk, készültünk rá. Igyekeztünk szisztematikusan több szakágat is megerősíteni. Jól sikerültek az igazolásaink, elég, ha csak a sprint számokat nézzük, de például diszkoszvetőnk, Huszák János most érett be. Az ő esetében bízunk egy olimpiai szereplésben is. Illetve még ki kell emelnem az utánpótlásunkat is, amelynek fejlesztésére óriási hangsúlyt fektettünk. Szinte a nulláról kellett ezt felépíteni és legalább öt év kell, mire látható eredménye lesz. Ezekből a tényezőkből állt össze ez a folyamat. Büszkék lehetünk a versenyzőinkre, ugyanakkor azt megígérhetem, hogy nem állunk meg itt. Biztosítom a szurkolókat, hogy még feljebb szeretnénk lépni és hamarosan ezért újabb lépéseket teszünk.

Cikkajánló

Fiatal gerelyhajítónk újabb sikere

Magyar Szabolcs nyerte a gerelyhajítók versenyét a veszprémi szintfelmérőn.

Magyar bajnokaink két győzelme Veszprémben

Az FTC két atlétája, Csóti Jusztina és Kazi Tamás is megnyerte saját számát a veszprémi viadalon.

Bánóczi Kristóf 9. helyen zárt az U20-as atlétika EB-n

Atlétáink számára befejeződött a tallini Junior Európa-bajnokság, ahol két ifjú fradistának szurkolhattunk.

Herczeg György 9. lett az U20-as atlétika Eb-n

Gerelyhajítónk 67,91 métert dobott a döntőben, de mellette hármasugrónk, Bánóczi Kristóf is remekelt.

A világ idei legjobbjával Eb-döntős a fradista

Az FTC gerelyhajítója, Herczeg György a második helyen jutott a fináléba a tallinni U20-as Európa-bajnokságon.

Atlétáink helytálltak a világelittel szemben

Az idei Gyulai Memorial Nemzetközi Atlétikai Versenyen négy ferencvárosi sportoló indult.

Második és harmadik helyezések atlétáinktól

Középtávfutónk és ugrónk is dobogóra állhatott a hétvégi atlétikai versenyen.

Két magyar bajnoki címmel zárt a Ferencváros

Atlétáink a két arany mellett hét ezüst- és hat bronzérmet nyertek a debreceni Magyar Bajnokságon.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most