2021. június 4.
Ézsöl Gábor: „Éreztem, hogy itt most nyerni fogunk"
Bajnok férfi curlingcsapatunk kapitánya szerint, a nagy összeszokottságnak is köszönhető az aranyérem.

Ahogy arról beszámoltunk, aranyérmes lett az Országos Csapatbajnokság A ligájában férfi curlingcsapatunk, az  FTC Dream Team, míg a hölgyeknél az FTC Girl Jam a második helyen végzett. Ézsöl Gábor, a férfi csapat kapitánya elégedetten tekintett vissza az évre.

Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megnyernünk az országos bajnokságot. Ez egy igazán összeszokott csapat, van olyan csapattársam, akivel már 2010-ben is együtt játszottunk. Sok versenytapasztalat van a hátunk mögött, több nagyszerű EB szerepléssel. Azt gondolom, hogy mindez érződött a játékunkon is, a mérkőzések során végig magabiztosan, éretten játszottunk - kezdte értékelését Ézsöl Gábor. - Büszke vagyok a csapattársaimra, nagy odaadással, koncentrálva, élesen játszottak végig, és köszönöm nekik, hogy támogattak a döntéseimben. Ezen az OB-n valahogy igazán működött a csapatban a kémia és a döntőben végig azt éreztem, hogy itt most nyerni fogunk. Most egy kicsit pihenünk és élvezzük a siker ízét, utána azonban neki kell állnunk a felkészülésre a Norvégiában megrendezésre kerülő EB-re. Utoljára 2017-ben szerepeltünk EB-n, nagyon várom már, hogy ismét jégre léphessünk.

Az ezüstérmes női csapatunk kapitánya, Halász Csilla az elveszített döntő után is a pozitívumokat emelte ki.

Nagyon büszke vagyok a csapat mind a hat játékosára és edzőjére. Mindenki hozta a jelenleg tőle telhetőt és ami még fontosabb: remekül éreztük magunkat! Ez az év mindenki számára más volt. A sportéletben is igazodni kellett a pandémia által megváltoztatott körülményekhez. Az elődöntő megnyerése után nagyon vártuk a döntő mérkőzések hétvégéjét. Az első meccset elvesztettük ugyan, de éreztük mindannyian, hogy van még tartalék a csapatban. A második mérkőzésre ismét sikerült összeszedni magunkat, nagyon koncentráltan, fegyelmezetten játszottunk. Ez a mérkőzés véleményem szerint nagyon színvonalas volt, jól játszott mindkét csapat, de mi felülkerekedtünk az ellenfélen. A harmadik mérkőzésre is természetesen a győzelemért indultunk, de sajnos kevesebb volt a tartalékunk, mint a másik csapatnak, így vesztettünk. Aranyéremért való küzdelemben ugyan alul maradtunk, de sokat tanultunk ezalatt a néhány hét alatt, leginkább azt, hogy mi az amiben fejlődnünk kell, mind a pályán, mind pedig a fejben.

Az FTC Girl Jam edzője, Fóti Balázs szerint, az elmúlt évek szisztematikus építkezésének köszönhetőek a most elért eredmények.

Egy 3 éves programot tettem a csapat elé, nagy kihívásnak éreztem a feladatot, mert korábban nem irányítottam kompetitív csapatot és női csapattal sem dolgoztam még. A program ambiciózus volt, a meglévő játékosokból új csapatkapitányt és új befejező játékost kellett felépíteni, mindenki új feladatokat és pozíciókat kapott, új játékosokat is be kellett integrálni mindezt úgy, hogy a legfiatalabb és legidősebb játékosunk között majdnem 30 év a korkülönbség. Könnyítette a dolgomat, hogy mindenki nagy motiváltsággal vágott bele az új edzésprogramba, a külföldi és hazai felkészítő versenyekbe. Célunk az volt, hogy az első évben visszajussunk az első osztályba, a második évben bekerüljünk az első osztály OB döntőbe és a harmadik évben megnyerjük az OB döntőt. Az első két évi cél maradéktalanul sikerült, a harmadik évben a pandémia és egyéb privát események nem tették lehetővé a tervezett felkészülés elvégzését és végül 1 győzelem hiányzott a végső sikerhez. Nem vagyunk csalódottak, büszkék vagyunk arra, hogy megmutattuk tudatos és felépített munkával el lehet érni a jól kitűzött célokat. A szezon végén leülünk kiértékeljük az elmúlt 3 évet és meglátjuk hogyan megyünk tovább.

Cikkajánló

Elkezdődött a munka

A következő hetek a felkészülésről fognak szólni.

Arany és Eb-kvalifikáció a nőknél, bronz a férfiaknál

Mind a bajnoki cím, mind pedig a bronzérem az UTE elleni meccset követően került játékosaink nyakába!

Történelmi Fradi-siker a Női Országos Csapatbajnokságon

Egy végletekig kiélezett finálé után, fennállásuk első csapatbajnoki címét szerezték női curlingeseink.

Bronzérem a Vegyes-páros Országos Bajnokságról

Az érem már biztos volt az ob-n, ugyanis két ferencvárosi vonatkozású csapat játszott a harmadik helyért.

Ezüstérem a curling szenior csapatbajnokságban

Öregfiúk csapatunk a második helyet szerezte meg a hétvégén rendezett curling csapatbajnokságban.

Egy-egy győzelem és vereség az Eb-nyitányon

Megkezdte szereplését a B-csoportos kontinenstornán a több fradistával felálló magyar válogatott.

Magyar Kupa-győztes az FTC női curlingcsapata

Női és férfi csapatunk házidöntőt játszott a Magyar Kupa fináléjában.

Aranyérmes az FTC bajnokcsapata Ausztriában

Az FTC Dream Team férfi curlingesei 16 csapat közül hódították el a díszes trófát a rangos versenyen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin