2019. március 1.
Történelmi érem a fradista nyakában
A magyar curling-válogatott a fradista Bíró Blankával a soraiban harmadik lett a 14. Téli EYOF-on.

Februárban Szarajevóban rendezték meg a 14. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált, amelyen a magyar curling-válogatottban ott volt az FTC Girl Jam játékosa, Bíró Blanka (a nagy képen jobbról az első). Fiatal tehetségünk élménybeszámolójával most felelevenítjük a tornát, amelynek végén a mieink kiváló eredményt elérve bronzéremmel zártak.

„Nagy megtiszteltetés volt, hogy az olimpiák történetében először képviselhettük a sportágunkat, így különösen nagy izgalommal vártuk az utazást”
– kezdete élménybeszámolóját Bíró Blanka. „A csapat tagjait, Dobor Reginát, Tatár Lőrincet és Szarvas Kristófot több éve ismerem, de így négyen még soha nem játszottunk együtt. A megnyitó ünnepséget a Kosevo Stadionban rendezték. Rendkívül felemelő érzés volt közel  ötven ország sportolóival együtt a magyar zászló alatt bevonulni és nézni, ahogy felgyulladt az olimpiai láng, A mérkőzések helyszíne a Sport Hall Peki volt, nagyjából egy órányi útra az olimpiai falutól. Az ottani kézilabdacsarnokból mobil jéggel varázsoltak curlingpályát, ahol már vasárnap délelőtt edzhettünk. Óriási öröm és megtiszteltetés volt, hogy Kulcsár Krisztián a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is velünk töltötte az edzést és mesélhettünk neki a sport sajátosságairól” – mesélt a verseny előtti napokról fiatal játékosunk.

A csoportkör kiválóan sikerült a magyar csapat számára, ugyanis Ausztriát, Oroszországot, Törökországot, Csehországot és Dániát is legyőzte és csak Nagy-Britanniától kapott ki, így a második helyen jutott tovább.

„A legjobb négy között a másik csoportot veretlenül megnyerő Svájc következett. Sajnos 8-3-ra kikaptunk, de tudtuk, hogy nem szabad feladni. Mindenképpen fel szerettünk volna állni a dobogóra, így a délutáni bronzmérkőzésen Lengyelország ellen az utolsó tartalékainkat is mozgósítottuk. Végig irányítva, kiválóan játszva 10-3-ra nyertünk és megszereztük a bronzérmet! Elmondhatatlanul boldogok voltunk. Említettem korábban, hogy mennyire felemelő pillanat volt a nyitóünnepségen bevonulni a magyar csapattal, de az, amikor az eredményhirdetésen a dobogón álltunk, az még nagyobb élmény volt” – emlékezett vissza Blanka.

A magyar válogatott történelmi tettet hajtott végre, ugyanis a téli EYOF-ok első magyar érmét szerezte a sportágban, Szarajevóban pedig a küldöttség első medáliáját.


„Csodálatos volt a magyar szervezők munkája, hiszen mindenhol ott voltak és mindenben segítettek minket. Életre szóló élmény volt megismerni a többi sportág versenyzőit, a együtt szurkolni, és együtt hallgatni a magyar himnuszt. Köszönöm a MOB-nak és a Magyar Curling Szövetségnek, hogy megteremtettek minden lehetőséget a számunkra, hogy bíztak a sportágunkban és a csapatunkban. Köszönöm az edzőmnek, Fóti Balázsnak, hogy az edzéseken kívül, még külön időt is szakított a felkészítésemre. Köszönöm a válogatott edzőjének, Szarvas Gábornak és a csapatnak, hogy hittek bennem” – zárta az élmények összefoglalóját Bíró Blanka.

(Fotók: Magyar Curling Szövetség)

Cikkajánló

Arany és Eb-kvalifikáció a nőknél, bronz a férfiaknál

Mind a bajnoki cím, mind pedig a bronzérem az UTE elleni meccset követően került játékosaink nyakába!

Történelmi Fradi-siker a Női Országos Csapatbajnokságon

Egy végletekig kiélezett finálé után, fennállásuk első csapatbajnoki címét szerezték női curlingeseink.

Bronzérem a Vegyes-páros Országos Bajnokságról

Az érem már biztos volt az ob-n, ugyanis két ferencvárosi vonatkozású csapat játszott a harmadik helyért.

Ezüstérem a curling szenior csapatbajnokságban

Öregfiúk csapatunk a második helyet szerezte meg a hétvégén rendezett curling csapatbajnokságban.

Egy-egy győzelem és vereség az Eb-nyitányon

Megkezdte szereplését a B-csoportos kontinenstornán a több fradistával felálló magyar válogatott.

Magyar Kupa-győztes az FTC női curlingcsapata

Női és férfi csapatunk házidöntőt játszott a Magyar Kupa fináléjában.

Aranyérmes az FTC bajnokcsapata Ausztriában

Az FTC Dream Team férfi curlingesei 16 csapat közül hódították el a díszes trófát a rangos versenyen.

Ézsöl Gábor: „Éreztem, hogy itt most nyerni fogunk"

Bajnok férfi curlingcsapatunk kapitánya szerint, a nagy összeszokottságnak is köszönhető az aranyérem.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin