2019. március 1.
Történelmi érem a fradista nyakában
A magyar curling-válogatott a fradista Bíró Blankával a soraiban harmadik lett a 14. Téli EYOF-on.

Februárban Szarajevóban rendezték meg a 14. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált, amelyen a magyar curling-válogatottban ott volt az FTC Girl Jam játékosa, Bíró Blanka (a nagy képen jobbról az első). Fiatal tehetségünk élménybeszámolójával most felelevenítjük a tornát, amelynek végén a mieink kiváló eredményt elérve bronzéremmel zártak.

„Nagy megtiszteltetés volt, hogy az olimpiák történetében először képviselhettük a sportágunkat, így különösen nagy izgalommal vártuk az utazást”
– kezdete élménybeszámolóját Bíró Blanka. „A csapat tagjait, Dobor Reginát, Tatár Lőrincet és Szarvas Kristófot több éve ismerem, de így négyen még soha nem játszottunk együtt. A megnyitó ünnepséget a Kosevo Stadionban rendezték. Rendkívül felemelő érzés volt közel  ötven ország sportolóival együtt a magyar zászló alatt bevonulni és nézni, ahogy felgyulladt az olimpiai láng, A mérkőzések helyszíne a Sport Hall Peki volt, nagyjából egy órányi útra az olimpiai falutól. Az ottani kézilabdacsarnokból mobil jéggel varázsoltak curlingpályát, ahol már vasárnap délelőtt edzhettünk. Óriási öröm és megtiszteltetés volt, hogy Kulcsár Krisztián a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is velünk töltötte az edzést és mesélhettünk neki a sport sajátosságairól” – mesélt a verseny előtti napokról fiatal játékosunk.

A csoportkör kiválóan sikerült a magyar csapat számára, ugyanis Ausztriát, Oroszországot, Törökországot, Csehországot és Dániát is legyőzte és csak Nagy-Britanniától kapott ki, így a második helyen jutott tovább.

„A legjobb négy között a másik csoportot veretlenül megnyerő Svájc következett. Sajnos 8-3-ra kikaptunk, de tudtuk, hogy nem szabad feladni. Mindenképpen fel szerettünk volna állni a dobogóra, így a délutáni bronzmérkőzésen Lengyelország ellen az utolsó tartalékainkat is mozgósítottuk. Végig irányítva, kiválóan játszva 10-3-ra nyertünk és megszereztük a bronzérmet! Elmondhatatlanul boldogok voltunk. Említettem korábban, hogy mennyire felemelő pillanat volt a nyitóünnepségen bevonulni a magyar csapattal, de az, amikor az eredményhirdetésen a dobogón álltunk, az még nagyobb élmény volt” – emlékezett vissza Blanka.

A magyar válogatott történelmi tettet hajtott végre, ugyanis a téli EYOF-ok első magyar érmét szerezte a sportágban, Szarajevóban pedig a küldöttség első medáliáját.


„Csodálatos volt a magyar szervezők munkája, hiszen mindenhol ott voltak és mindenben segítettek minket. Életre szóló élmény volt megismerni a többi sportág versenyzőit, a együtt szurkolni, és együtt hallgatni a magyar himnuszt. Köszönöm a MOB-nak és a Magyar Curling Szövetségnek, hogy megteremtettek minden lehetőséget a számunkra, hogy bíztak a sportágunkban és a csapatunkban. Köszönöm az edzőmnek, Fóti Balázsnak, hogy az edzéseken kívül, még külön időt is szakított a felkészítésemre. Köszönöm a válogatott edzőjének, Szarvas Gábornak és a csapatnak, hogy hittek bennem” – zárta az élmények összefoglalóját Bíró Blanka.

(Fotók: Magyar Curling Szövetség)

Cikkajánló

Ezüstérem a vegyes Országos Bajnokságon

Az FTC curling szakosztályának vegyes csapata ezüstéremmel zárta a február elején véget ért vegyes OB-t.

Értékes bronzérem

Az FTC Jaguars curlingcsapata harmadik helyen zárt a Fradi Kupán.

Curlingesek az Arénában

A Mezőkövesd elleni, idei utolsó hazai labdarúgó-mérkőzésünkön curling szakosztályunk képviselői várják a...

Bronzérem a Magyar Kupában

Az FTC Jaguars curlingcsapata bronzérmet szerzett a Magyar Kupa 2018-as kiírásában.

Bronzéremmel kezdte az új szezont curling...

Az FTC Fradi férfi curlingcsapata a harmadik helyen zárta szeptember harmadik hétvégéjén a hagyományos...

Ezúttal bronzérem

A hétvégén befejeződtek a magyar curling bajnokság küzdelmei, amelyben két ferencvárosi csapat is érdekelt...

Eb-élmények

Magyar bajnok curlingeseink, a Jégmadarak képviselték hazánkat a svájci Európa-bajnokságon – VIDEÓ!

Eb: bravúros bennmaradás

A magyar válogatott színeiben induló Jégmadarak két győzelemmel és öt vereséggel zárta a curling...

close
Facebook Youtube Instagram Linkedin
close
Fradi most
Fradi most