2022. június 2.
A brit élvonalból igazolt támadót jégkorongcsapatunk
Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk első nyári igazolása a brit válogatott szélső, Ollie Betteridge.

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk szakmai stábja gőzerővel vetette bele magát a nyári átigazolási szezonban esedékes munkába, és javában dolgozik a 2022/23-as szezon játékoskeretének kialakításán. Két távozó, a pályafutását egyaránt a Fradiból, bajnokként befejező Pavuk Attila és Hegyi Ádám bejelentését követően pedig megvan az új idény első igazolása is!

Szakosztályunk egyéves szerződést írt alá a brit élvonalból, az EIHL-ból (Elite Ice Hockey League) érkező 26 éves szélsővel, Ollie Betteridge-zsel.

Ollie (Oliver) Betteridge 1996. január 16-án született az Egyesült Királyságban, Nottinghamben. A brit szélső szülővárosában, a Nottingham Pumas csapatánál kezdett jégkorongozni, 2005 és 2011 között szerepelt az angol utánpótlás bajnokságok összes korosztályában. 2008-tól az U16-os ligában játszott, utolsó két évében ebben a korosztályban a Nottingham Cougars színeiben pont per meccs felett volt eredményes. 2011-ben, még juniorkorú játékosként mutatkozott be a felnőtt elitligában a Nottingham Panthers színeiben, ahol 11 szezont húzott le. 2015-ig szezonjait zömében kölcsönben töltötte, 2012/13-ban a másodosztályú Nottingham Lions kölcsönjátékosaként 13 meccsen nem kevesebb, mint 33 pontot termelt. Ugyanebben az idényben a brit U18-as válogatott tagjaként megjárta a világbajnokságot, egy évvel később pedig már a juniorválogatottban is bemutatkozott vb-n. A juniorokkal három divíziós tornán szerepelt, utolsó évében csapatkapitányként. A 2017/18-as szezontól tagja a felnőtt válogatottnak is, amellyel négy világbajnokságon, közte két elit vb-n szerepelt (ott volt a 2018-as budapesti tornán is, ahol a britek az utolsó mérkőzésen drámai körülmények között, az utolsó percben harcolták ki az A csoportba jutást éppen a magyar válogatott elleni ki-ki meccsen), és játszott a 2020-as nottinghami olimpiai selejtezőn is, ahol ismét jégre lépett a magyar nemzeti csapat ellen. 2016 és 2019 között a Panthersszel zsinórban négy szezonban ott volt az EIHL rájátszásában. 2012-ben bár mindössze öt mérkőzésen lépett jégre a Panthers színeiben, hivatalosan tagja a rájátszást is megnyerő bajnokcsapatnak, ahogy egy évvel később az alapszakaszban és a playoffban is diadalmaskodó együttesnek, mindössze egy mérkőzéssel. 2016-ban bár az alapszakasz bajnoki címét a Sheffield Steelers szerezte meg, a playoff végén ismét ünnepelhetett a Panthers, és így Betteridge is. 2012-ben, 2013-ban, 2014-ben és 2016-ban megnyerte a Panthersszel a harmadik nagy brit trófeát, a Challenge Cupot is. A nemzetközi porondon is komoly rutint szerzett: 2014/15-ben és 2017/18-ban a Champions Hockey League-ben (jégkorong Bajnokok Ligája), 2016/17-ben és 2019/20-ban a Kontinentális Kupában szerepelt csapatával. A Panthers 2017-ben megnyerte a sorozatot, míg 2020-ban a második helyen végzett, ebben az idényben a dániai harmadik fordulóban a Ferencvárossal is megmérkőzött, Betteridge játszott is a 3-2-es Fradi-győzelemmel véget ért egymás elleni mérkőzésen. Pályafutása során a 2022/23-as lesz első légiós éve.

Férfi jégkorong, az FTC-Telekom keretének eddig bejelentett változásai a 2022/23-es szezon előtt:

Érkezett: Ollie Betteridge (brit, Nottingham Panthers)
Távozott: Pavuk Attila (visszavonult), Hegyi Ádám (visszavonult)
Maradt: Kulmala Rasmus (érvényes szerződéssel)

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin