2020. február 25.
A feladat adott: kell az első győzelem a playoffban!
Címvédő férfi hokisaink az Erste Liga negyeddöntőjében tegnap elszenvedett vereség után már ma visszavágnának.

„Nincsen megalkuvás, együtt küzdve megyünk tovább!” – énekelte a ferencvárosi hokitábor hétfő este a Pesterzsébet Jégcsarnokban, miután a jégen megszületett az Erste Liga 2019/20-as idényének szombat óta tartó rájátszásában az eddigi legnagyobb meglepetés. A magyar bajnok, Erste Liga-címvédő, Magyar Kupa-győztes FTC-Telekom ugyanis egygólos vezetés után a hosszabbításban végül 2-1-es vereséget szenvedett a rájátszásba az alsóház harmadik helyén, összesítésben pedig a nyolcadik, tehát utolsó helyen bekerülő Fehérvári Titánoktól.

Nem maga a vereség ténye a legbosszantóbb, bár kétségtelen, kikapni attól a csapattól hazai jégen, amelyiket első kiemeltként először kiválasztottuk negyeddöntős ellenfélül, már önmagában nem esik jól. De botorság azt gondolni, papírforma ide vagy oda, hogy teljesen egyértelmű, sima, könnyed útja lenne az idei negyeddöntőben a Ferencvárosnak. Tavaly a Vienna Capitals farmcsapata azért játéktudásban kilógott lefelé a playoff nyolc csapata közül, a Titánok képessége és a mezőny többi részének játékereje között korántsem tátong ekkora űr. Kiss Dávid együttese több bravúrt is bemutatott az alap- és középszakasz során akár nagycsapatok ellen is – elég arra gondolni, hogy (a szezon ferencvárosi szempontból talán legrosszabb meccsén) Székesfehérváron 5-0-ra verték címvédő együttesünket, sőt, december végén, igaz, akkor is rendkívül rossz sorozatban volt a Fradi, egy hosszabbításba torkolló meccsen Pesterzsébeten is el tudták kapni a Ferencvárost Paul Zion a ráadásban szerzett emlékezetes góljával. Annak tehát, aki sima, 4-0-s söprésre fogadott ebben a párharcban, vélhetően azért volt felesleges, kidobni való pénze… Természetesen álszerénység és utólagos csúsztatás volna azt állítani, hogy ne az FTC-Telekom lett volna a papírforma szerint előzetesen a párharc esélyese, de azért az idei rájátszásban senki sem mehet biztosra. Még akkor sem, ha a közvélemény szerint a másik három párharc az, amelyikben bármi megtörténhet (és meg is történik, a hetedik kiemelt Újpest két dunaújvárosi sikerrel indított a második kiemelt DAB ellen, a DEAC már fogott egy meccset a Csíkszeredával szemben, a Gyergyó pedig sokáig kettővel vezetett a Brassó otthonában, és csak a hajrában engedte ki kezéből a bravúrgyőzelmet), itt viszont a többség egyértelmű ferencvárosi sikert tippelt.

A fehérváriak mentális erejét dicséri, hogy előnyt tudtak kovácsolni ebből a helyzetből, és élni tudtak az esélytelenebb csapat státuszából adódó lélektani lendülettel. Ezért őket minden dicséret megilleti, a mieink számára viszont adott a feladat. Ahhoz már az egész szezonban hozzászokhattunk, hogy címvédőként rajtunk a célkereszt, mindenki a zöld-fehérek skalpjára vadászik, és sokszor kettőzött erővel hajt a Fradi ellen – évtizedes távlatban nem szokványos jelenség, hogy a jégen is erős, jó Fradi van a honi jégkorongmezőnyben, és az ellenfeleknek nem is túl szimpatikus jelenség ez. Viszont egy kicsit talán új szituáció a csapat és a Fodor Szabolcs vezette szakmai stáb számára is úgy visszajönni meccshátrányból, hogy közben nagyon picit nyom minket az esélyesség terhe. Akármennyire is rendkívül körültekintően odafigyel arra vezetőedzőnk, hogy soha, semmilyen körülmények között ne beszéljen esélyekről, ne tekintsen előre a döntőig, pláne a címvédésig, a tény azért ebben a párharcban nehezen megkerülhető – mi vagyunk az esélyesek.

Az ezzel járó teher viszont előny is lehet, mind jól tudjuk ugyanis, és rengeteg példát láttunk rá az elmúlt másfél évben, hogy ez a Fradi a tegnapinál jóval többre képes. Rengeteg maradt benne a játékosokban, és a szakmai stábnak is minden képessége megvan ahhoz, hogy ezt a jelentős pluszt kihozza a csapatból. Saját magukért is, de már csak a szurkolókért is, akik majdnem teljesen megtöltötték hétfő este is a hazai lelátókat Pesterzsébeten, és várhatóan kedden is ott lesznek a csapat mögött, és remek hangulatot teremtenek a találkozóra.

Kedd este 18.00-tól jön tehát az Erste Liga 2019/20-as idényének rájátszásában a negyeddöntő második mérkőzése a Fehérvári Titánok ellen, a Pesterzsébet Jégcsarnokban!

A találkozóra még online elővételben is lehet belépőt kapni, IDE KATTINTVA, de a helyszínen is nyitva lesz a jegypénztár, 17.00-tól.

Aki nem tud kilátogatni Pesterzsébetre, online élő közvetítésben is követheti a találkozót:

Férfi jégkorong, Erste Liga
Rájátszás, negyeddöntő, 2. mérkőzés
FTC-Telekom - Fehérvári Titánok
18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
Jegyek: ITT
Online élő közvetítés: ITT

Cikkajánló

Ismét Fradi-játékosokkal a soraiban készül a válogatott

Nyilvánossá vált a magyar hokiválogatott osztrákok elleni kerete, amelyben több fiatal is helyet kapott.

Kinyílt a gólzsák, magabiztos győzelem hazai jégen

Magyar bajnoki címvédő férfi hokisaink 7-1-re győzték le a FEHA19-et az Erste Ligában.

Két nap pihenő után itthon folytatjuk az Erste Ligát

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk ismét hazai pályán találkozik a FEHA 19 csapatával az Erste Ligában.

Mikulás-napi programok várnak a keddi hokirangadón!

Férfi hokisaink december 6-án a Gyergyói Hoki Klubot fogadják, Mikulás-napi programokkal várunk mindenkit!

Tóth Gergőé A Hét Gólja az Erste Ligában

Támadónk Corona Brassó elleni, éles szögből lőtt találata lett az elmúlt hét legszebbje - VIDEÓ!

Szoros meccsen győzelem Csíkszeredában

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk nagyot küzdött az erdélyi túra utolsó meccsén, és meg is lett az eredménye.

Csíkszeredában fejezzük be az erdélyi túrát

Hokisaink a tavalyi Liga-bajnok Csíkszeredai Sportklubbal vívják a túra utolsó mérkőzését.

A végéig küzdöttünk, de Gyergyóban maradt a 3 pont

Magyar bajnok hokisaink közel voltak a hosszabbításhoz, de végül nem sikerült pontot szerezni Gyergyóban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin