2020. június 5.
A frissen igazolt Somogyi: „Meccseket akarok eldönteni”
Somogyi Balázs régen érezte magát ennyire motiváltnak, és a Fradival is trófeákat akar szerezni - INTERJÚ!

Amint arról korábban ITT BESZÁMOLTUNK, férfi jégkorongcsapatunk komoly igazolással erősített a 2020/21-es szezonra. Fodor Szabolcs együttese bejelentette harmadik nyári érkezőjét, a Dunaújvárosi Acélbikák 28 éves, 26-szoros válogatott támadóját, Somogyi Balázst.

Somogyi Balázs eddigi pályafutása során négy magyar bajnoki címet és négy MOL/Erste Liga-győzelmet ünnepelhetett, és elmondhatja magáról, hogy négy különböző csapattal (Bp. Stars, Dunaújváros, DVTK Jegesmedvék, MAC) is ligagyőztes tudott lenni, ráadásul pályafutása első ligagyőzelmekor még játékosként szerepelt vele egy csapatban jövőbeli vezetőedzője, Fodor Szabolcs. Legutóbb idényében Dunaújvárosban pont/meccs átlag felett tudott termelni abban a csapatban, amelyben ott voltak mellette olyan támadók, mint Keegan Dansereau, Hugo Turcotte vagy Azari Zsolt.

Bár már eddigi karrierje is bővelkedett a sikerekben, Somogyi Balázs saját elmondása szerint régen érezte magát ennyire motiváltnak, és alig várja, hogy zöld-fehér színekben harcolhasson újabb trófeákért, és nem utolsó sorban nemzetközi sikerekért. Annál is inkább, hiszen egyébként a civil életben is a Ferencváros sikereiért szorít.

Fradista kötődéséről, valamint arról is beszélgettünk vele, hogyan készül fizikálisan és lelkileg az új idény kihívásaira.

 

- A tavalyi szezonra visszatértél szülővárosodba, nevelőegyesületedhez, és nem is teljesítettél akárhogy: pont/meccs felett termeltél, te voltál a legeredményesebb magyar játékosa a csapatnak. Mi indokolta a váltást?
- A DVTK-val kétéves szerződésem volt, amit azonban közös megegyezéssel egy szezon után felbontottunk, így szabadúszó lettem. Azari Zsolt remek ajánlatott tett nekem, így tavaly örömmel tértem vissza szülővárosom csapatához, ahol nevelkedtem, és ahol korábban már remek sikereket értem el. Nagyon jól sikerült az előző idény eleje, többek között szeptember végén a Ferencváros otthonában is sikerült nyernünk, jó rajtot vettünk, ám egy szerencsétlen kéztörés egy kis időre visszavetett. Végül így is sikerült 38 meccsen összesen 44 pontig jutnom. Jól éreztem magam Dunaújvárosban, de bátran mondhatom, hogy eredményekben többre vágyom, és több is van még bennem egyénileg is. Szeretnék újra bajnok és ligagyőztes lenni, és a Kontinentális Kupában is a Final Fourba kerülni!

- A koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott intézkedések és az otthon töltött hosszú idő minden sportoló számára nagyon nehéz időszak volt, a hírek szerint viszont te különösen igyekeztél a lehető legjobb formában tartani magad. Hogyan érted ezt el, és milyen erőben vagy?
- Valóban nem volt könnyű időszak, de reméljük, lassan elmondhatjuk, hogy túlvagyunk rajta. Számomra ráadásul már a február végi, Újpest elleni 4-0-s összesítéssel való búcsú az Erste Liga negyeddöntőjében is egy komoly csapás volt, elfogadhatatlan eredménynek tartottam, és nagyon dühös voltam. Utána heti 4-5 alkalommal mentem el futni, hogy levezessem a feszültséget, és ezt a karantén alatt is tartottam. Kétségtelen, hogy az edzőtermek megnyitása volt az utóbbi hetek legjobb híre nekünk, sportolóknak. Azóta a kondimon is még keményebben dolgozom, heti öt alkalommal van edzésem a korábbi jégkorongozóval, Borsos Attilával. Hétről hétre egyre jobb állapotban érzem magam, és nagyon messze még a vége! Kijelenthetem, régen voltam már ennyire motivált és izgatott egy új csapatban való bemutatkozás előtt!

- Fodor Szabolcs régi ismerősöd, játékosként is szerepeltetek korábban együtt, sikereket is értetek el. Milyen koncepciót vázolt fel neked, és milyen szerepet szán neked a csapatban?
- 18-20 éves koromig együtt játszottam Focival, jól ismerjük egymást. Tisztában vagyok vele, mit vár tőlem. Minden egyes döntését maximálisan elfogadom és azon leszek, hogy a csapatot a lehető leghatékonyabban támogassam. Meccseket akarok eldönteni és szerepelni a speciális sorokban is, de tudom, hogy addig még nagyon sokat kell dolgoznom és persze bizonyítanom.

- Pályafutásod jelentős részét Dunaújvárosban töltötted, az Acélbikáknak pedig régi nagy riválisa a Ferencváros. Az nem kérdés az eredményeket elnézve, hogy szakmailag jó helyre érkezel, de mit vársz a klubtól, a szurkolóktól, hogyan tekintesz a Fradira, mint fogalomra, mint patinás egyesületre?
- A Ferencváros hatalmas klub komoly múlttal, és számos sikerrel, különböző sportágakban. Emellett szurkolótábora is mindig nagy számban van jelen mindenhol, az ország élvonalába tartozik! Ráadásul közel áll a szívemhez az egyesület, elmondhatom, hogy Fradi-drukkerként már sok futballmeccsen ott voltam szurkolóként. A Fradi-tábor szerves része egy mérkőzésnek, a fradisták kiemelkednek hangulatteremtés terén, ez pedig engem is nagyon motivál már így előre is!

- Ahogy korábban is említettük, kiemelkedő szezonod volt egyénileg tavaly, de korábban is megálltad már a helyed az Extraligában is és az Erste Ligában is. Most is kiváló, eredményes csapattársak közé érkezel, mik az elvárásaid saját magaddal szemben?
- Nem számít, hogy melyik ligában vagy melyik csapatban szerepelek. Az elvárás mindig ugyanaz magammal szemben: a legjobb formámat akarom nyújtani az öltözőben és a jégen egyaránt!

- Nyertél több magyar bajnokságot, Erste Ligát, és most megint egy olyan csapatba érkezel, ahol a legmagasabb célokért küzdhettek. Mire számítasz csapatszinten az új idényben, még ha ezt a jelenlegi bizonytalan helyzetben, az átigazolási időszak közepén nehéz is megmondani?
- Valóban olyan csapatba érkezem, ahol az elmúlt két évben szinte minden fronton címeket, sikereket ünnepelhettek. Nem hiszem, hogy kérdés volna, milyen céljaim vannak a csapattal! Biztos vagyok benne, hogy két ilyen idény után is mindenki éhes a sikerre, hiszen a leendő csapattársaim és én is pontosan tudjuk, milyen érzés egy sorozat végén győztesként felemelni a trófeát. Ezért küzdünk, ezért dolgozunk minden nap. A célom újabb bajnoki cím, ligagyőzelem és merjünk nagyot álmodni: Final Fourba jutás a Kontinentális Kupában!

- Sok régi ismerős arc vár az öltözőben, ők mennyire befolyásolták a döntésedet? Felkészítettek arra, mire számíthatsz a Ferencváros színeiben?
- Sok játékossal játszottam együtt korábban, vannak olyanok akikkel már bajnoki címet is ünnepelhettem közösen. Ismerem őket és rengeteg pozitív jelzés érkezett tőlük, úgyhogy nem sokat gondolkodtam, amikor ajánlatot kaptam! Többen elmondták, hogy a csapat sikereinek az az alapja, hogy itt nem arról szól a történet, hány pontot termelsz egy szezonban, sokkal fontosabb, hogy ki mennyit és milyen formában készül a meccsekre, mennyire elhivatott és csapatember, és mennyire tud száz százalékot kiadni magából az elsőtől az utolsó percig minden egyes mérkőzésen.

- 2010 és 2019 között egy kivételével minden évben voltál válogatott, ez az előző szezonban nem jött össze. A Ferencvárosból viszont egyre több játékosra számítanak a nemzeti csapatnál. Vannak még ilyen ambícióid? Hogy érzed, egy jó ferencvárosi teljesítménnyel visszakerülhetsz a válogatottba is?
- A válogatottság számomra egy hatalmas elismerés arra nézve, hogy jó úton járok szakmailag. Nem tagadom, nagyon fáj, hogy nem szerepeltem még felnőtt világbajnokságon, de úgy vagyok vele, ha behívnak, akkor büszkén viselem a címeres mezt, ha pedig nem, akkor még keményebben dolgozok és hajtok azért, hogy a jövőben ez másképp legyen.

- Bemutatkozásként, röviden összefoglalva, mit üzensz a Fradi-szurkolóknak, mire számíthatnak tőled?
- Mindent meg fogok tenni azért az első perctől kezdve, hogy ne okozzak csalódást a Fradi szurkolóinak, és remélem, hamar befogadnak! Együtt kell végigmennünk a hosszú úton, ami vár ránk! A magam részéről én készen állok! Hajrá, Fradi!

Cikkajánló

Légiós, Fradi-szívvel: távozik a kétszeres bajnok

Jégkorongcsapatunk a Fradival szinte mindent megnyerő hátvédje, Anssi Rantanen elhagyja a Ferencvárost.

„Eltelt 13 év” – búcsú a Pesterzsébet Jégcsarnoktól

Jégkorong szakosztályunk több mint egy évtizedet követően elköltözik, a szakosztály levélben búcsúzott el.

Finn kapusedzővel bővül hokisaink szakmai stábja

Férfi jégkorongcsapatunk állandó kapusedzőt szerződtetett a finn Samuli Nordman személyében.

Költözés: a Tüskecsarnok bajnok hokisaink új otthona!

Bajnok, ligagyőztes, MK-címvédő férfi hokicsapatunk a jövőben a Tüskecsarnokban játssza hazai mérkőzéseit.

Jégkorong: rutinos támadónk hosszabbított

A 2019 nyarán érkezett Hajós Roland újabb egy évig, 2021-ig a Ferencváros jégkorongozója marad.

Kontinentális Kupa: novemberben Amiens-be utazunk

Hivatalossá vált bajnok, liga- és kupagyőztes férfi hokisaink menetrendje az IIHF Kontinentális Kupában.

Exkluzív interjú a Fradi korábbi NHL-sztárjaival!

A világbajnok Rob Niedermayer és Jason Strudwick exkluzív interjúi 2005-ös ferencvárosi kalandjukról – VIDEÓ!

Exkluzív: a Fradi NHL-sztárjai a Fradi TV-ben!

Korábbi sztárjátékosaink, női vízilabda és Varga Roland meglepetése a Fradi TV adásában.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most