2019. augusztus 5.
A Gyergyót fogadjuk a jégkorong Erste Liga nyitányán
Elkészült a magyar bázisú jégkorongliga sorsolása, szeptember 13-án hazai jégen kezdünk a Gyergyói HK ellen.

Az már korábban ismert volt, hogy a Vienna Capitals II távozásával tíz csapattal indul el a férfi jégkorong Erste Liga 2019/2020-as kiírása, amelynek a története első ligagyőzelmét tavasszal elhódító FTC-Telekom címvédőként vág neki. A Magyar Jégkorong Szövetség és a liga vezetése mostanra viszont elkészítette a teljes sorsolást is.

Az Erste Liga új kiírása 2019. szeptember 13-án indul négy mérkőzéssel, a nyitómeccset a Fradi játssza hazai jégen, a Pesterzsébet Jégcsarnokban a Gyergyói HK alaposan megerősödött együttese ellen.

Az új idény első tévés mérkőzésén rögtön idegenbeli Derbin lépünk jégre, szeptember 16-án, hétfőn az Újpest otthonába látogatunk. Az előző bajnokságban megszokotthoz hasonlóan idén is hétfőnként közvetít élőben Erste Liga-mérkőzést az M4 Sport.

A péntektől hétfőig tartó játéknapok mellett idén is lesznek hétközi mérkőzések is, az év vége a szokásoknak megfelelően sűrűn alakul.

Ami a lebonyolítást illeti, az alapszakasz ezúttal is négy körből áll, mindenki mindenkivel kétszer-kétszer játszik otthon és idegenben, így minden csapatnak 36 mérkőzése lesz. Az alapszakasz a tervek szerint 2020. január 17-én zárul. Az első öt helyezett csapat a középszakasz felsőházában harcol meg a kiemelésekért, és ezzel a rájátszás ellenfélválasztási sorrendjéért, míg az alsóház öt csapata a három maradék playoff-helyért száll harcba. A középszakasz várhatóan január 21-től február 19-ig tart, míg a rájátszás február 22-én indul. A rájátszás párharcai továbbra is az egyik fél negyedik győzelméig tartanak.

A teljes sorsolás megtekinthető IDE kattintva, a pontos kezdési időpontokat a csapatok által leadott hazai meccskezdéseknek megfelelően később határozzák meg. Az FTC-Telekom a hazai mérkőzéseit az előző idényben többségében 18.00-kor kezdte, az új bajnokságban 18.00-s vagy 18.30-as meccskezdésre lehet számítani.

Az új idényre szóló jegy- és bérletinformációk ITT érhetőek el. A szezonbérletek megvásárolhatóak elővételben is, erre az első lehetőség augusztus 7-én, szerdán 18.00-tól lesz a Groupama Aréna földszintjén található Fradi Múzeumban, ahol az FTC-Telekom Jégkorong szakosztály bérletvásárlással egybekötött közönségtalálkozót tart.

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin