2023. március 12.
A harmadik csillagért lépünk jégre hétfő este
Férfi hokisaink egyetlen győzelemre kerültek a történelmi, 30. bajnoki címtől, hétfő este kiharcolhatjuk!

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk elképesztő, a szezon első felében látottak alapján szinte elképzelhetetlen energiákat mozgósított az Erste Liga rájátszásában, különösen az alapszakasz-győztes Budapest Jégkorong Akadémia HC elleni, klasszikus magyar bajnoki döntőnek is számító liga-elődöntőben. A mieink két remek, papírforma-borító idegenbeli győzelemmel kezdték a négy nyert meccsig tartó sorozatot, ami főleg annak tudatában hatalmas siker, hogy az alapszakaszban négyből négy vereség volt a mérlegünk a BJA ellen. Hazai jégen, a Tüskecsarnokban akár le is zárhattuk volna a párharcot, jött viszont két, a játék képét nézve rendkívül szoros mérkőzés, amelyeken ellenfelünknek jött ki jobban a lépés, így 2-2-re módosították a párharc állását, és visszakerült hozzájuk nem csak a pálya-, de a lélektani előny is.

Szombat este tehát meccsnullról kellett folytatni a szériát Káposztásmegyeren, és az előzmények ismeretében ismét szenzációs tett, hogy a mieink újra fel tudtak állni a hazai jégen bekapott pofonokból, és 3-1-re meg tudták nyerni a mérkőzést. Dobbant a Fradi-szív, a csapat pedig ismét olyan karaktert mutatott, amire kevesen képesek bármilyen sportágban.

Az újabb siker azt is jelenti, hogy hétfő este a Tüskecsarnokban az Erste Liga fináléja, és a 30. magyar bajnoki cím, ezzel a címer fölötti harmadik csillag viselésének joga lesz a tét az FTC-Telekom számára. Lévén, hogy eddig a párharc minden meccsén idegenbeli siker született, így a mieinknek meg kell törnie egy sorozatot, és újra fel kell borítania az alapszakasz kiemelései (a BJA az első, a Fradi az ötödik helyen harcolta ki a playoffot) alapján kialakult papírformát. De ahogy láttuk és hangsúlyoztuk, ha van csapat a mezőnyben, amelyik képes ilyen tettekre, az a Ferencváros.

Ha a számokat és a hatékonyságot nézzük az elmúlt meccseken, akkor a két csapat közül a Fradinak jobb a mutatója. Míg a BJA az eddig lejátszott öt meccsen 195 lövésből talált be 10-szer, addig a mieink 12-szer tudtak eredményesek lenni 137 próbálkozásból, ami azt jelenti, hogy hiába van kevesebb helyzetünk, mégis jobban tudunk gazdálkodni velük, ami talán a legfontosabb ebben a párharcban, és talán az egyik legnagyobb előrelépés az alapszakaszban látottakhoz képest. A másik ilyen pont, amiben hatalmasat fejlődtünk, a kapusteljesítmény: Arany Gergely az alapszakasz alig 90 százalékos mutatója után a negyeddöntőben 93,5 , míg az elődöntő öt meccsén egészen elképesztő, 95,3 százalékos hatékonysággal véd, ami a sikereink egyik alappillére.

Fodor Szabolcs az utóbbi találkozókat követő interjúiban is kiemelte, hogy bár a BJA HC az esélyes papíron, az utolsó leheletéig küzdeni fog a csapat és mindent ki fognak tenni a jégre annak érdekében, hogy ismét győzelemmel hagyhassák el a pályát. Ez a győzelem a hétfői meccsen a párharc negyedik győztes meccse lenne az FTC-Telekom számára, ami az újabb és egyben történelmi magyar bajnoki címvédést jelentené.

Az kijelenthető már most, hogy pokolian nehéz lesz, hiszen a BJA az életben maradásért küzd majd, viszont abban is biztosak lehetünk, hogy igazi Fradi-szívvel fognak küzdeni a fiaink, hogy behúzzák ezt a meccset és megszerezzék a harmadik csillagot a címer fölé.

Ehhez a lelátóról is szükség lesz minden segítségre! Jegyeket online elővételben az Eventim hálózatában lehet vásárolni ITT, illetve meccsnapon, amennyiben marad belépő. A hazai szurkolóknak helyszíni jegyértékesítés is lesz a Tüskecsarnok 1-es, hazai bejáratánál. Felhívjuk a vendégszurkolók figyelmét, hogy vendégbelépőket nem értékesítünk a helyszínen, azok kizárólag online elővételben vásárolhatók meg!

Online jegyvásárlás a mérkőzés napján is lehetséges az első harmadszünetig. Az online belépőket nem szükséges kinyomtatni, elegendő mobileszközről bemutatni a vonalkódot belépéskor. A hazai és vendégjegyekre vonatkozó minden fontos információ IDE KATTINTVA érhető el.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, elődöntő (OB I döntő), 6.mérkőzés
FTC-Telekom - Budapest Jégkorong Akadémia HC
2023. március 13., hétfő 18:30, Tüskecsarnok
Jegyek: ITT
Élő közvetítés: m4sport.hu

Cikkajánló

Gyászolunk

Elhunyt az FTC jégkorong szakosztályának egykori elnökhelyettese, Szepeshelyi István.

Gyergyószentmiklóson kezdjük az Erste Liga-döntőt

Harmincszoros magyar bajnok csapatunk vasárnap útnak indult Erdélybe, kezdődik az Erste Liga döntője!

Jegyinformációk az Erste Liga-döntőre!

Férfi hokisaink megszerezték a 30. magyar bajnoki címet, már csak az EL-finálé van hátra!

„A Fradi-család győzött, megmutatta igazi erejét”

Nagy Gergely nem hitte el, Fodor Szabolcs pedig puzzle-t rakott ki, így lett meg a 30. bajnoki cím –...

30-szoros magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk!

Hetedik meccsen dőlt el a bajnoki cím sorsa, a Fradi a Gyergyóval játszik az Erste Liga fináléjában.

Jön a bajnoki döntő végső összecsapása

A csapatok elvitték a hetedik meccsig a párharcot, pénteken eldől a bajnoki cím sorsa.

Hazai vereség, hetedik meccs dönt a bajnoki címről

Férfi hokisaink 3-0-ra kikaptak a bajnoki döntő hatodik meccsén, péntek este mindent eldöntő összecsapás jön.

Győzelem az ötödik meccsen, hétfőn a bajnoki cím a tét!

Férfi hokisaink óriásit harcolva 3-1-re győztek a BJA HC ellen, hétfőn a 30. bajnoki címért lépnek jégre!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin