2021. április 23.
A szurkolók döntöttek, itt a szezon Fradi-gólja!
Fiatal támadónk Dunaújvárosban lőtt góljára érkezett a legtöbb szurkolói szavazat – INTERJÚ!

Bár a koronavírus-járvány miatt a férfi jégkorong Erste Liga 2020/21-es idényének jelentős részét zárt kapuk mögött játszották le a csapatok, az élő közvetítéseknek köszönhetően ha testközelből nem is, de azért legalább valamilyen formában minden Fradi-gólt átélhettek szurkolóink. Bár ezúttal az FTC-Telekom számára a ligában az elődöntő jelentette a végállomást, a Magyar Kupa négyes döntőjében pedig bronzéremmel zárt az együttes, a magyar bajnoki címet azért ezúttal is – zsinórban harmadszor – behúzta a Ferencváros, amelyik ezúttal is számos látványos és izgalmas mérkőzéssel és nagy góllal örvendeztette meg a szurkolókat és a hokikedvelőket.

A FradiMédia szerkesztősége a szezon végeztével arra kérte a szurkolókat, döntsék el, szerintük melyik volt az idény közel 200 Fradi-gólja közül a legszebb. Szerkesztőségünk előre kiválasztott 15 gólt, amelyre ITT szavazhattak. A szavazást lezártuk, így következzen az eredményhirdetés!

A 2020/21-es jégkorongszezon legszebb Fradi-gólját a szurkolók szavazatai alapján Sági Martin szerezte a Dunaújvárosi Acélbikák elleni 2020. november 26-ai Erste Liga-mérkőzésen!

Íme, a szezon legszebb Fradi-gólja a szurkolók szavazatai alapján:

A szavazás dobogósai:

1. Sági Martin a Dunaújvárosi Acélbikák ellen - az összes szavazat 52,5%-a

2. Justin Hodgman a Sportklub Csíkszereda ellen – 16,1%

3. Tóth Gergely a MAC HKB Újbuda ellen – 13,6%

Sági Martinnal interjút is készítettünk az egyéni elismerés kapcsán, amelyben szóba került a szavazás mellett az egész idény, valamint játékosunk közeljövőbeli tervei is.

- Először is gratulálunk az elismeréshez! Az előválogatás során kiválasztott 15 gólból a szurkolók a te dunaújvárosi csel utáni fonákodat szavazták meg a szezon Fradi-góljának. Közel 200 gólból lett ez az idény legszebbje! Hogyan fogadod az elismerést, elnézve a jelölt gólokat számítottál rá?
- Őszintén szólva nem számítottam rá. Nagyon sok szép gól született a szezon során, több találat is megérdemelte volna az első helyet. Természetesen nagyon örülök neki. Köszönöm szépen mindenkinek, aki rám szavazott! Hálás vagyok érte.

- Hogyan emlékszel vissza a gólodra? Egy ilyen csel és befejezés tudatos vagy ösztönös?
- Mint a gólok többsége, ez a találat sem sikerült volna a csapattársak nélkül. Egy szép korongkihozatal után tökéletes ütemben készítették elém a pakkot, és egy csel után sikerült a kapuba találnom. Sokat gyakorlom ezeket a mozdulatokat a szezon és a nyár folyamán, szóval ha a lehetőség felismerése ösztönös is, a kivitelezést mondhatjuk tudatosnak. Nagyon örülök neki, hogy sikerült éles helyzetben is eredményesen megcsinálnom!

- Most már volt idő kicsit végiggondolni a mögöttünk hagyott kaotikus, nehéz szezont. Hogyan értékeled az elért eredményeket a Ferencváros szempontjából, mennyire váltottátok be az előre eltervezetteket?
- Még most is nehéz eldönteni, mennyire is nevezhető sikeresnek vagy kevésbé sikeresnek az idény. Talán nem lepek meg senkit azzal, ha azt mondom, a célunk az volt, hogy az Erste Ligában, a magyar bajnokságban és a Magyar Kupában is címet védjünk. Sajnos a háromból csak egy jött össze végül, ennek ellenére úgy gondolom, nincs okunk elégedetlennek lenni. A tanulságokat persze le kell vonnunk és törekednünk kell a hibák kijavítására, de azt hiszem, egy minőségi nyári felkészülés után a tavalyihoz hasonló célokkal kell nekivágnunk a következő szezonnak is.

- Az előző volt az első ferencvárosi szezonod pályafutásod során. Mennyire vagy elégedett magaddal, milyen volt az idény új környezetben, ráadásul a Fradiban?
- Nagyon jól éreztem magam a szezon során. Szerencsére a csapattagok többségét már korábban is ismertem, szóval a beilleszkedéssel nem volt probléma. Ráadásul befogadóak és segítőkészek voltak végig. Ami a teljesítményemet illeti, vegyes érzelmeim vannak, de volt időm a saját játékomra vonatkozóan is levonni a tanulságokat. Összességében viszont ezzel sem vagyok elégedetlen, sok új dolgot tanultam és több területen is sikerült fejlődnöm. A nyár során pedig mindent meg fogok tenni azért, hogy a következő idényben még jobb legyek, és még hasznosabb tagja tudjak lenni a csapatnak.

- Fiatal korod ellenére már több klubot végigjártál a MOL/Erste Ligában, de van tapasztalatod az osztrák viszonyokról is. Hogy érzed, hol tart most a hazai bázisú liga? Olyan fiatal játékosok mint te a fejlődés és a válogatott szempontjából milyen helyen vannak itt?
- Úgy gondolom, a liga évről évre fejlődik. Most már egyáltalán nem újdonság, hogy európai és észak-amerikai topligákból is érkeznek légiósok, ami egyrészt növeli a színvonalat, másrészt jól mutatja a fejlődést. Ráadásul kiegyenlített is a mezőny, minden csapat ellen a lehető legjobb teljesítményt kell nyújtani a győzelemért minden egyes mérkőzésen. Emellett szerencsére egyre több csapatban kapnak akár komolyabb szerepet is a korosztályombeli vagy akár még fiatalabb játékosok is. Kitartónak, szorgalmasnak és türelmesnek kell lenni, és előbb-utóbb kulcsemberekké válhatunk akár. Szerencsések vagyunk, hogy a válogatott stábja is kiemelten figyeli a Ferencváros mérkőzéseit és természetesen a többi meccset is, így nekik is megmutathatjuk, mire vagyunk képesek.

- Mik a terveid a közeljövőre nézve, milyen következő szezont képzelsz el magadnak?
- A Magyar Kupa-hétvége óta aktív pihenőt tartottam, éppen a napokban tervezem elkezdeni a fokozatos felkészülést a következő idényre. Emellett igyekszem olyan dolgokra fordítani az időmet és az energiámat, amelyekre a szezon során nincs lehetőség. A következő év egyéni céljai még körvonalazódnak bennem, egy új szezon előtt sok az ismeretlen tényező. Jelenleg a legfontosabb, hogy a lehető legjobban felkészüljek és kipihenjem magam, ez az elsődleges.

Boldizsár Márton

Cikkajánló

Megkezdték a felkészülést a Fradi bajnok hokisai

Férfi hokisaink rövid pihenőt követően munkába álltak a konditeremben Kiss Áron erőnléti edző vezetésével.

Két meghatározó légiósunk is a Fradi játékosa marad!

Hokisaink finn légiósai a Ferencvárosban folytatják, Lauri Kärmeniemi egy, Rasmus Kulmala két évre írt alá.

Jégkorong: Budapestre hozhatjuk a Kontinentális Kupát

Az FTC-Telekom Jégkorong szakosztálya rendezőnek jelentkezett az IIHF Kontinentális Kupa csoportkörére.

Jégkorong-válogatott: vereség Fehéroroszországtól

A magyar férfi jégkorong-válogatott meccskeretében három fradistával 3-2-es vereséget szenvedett.

Három fradista a meccskeretben, vereség Ausztria ellen

A férfi jégkorong-válogatott 1-0-s vereséget szenvedett a Három Nemzet Torna első meccsén Káposztásmegyeren.

Változás a jégkorong szakosztálynál

Don MacAdam utánpótlás szakmai igazgató közös megegyezéssel távozik pozíciójából.

A szezon Fradi-gólja - SZAVAZÁS

Távoli bombák, látványos cselek–szurkolóink dönthetnek, melyik volt az előző idény legszebb hokis Fradi-gólja!

Jégkorong-válogatott: két meccs itthon, fradistákkal

Áprilisban háromcsapatos tornát játszik a ferencvárosiakkal a keretében készülő férfi jégkorong-válogatott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most