2019. október 28.
Budapest másodszor is zöld-fehér, győzelem a Hokiderbin
Férfi hokisaink az új idényben másodszor találkoztak az Újpesttel, ezúttal is győzelem lett a vége.

Közel két hetet hagyott ki férfi jégkorongcsapatunk az Erste Liga küzdelmeiből, hiszen Rittenben volt feladatuk, amit tökéletesen sikerült abszolválni, hibátlan mérleggel jutottak az IIHF Kontinentális Kupa következő körébe, ráadásul történetünk során először. Miután visszatértek Budapestre, két nap pihenőjük volt játékosainknak, és a Fehérvári Titánokat fogatdák. Fodor Szabolcs tanítványai ugyan megszenvedtek a fehérváriakkal, de végül győztesen hagyták el a pályát.

A következő feladat sem volt kisebb, hiszen az ősi rivális Újpest látogatott Pesterzsébetre. A mieink keretében nem volt a Fehérvár elleni mérkőzés után egymeccses eltiltást kapott Hegyi Ádám és a sérülés miatt hiányzó Pavuk Attila sem. Ellenben ott volt a Fehérvár elleni összecsapást kihagyó Hajós Roland és Rasmus Kulmala.

A kapuban az előző mérkőzéssel ellentétben ezúttal Arany Gergely kezdett. Jól indult a találkozó, igazi derbihangulat uralkodott már az első pillanattól fogva. Ezt csak tetőzte az, hogy mindössze tizenkilenc másodperc után emberelőnyben támadhattunk, ugyanis a játékvezető Vargát fogásért küldte ki két percre. Alig tíz másodperccel később Rantanen már tesztelte is Duscheket, majd egy perccel később ismét ő próbálkozott, de a forgatókönyv ugyanaz volt. Alig fél perc volt vissza az előnyből, amikor Pulli passzára érkezett Brett Switzer, ő azonban már nem kegyelmezett, a kapus mellett a hálóba tessékelte a korongot, ezzel megszerezve a vezetést (1-0). Támadásban maradtunk, így nagyon gyorsan jöhetett volna a második: Nagy Gergő húzott el a újpestiek kapuja mögött, majd tette vissza Némethnek, aki ugyan lőni is tudott, de Duschek bravúrral védeni tudott. Fitzgerald is próbálkozott, de az újpestiek portása résen volt. Öt perc után ismét ott voltunk a vendégek kapuja előtt: Fitzgerald továbbított Switzernek, aki épphogy célt tévesztett. Alig egy perccel később egy kontrából jöhettünk el, amikor Tóth Gergely passzolta Tóth Gergőnek, de a lövése csak Duschek vállát érte el. Nyolc és fél perc kellett az első komolyabb vendég helyzethez: Varga ugratta ki Csamangót, aki nem hibázott, és egalizált (1-1). Huszonöt másodperccel később jöhetett volna a válasz, de Farkas lövésére is odaért Duschek. Kilenc és fél perc elteltével ismét előttünk adódott hatalmas ziccer: Pulli, Nagy Gergő és Németh elképesztő összjátéka után utóbbi csak az oldalhálóba tudta lőni a korongot. Ezt követően már nem jöttek futószalagon a helyzetek, de azért Hajós, Kulmala Fitzgerald és Tóth Gergely is próbálkzott, de kihagytuk a helyezeteket, így 1-1-es döntetlennel mentünk szünetre.

A második harmad az elsőhöz hasonlóan a mi helyzeteinkkel kezdődött: előbb Tóth Gergely, majd Karmeniemi is próbálkozott, mindannyiszor Duschek kapus állta útját a lövéseknek. Viszont Kulmala lövésénél már ő is tehetetlen volt, ismét nálunk volt az előny (2-1). Két és fel perc után aztán megfogyatkoztunk, Switzer kapott két percet bottal akasztásért. Az újpestiek nyomás alá helyeztek minket, de az első komoly helyzetük kimaradt, majd még mielőtt letelt volna az emberhátrány Sikorcin lőtt vasat, ahonnan korong Arany korcsolyájára pattant, onnan pedig a kapuba (2-2). Ezt követően felváltva dolgozták ki helyzeteiket a csapatok, de Arany és Duschek is nagyszerűen teljesített. Kilenc és fél perc után a lilák kapusa sem tudott mit kezdeni: Tóth Gergely és Kulmala összjátéka után érkezett Németh Attila, és ismét előnyhöz juttatta a zöld-fehéreket (3-2). Két perccel később Aranynak kellett emberfeletti védést bemutatnia, de bő fél perccel később nem tudott mit tenni, Kovács ismét egalizált (3-3). Próbáltuk visszavenni a meccs irányítását, előbb Kulmala majd Németh lövésével ennek nyomatékot is adtunk. Tizenöt és fél perc után Fitzgerald is próbálkozott, de Duschek résen volt, majd egy perccel később Karmeniemi lövésénél is figyelt az újpesti portás. Valamivel több, mint egy perccel a játékidő vége előtt Nagy Gergőt küldte ki a játékvezető magas bot használata miatt, így a harmad végét alaposan megnyomta az Újpest, de a helyzetek kimaradtak, így 3-3-ról vártuk a folytatást.

Nagy Gergő áthúzódó kiállítása miatt a záró harmadot még ötvenkét másodperc emberhátrányba kezdtük, majd huszonhárom másodperccel később Karmeniemi is csatlakozott hozzá akadályozás miatt, így csaknem fél percet kellett kettős emberhátrányban játszanunk, de sikerült kivédekeznünk. Két és fél perc után egy kontrából Hajós robogott az újpesti kapu felé, de a lövése Duschekben halt el. Két perccel később ismét mi támadtunk, akkor Pulli nagyszerűen dobta a korongot Roczanov elé, de Duschek ezúttal is védeni tudott. Másfél perccel később már a mi kapunk előtt zajlottak az események, nagy kavarodás közepette került Aranyhoz a korong. Ezt követően ismét mi uraltuk a mérkőzést, de Rantanen, Switzer és Tóth Adrián lövése is csak az újpesti kapusig jutott. Tizenegy és fél perc után Benk kapott két percet bottal akasztásért. Ezúttal mi szorítottuk oda őket a kapujuk elé: Pulli lövése még kimaradt, de Németh Attila elképesztő bombát eresztett meg, amire már Duschek sem tudott reagálni (4-3). Támadásban maradtunk, de Tóth Gergely lövését könnyedén hárította a kapus. A két gólt szerző Németh a középső harmadban elcsente a korongot az elmélázó védőtől, de Duschek résen volt, és fölé ütötte a lövést. Három perccel a vége előtt a vendégek még időt kértek, majd másfél perccel később lehozták a kapust, így hat emberrel támadtak, eredménytelenül. Ugyan Switzer a találkozó legvégén, a dudaszó pillanatában még bepasszolta az üres kapuba a korongot, de a játékvezető ezt már nem adta meg.

A Ferencváros első három góljára még volt válasza az újpestieknek, de Németh Attila utolsó bombája keresztbe törte a számításaikat. Fodor Szabolcs együttese a ritteni kiruccanás után a második összecsapását is behúzta, így kapaszkodva az éllovas Csíkszeredára. Tovább növeli a győzelem értékét, hogy hatalmas hangulatban, közel telt ház előtt, a rendkívül elszánt ősi riválist sikerült rendes játékidőben két vállra fektetni!

A zöld-fehérek legközelebb kedd este Csehországban, a Poruba vendégeként lépnek pályára a Visegrád Kupa negyedöntőjének visszavágóján, míg az Erste Ligában november 1-jén Székesfehérváron van jelenésük.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 15. forduló
FTC-Telekom – UTE 4-3 (1-1, 2-2, 1-0)
Pesterzsébet Jégcsarnok
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Karmeniemi, Rantanen, Kulmala, Nagy G., Németh – Pulli, Tóth Gergely, Fitzgerald, Switzer, Tóth Ad. – Jászai, Sarcia, Hajós, Tóth Re., Tóth Ri. – Pozsár, Farkas, Roczanov, Tóth Gergő Vezetőedző: Fodor Szabolcs
UTE: Duschek (Márkus) – Carlson Varga, Benk, Sikorcin, Odnoga – Nagy, Kovács, Csamangó, Di Diomete, Nemes – Henderson, Kiss-Rusk, Pance, Miluskhin, Kovács S. – Pokornyi, Daadou, Horváth
Kapura lövések: (21:9, 17:16, 9:9) 47:34
Védések: (8:20, 14:15, 9:8) 31:43 / 91.18% : 91.49%
Kiállítás percek: (0:2, 4:0, 2:2) 6:4
Emberelőny kihasználás: (2 / 1) 50.00% / (4 / 1) 25.00%
Emberhátrányos védekezés: (1 / 4) 75.00% / (1 / 2) 50.00%
Gólszerzők: Switzer (01:48, EE, Pulli), Kulmala (21:42, Sarcia), Németh (29:33, Tót Gergely, Kulmala), Németh (53:44, Nagy, Rantanen) illetve Csamangó (08:26, Varga), Sikorcin (24:12, EE, Carlson), Kovács (32:11, Miluskin, Odnoga)

Cikkajánló

Zajlik az alapozás bajnok hokisainknál

Férfi jégkorongcsapatunk játékosai túl vannak az első fizikai felmérőn, és egyéni edzésterv szerint dolgoznak.

Együtt marad a sor: három hokisunk is hosszabbított

Farkas Lőrinc Simon, Roczanov Dezső és Tóth Gergő is 2021-ig meghosszabbította lejáró szerződését.

Jégkorong: fiatal válogatott támadót igazoltunk!

A DEAC négyszeres felnőtt válogatott, korábbi ligagyőztes hokisa, Sági Martin egy évre írt alá csapatunkhoz.

Négy fradista jelölt a szezon legjobbjainak díjaira

Az Erste Liga idény végi egyéni díjainak jelölései után hat kategóriában négy ferencvárosi jelöltet hirdettek.

A pontgyáros támadó: „Itthon a legjobb helyen vagyok!”

A Ferencvárossal 2022-ig hosszabbító Tóth Adrián újabb két évében is címeket nyerne – INTERJÚ!

Újabb jó hír: hosszabbított a gólgyáros támadó

Tóth Adrián 2022-ig meghosszabbította az előző idény végén lejáró szerződését férfi jégkorongcsapatunkkal.

Jégkorong: válogatott védő az első új nyári igazolás

A Fehérvári Titánok ötszörös felnőtt válogatott védője, Imre Patrik egy évre írt alá férfi hokicsapatunkhoz.

A válogatott kapus: „Nem is gondolkodtam más opcióban!”

A Ferencvárossal 2022-ig hosszabbító válogatott hokikapus döntéséről és terveiről beszélt – INTERJÚ!

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most