2024. május 8.
„Csodálatos hat év volt, köszönöm, hogy megélhettem!”
Búcsúinterjú a Ferencvárost hat éven át csapatkapitányként szolgáló Nagy Gergővel.

Amint megírtuk, a magyar bajnoki címet zsinórban hatszor elhódító, 31-szeres bajnok férfi jégkorongcsapatunk kapitánya, Nagy Gergő hat, történelmi sikerekkel teli év után távozik a Ferencvárostól. A támadó búcsúinterjújában beszélt többek között csapattársakról, kedvenc élményekről, fradizmusról, valamint üzent a társaknak és a szurkolóknak is.

- Emlékszel a napra, amikor hat évvel ezelőtt aláírtál a Ferencvároshoz?
- Hat év azért hosszú idő, több mint egy fél évtized, de természetesen jól emlékszem rá, izgatott voltam, boldog és motivált. A népligeti székházban történt meg az aláírás, videós interjú is készült velem, pont vissza is néztem a napokban… jó volt visszanézni! Elképesztő élmény volt ez a hat év, fradistaként külön boldoggá tesz, hogy ezt megélhettem.

- Hat év valóban nem kevés idő, pláne a Fradi csapatkapitányaként, pláne ennyi sikert megélve. Ha röviden kellene összefoglalni, hogyan mesélnéd el ezeket az éveket?
- Kiváló játékosokkal, remek csapattársakkal játszhattam együtt. Volt egy, ha mondhatom így, „all time” – Fradi, amit nagyon-nagyon szerettünk mind, ez nyilván a 2018/19-es első bajnokcsapat, amelyikkel a történelmi első Erste Ligát is megnyertük. Akkor még a bronzéremért küzdöttünk a Magyar Kupában, megvertük a bronzmeccsen Miskolcon a DVTK-t, akik akkor a szlovák Extraligában szerepeltek. Érdekes belegondolni, mennyit változott azóta a felállás, hat éve még egy kiharcolt bronzéremnek majdnem akkora értéke volt számunkra, mintha megnyertük volna a kupát. Az első években egy nagyon jó magyar mag kovácsolódott össze, akik közül többen már visszavonultak, de vagyunk még egy páran aktívak is. Azzal a brigáddal is nagyon szép sikereket értünk el, a Magyar Kupa-győzelem 2020-ban szintén Miskolcon a Fehérvár legyőzésével felejthetetlen élmény, előtte az elődöntőben az akkor még szintén szlovák Extraligás MAC-ot gyűrtük le 1-0-ra… De ott vannak a Kontinentális Kupa-szereplések, amik közül kiemelkedik 2019 őszén a ritteni továbbjutás és a dániai forduló. Az a bizonyos magyar mag nagyon jó volt együtt, sok szép sikert értünk el, lehet mondani, hogy kivétel nélkül minden évre jutottak szép eredmények, nyertünk valamilyen trófeát.

- Van az élmények, vagy akár meccsek, gólok, pillanatok közül kedvenc?
- Talán a 2023 tavaszi, BJA elleni Erste Liga-elődöntő, ami ugye úgy alakult, hogy OB I-es döntő is volt, a jégen dőlt el a magyar bajnoki cím sorsa. Hétmeccses párharcot nyertünk ellenük, úgy, hogy az összes győzelmünket idegenben szereztük. Talán annak a szériának a hetedik meccsét emelném ki, az óriási volt, meg az első meccs, amit idegenben megnyertünk, teljesen más struktúrával, mint amit előtte játszottunk a szezonban, ezzel megalapoztuk a további szereplésünket a párharcban, elkezdtük elhinni, hogy ebből bármi lehet, pedig nem így mentünk neki a rájátszásnak, ugye a BJA megnyerte az alapszakaszt, mi ötödikként zártunk, már a negyeddöntőben is egy nagyon kemény párharcot kellett vívnunk a DVTK ellen. Ki felejtené el Turbucz Martin hosszabbításban szerzett, továbbjutást érő gólját a Tüskecsarnokban a hatodik meccsen, robbant a csarnok, parádés volt a hangulat… Talán ezeket emelném ki, de lehet, hogy csak ezek a legfrissebbek. Nagyon nem könnyű választani, mert nagyon sok nagyon szép sikert értünk el. Köszönöm az összes korábbi és jelenlegi csapattársamnak, az edzőknek, a teljes stábnak! A felszerelésmenedzsernek, az összes gyúrónak, az irodai és helyszíni szervező háttérstábnak, nektek médiásoknak, a szakosztály és a klub vezetésének jár a köszönet, remélem, nem hagytam ki senkit! Gyönyörű időszak volt!

- Mi viszel magaddal a Fradiból?
- A fradizmusomat mindenképpen. Akárhogy is alakult, én ugyanolyan fradista leszek, mint voltam korábban, és mint vagyok most is. Persze, ez a hat év, ha lehet mondani, még jobban megerősítette a korábbi érzelmeimet a klub iránt. Csodálatos, különleges érzés, hogy sportolóként szolgálhattam a Ferencvárost.

- És mit hagysz itt a csapattársaidnak, a stábnak?
- Szerintem külön egyesével senkitől sem kell nagyon elköszönnöm. Mindenkivel, akivel akár egy-két évet is játszottam együtt, vagy akár még többet, szerintem mosolyogni fogunk, ha egymásra gondolunk.

- A szurkolóknak mit üzensz búcsúzásképp?
- Két szót ismerek, mindig és soha!

Boldizsár Márton

Cikkajánló

Szerződést hosszabbítottunk fiatal védőnkkel

Jégkorong szakosztályunk mindenben megegyezett Haranghy Bencével, aki újabb egy évig lesz a Fradi játékosa.

Tóth Gergő marad a Ferencvárosnál

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a rutinos csatárral, újabb egy évig segíti a csapatot.

Meghosszabbította szerződését az amerikai hátvéd

Jake Crespi mindben megállapodott jégkorong szakosztályunkkal, a következő évben is az FTC-Telekomot erősíti.

„Egy erős, stabil, fiatal magyar mag kialakítása a cél”

Hudák Gábor szakmai igazgató értékelte jégkorongozóink előző szezonját, és a jövőről is szót ejtett – INTERJÚ!

Marad a Ferencvárosnál a fiatal támadó

Jégkorong szakosztályunk mindenben megegyezett Galajda Zsomborral, aki újabb egy évig lesz zöld-fehérben.

Nagy Gergő távozik a Ferencvárostól

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk kapitánya hat év után búcsúzik.

Házi pontkirályunk újabb egy évig a Fradinál

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a tavaly nyáron érkezett Adam Bradyvel.

Marad a Ferencvárosnál a rutinos hátvéd

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a csapatunkat már hat éve segítő finn Lauri Kärmeniemivel.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin