2019. július 26.
Együtt marad a bajnokcsapat: újabb négy hosszabbító
Tóth Richárd és Sarcia Antonino kétéves, Boros Dániel és Pozsár Márk egyéves szerződéshosszabbítást írt alá.

Az előző szezon végén története első Erste Liga-győzelmét megszerző férfi jégkorongcsapatunk szakvezetése egyértelmű célként tűzte ki, hogy sikerüljön együtt tartani a bajnokcsapat gerincét, minél több játékos folytathassa a 2019/2020-as idényben is az FTC-Telekom színeiben, a keret legtöbb tagjának teljesítményével ugyanis elégedett volt Fodor Szabolcs vezetőedző.

A kétéves szerződéssel rendelkezők, és a már szerződést hosszabbítókkal, valamint a nyári holtszezonban igazolt öt játékossal eddig tizenhat név volt ismert az új idényre készülő keretből, amelyből tizenegyen a 2019-ben a magyar jégkorongban taroló csapatnak is tagjai voltak. Most újabb lépést tett a Ferencváros a kerettel kapcsolatos célok megvalósítása felé: újabb négy játékos hosszabbította meg az idény végén lejáró szerződését. A védő Sarcia Antonino és a támadó Tóth Richárd kétéves, míg a védő Boros Dániel és a mind védőként, mind támadóként bevethető Pozsár Márk egyéves új szerződést kötött a Fradi jégkorongszakosztályával.

Sarcia Antonino, Tóth Richárd és Boros Dániel 2018 nyarán, Fodor Szabolcs vezetőedző hívására érkeztek a Ferencvároshoz. Mindhárman a MAC U20-as csapatában voltak a szakember játékosai, a 21 éves Sarciának és a 22 éves Borosnak a Fradi pályafutásuk első felnőtt együttese.

Sarcia AntoninoBoros Dániel

Tóth Richárd szintén a MAC-ban nevelkedett, ám ő az előző előtti két idényt már Majoross Gergely felnőttcsapatában töltötte, így 2018-ban már nyert Erste Ligát, ezzel 23 éves korára kétszeres ligagyőztesnek mondhatja magát. Harmadik soros támadóként sokáig adós maradt a gólokkal, ám végül 38 meccsen 23 pontig jutott az alapszakaszban, betalált a Magyar Kupa bronzmérkőzésén a DVTK Jegesmedvék legyőzésekor, a középszakaszban pedig 1+3, míg a rájátszásban 3+6 ponttal járult hozzá a végső sikerhez.

A mindössze húszéves Pozsár Márk Fodor Szabolcs egyik nagy felfedezettje. A Pesterzsébeti Farkasok U20-as csapatában pallérozódó játékost szezon közben szerződtette a Ferencváros, így az alapszakaszban mindössze 19 mérkőzésen jutott szóhoz, ám kőkemény, szenvedélyes, megalkuvást nem tűrő, harcos játékával hamar megkedveltette magát a közönséggel, és fontos láncszemévé vált a bajnokcsapatnak. A szükség esetén a bunyótól sem visszariadó játékos támadóként és védőként is jól bevethető, ha úgy hozza a szükség, játéka pedig szerződéshosszabbítást ért számára.

Pozsár Márk

Ezzel a négy hosszabbítóval közel került az átigazolási időszakra kitűzött céljaihoz a szakvezetés, ám várható még esetleges hasonló bejelentés, ahogy a szintén hosszabbító, ám nemrég hirtelen visszavonulását bejelentő Marcus Perrier légiós utódját is keresi a védelemben Fodor Szabolcs és stábja.

Az újabb négy névvel együtt immáron húsz név ismert az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapatának a 2019/2020-as idényre készülő keretéből.

Az FTC-Telekom jégkorongcsapatának hivatalos változásai a 2019-es holtszezonban:
Érkezett: Hajós Roland (DVTK Jegesmedvék), Rasmus Kulmala (DVTK Jegesmedvék), Nagy Kristóf (MAC Újbuda U20), Németh Attila (DEAC), Tóth Gergely (Dunaújvárosi Acélbikák)
Távozott: Dósa Krisztián (?), Marcus Perrier (visszavonul), Pleszkán József (?), Rafaj Attila (?)
Maradt: Arany Gergely, Boros Dániel, Myles Fitzgerald, Hegyi Ádám, Jászai Dávid, Lauri Kärmeniemi, Nagy Gergő, Pavuk Attila, Pozsár Márk, Anssi Rantanen, Roczanov Dezső, Sarcia Antonino, Brett Switzer, Tóth Adrián, Tóth Richárd

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin