2019. július 12.
Váratlan döntés: visszavonul a kiváló kanadai védő
Marcus Perrier mégsem lesz még egy évig férfi jégkorongcsapatunk védelmének oszlopa, befejezi pályafutását.

Váratlan döntést jelentett be az FTC-Telekom Jégkorong szakosztály szakvezetése: a férfi jégkorongcsapat meghatározó kanadai védője, Marcus Perrier hiába hosszabbította meg a szezon végén lejáró szerződését még egy évig, végül mégsem lesz a Ferencváros játékosa a 2019/2020-as idényben.

Marcus Perrier 2018 novemberében, szezon közben csatlakozott a Fradi keretéhez, a Leo Fitzgerald súlyos sérülése miatt megüresedett hatodik légióshelyre. A 185 centiméter magas, 102 kilogrammos kőkemény, a bunyótól sem visszariadó, a támadásokat is aktívan segítő kiváló kanadai védő játékával és személyiségével hamar megkedveltette magát, a szurkolók egyik kedvence lett, még egy rigmus is született róla. A Pitbull becenévvel könnyen megbarátkozó Perrier sokoldalúságára jellemző, hogy mindössze 17 alapszakasz mérkőzés alatt a csapat 10. legeredményesebb pontszerzője lett 20 ponttal, és kiváló, 14 százalékos lövéshatékonysággal. Emellett nem sok gólt kaptunk, amikor a jégen volt, +/- mutatója 12 lett. Ezt a teljesítményt a középszakaszban hét meccsen három ponttal, míg a rájátszásban 13 meccsen 8 ponttal toldotta meg – legemlékezetesebb gólját Fradi-mezben az Erste Liga döntő harmadik mérkőzésén, a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán, 1-1-es állásnál a hosszabbításban szerezte, amellyel megnyertük a találkozót, visszavettük pályaelőnyünket, megszereztük a vezetést a párharcban, és hatalmas lépést tettünk a végső siker felé.

Marcus Perrier pályafutása első ligagyőzelmét szerezte a Ferencváros színeiben, és most eldőlt, hogy az utolsót is. Áprilisban ugyan még arról számoltunk be, hogy elsőként a lejáró szerződésű játékosok közül hosszabbított egy évvel a Fradival, azonban nemrég váratlan kéréssel fordult a szakvezetés felé.

„Marcus jelezte, hogy odahaza, Kanadában eddig váratlan helyzet állt elő a családban. Biztossá vált, hogy felesége nem tudna vele tartani az újabb európai szezonra, így védőnk kérte, hogy ugyan tisztában van azzal, hogy aláírt szerződése van a következő szezonra, bontsuk azt fel, nem akarja, és nem tudja a családját egy teljes évig nélkülözni” – számolt be a szerződésbontás körülményeiről Fodor Szabolcs vezetőedző.

„Természetesen sokkolóan hatott ránk a hír, Marcus meghatározó tagja volt a csapatunknak, de jómagam is, és a szakosztályvezetés tagjai is családos emberek vagyunk, pontosan tudjuk, miről van szó, és azt is, hogy van, ami még az élsportnál is fontosabb az életben. Ezért úgy döntöttünk, nem gördítünk akadályt Perrier távozása elé. Ezzel ötfősre olvadt a légióskontingensünk, de gőzerővel dolgozunk rajta, hogy megtaláljuk Marcus utódját.”

Perrier távozásával jelenleg tizenhat név ismert az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapatának a 2019/2020-as idényre készülő keretéből.

Az FTC-Telekom jégkorongcsapatának hivatalos változásai a 2019-es holtszezonban:
Érkezett: Hajós Roland (DVTK Jegesmedvék), Rasmus Kulmala (DVTK Jegesmedvék), Nagy Kristóf (MAC Újbuda U20), Németh Attila (DEAC), Tóth Gergely (Dunaújvárosi Acélbikák)
Távozott: Dósa Krisztián (?), Marcus Perrier (visszavonul), Pleszkán József (?), Rafaj Attila (?)
Maradt: Arany Gergely, Myles Fitzgerald, Hegyi Ádám, Jászai Dávid, Lauri Kärmeniemi, Nagy Gergő, Pavuk Attila, Anssi Rantanen, Roczanov Dezső, Brett Switzer, Tóth Adrián

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin