2019. március 30.
Csíkszereda - FTC-Telekom 1-2 - hosszabbítás után
1-1-es rendes játékidő után Perrier hosszabbításos góljával győztünk Csíkszeredában, vezetjük a párharcot!

Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata egy 7-3-as vereséggel, majd egy erre válaszként másnap adott 7-2-es győzelemmel, a négy győzelemig tartó párharcban 1-1-es meccsnullal érkezett az Erste Liga döntőjének másik résztvevője, a Sportklub Csíkszereda otthonába. A két csapat a két pesterzsébeti mérkőzés után szombaton és vasárnap magyar idő szerint 17:30-kor kétszer megütközik a Vákár Lajos Műjégpályán is, mielőtt Budapest felé veszik az irányt, ahol következik az 5. mérkőzés. Amennyiben valamelyik csapat megnyeri mindkét erdélyi meccset, úgy a keddi találkozón akár bajnokavatás is lehet - bízunk benne, hogy ha ez előfordul, az a bizonyos csapat a Ferencváros lesz. Így vagy úgy, de szükség van ugyanis legalább egy idegenbeli győzelemre, hogy visszaszerezzük az első meccsen elveszített, a nagyobb kiemeléssel magunkkal hozott pályaelőnyt.

A két budapesti mérkőzést követően eléggé felkorbácsolódtak az indulatok a csapatok és szurkolóik háza táján, amely feszültség bizonyos mértékben megérthető egy döntő idején, viszont ha átlép bizonyos határokat, az káros lehet az egész jégkorongtársadalomra nézve - erről bővebben a mérkőzést felvezető cikkünkben olvashatnak IDE kattintva.

A legfontosabb tehát a tiszta fej lesz, és az, hogy játékosaink kizárólag a jégen történő eseményekre koncentráljanak, még akkor is, ha igazán embert próbáló feladat ez a Vákár Lajos Műjégpálya 2000-es közönsége előtt is. Támogatást az a csapatnyi mindenre elszánt Fradi-szurkoló nyújthat, akik a találkozóra megérkeztek Csíkszeredába.

Másfél óra van a kezdésig, a Fradi már fél órája a csarnokban tartózkodik, zajlik a hangolódás és a száraz bemelegítés.

11 perc maradt hátra a kezdő korongbedobásig, a csapatok túlvannak a jeges bemelegítésen. Gyűlik a nép a Vákár Lajos Műjégpályán, lassan egy gombostűt sem lehet leejteni.

A kezdő sorok átböngészéséből kiderül, hogy a mieinknél nincs érdemi változás a második meccshez képest, a hazaiak első sorában pedig ott van az állítólag nagyon komoly sérülést szenvedő Krasznoszlobodszev neve.

ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

1. HARMAD

Elhoztuk a kezdő korongbedobást, de kontrából a Sportklubé az első komoly lövés 34 másodperc elteltével, Antal jobb oldali bombáját fogta magabiztosan Arany.

Átvette a kezdeményezést a Sportklub, nagyon megnyomták a kezdést követő 2-3 percet, előbb a botját vesztett Rafaj mentett elképesztő bevetődéssel, kézzel egy középre tett korongnál, majd Arany fogta Részegh Tamás magánakció utáni próbálkozását.

Felvettük a meccs ritmusát, öt perc telt el, amikor a mieink is eljutnak érdemben a csíki kapuig, nincs azonban gól.

Hat perc telt el az első harmadból, több a hazai lövés, de Arany magabiztos.

Szurkolóink fantasztikusak, egy korongbedobásnál egy pillanatra a mintegy húszfős táborunk hangja hallatszik a 2000 fős teltházas katlanban! Innen üzenjük, hallja a kispad és a jégen lévők is!

Egy pillanatra sincs nyugta a Sportklubnak sem, szoros védekezésből indított villámgyors kontrákkal veszélyeztetünk, egy ilyen után Nagy Gergő lőtt jobbról befelé húzva, megvan az első Lundström-bravúr is. Úgy fest, visszavettük a saját játékunkat!

A 10. percben Becze játssza el a nagyhalált Farkas kétségtelen szabálytalansága után, támadónk meg is kapja a maga két percét, de Becze is mehet le, színészkedésért. Látszik, hogy a játékvezetők nem fogják hagyni a Sportklubnak a látványos reklamálást és a rájátszásokat, ezt a mentális minimeccset a mieink nyerték - a Vákár közönsége természetesen elképesztő hevességgel tüntet.

Egy lefújt hazai akció után Bjelov próbál meg emberkedni a nála mintegy két fejjel magasabb Rantanennel, finn védőnk egyetlen mozdulattal helyreteszi a túlfűtött csíki oroszt.

Hét perc van hátra az első harmadból, a Fradi játéka stabil, a hazaiak kezdenek egyre feszültebbek lenni. Rengeteg az ütközés és a fizikai párharc, hatalmas a tempó, eddig vérbeli playoff-meccs!

Veszélyes hazai lövés Györfytől, szerencsére mellé.

Három perccel a harmad vége előtt szép hazai akció a Valchar-féle sortól, két passz után lövés, a helyzetnél csak Arany magabiztos védése szebb.

A tempó nem csökkent, több nagy helyzet vagy gól viszont már nem volt a harmad végéig.

VÉGET ÉRT AZ ELSŐ HARMAD.

2. harmad

Elkezdődött a második harmad!

A középső játékrész első perceiben nem változott a játék képe: kemény fizikai kontaktok, óriási tempó. Az első komolyabb védés a harmadban Aranyé.

Nyom a Szereda, a mieink pedig életveszélyes kontrákat vezetnek a hazai akciók közben eladott korongokból. Egy ilyen végén Pavuk és Switzer összjátéka után kanadai támadónk lőtt, Lundström bravúrral, bárddal védett. Az akció végén Pavukot ütközték le a kapu előtt, jött is menetrendszerűen a kisebb kakaskodás, a 12-esünket már egy meccsel korábban kipécéző csíki szurkolók pedig minősíthetetlen jelzőkkel illették játékosunkat.

Egy eladott koronggal Krasznoszlobodszev lép ki egyedül, ám a hatalmas védést bemutató Arany nyeri a párharcot. Kapusunk nem sokkal később Részegh Tamás eszén is túljárt.

A harmad és a mérkőzés felénél járunk, gól nincs, helyzetek vannak, a feszültség vibrál a jégcsarnok levegőjében.

A 33. percben járunk, végre huzamosabb ideig benn tudjuk tartani a korongot a hazai harmadban, Pavuk nagyon agilis, kikerül a korong a kékre, Kärmeniemi beemeli, Nagy Gergő közelről már csak Lundströmmel áll szemben, azonban fonákkal a vasra tuszkolja a korongot, ami kifelé pattan. A meccs legnagyobb lehetősége volt...

Rögtön ezután itt az első emberelőnyünk, Sulakov borította fel a kapu közvetlen közelében csapatkapitányunkat.

Sikerült felállnunk a csíki kapunál, és nyomást gyakorolni, annak ellenére, hogy a csarnok teteje szinte beszakad a hazai füttykoncert miatt. Komoly lövésig azonban nem jutottunk el, lejárt az emberelőny.

Az ellentámadásból Rokaly Szilárd tüzel, Arany véd.

Óriási kavarodás a kapunk előtt, ellökik a kaput, Arannyal együtt, a játékvezetők kihozzák a bulit a semleges harmadba. Négy percen belül járunk a második harmad végéig, továbbra sincs gól.

3:13 van hátra a harmadból, Kärmeniemi szabálytalan a természetesen hatalmasat hasaló Beczével szemben, itt az első hazai emberelőny.

Felállnak, megjáratják, Bjelov lő a kékről, Arany véd.

Komoly nyomást kell túlélni, szinte nem jött ki a harmadunkból a korong, de ezúttal is működik a remek, hősies, bevetődős emberhátrányos védekezésünk. 38 másodperc maradt a hazai előnyből, 01:51 a harmadból.

Tóth Adrián lép ki emberhátrányban is, lövését Lundström fogja, a kipattanót Tóth Gergő húzná be, még egy védés, majd támadónkat felborítják, nincs ítélet, van kontra, Arany véd óriást.

Letelt a kiállítás, ez hősies munka volt!

Egy perc a harmad végéig, megszólal a vendégtáborból a "Csak Ferencváros, küzdeni kell!"

Villámgyors akció, Nagy Gergő húzná be, de Lundström a végállomás.

MEGTÖRT A JÉG, OTT A GÓL! HÉT MÁSODPERC MARADT A HARMADBÓL, TÓTH ADRIÁN KÖZELRŐL!!! VEZETÜNK CSÍKSZEREDÁBAN!!! SÍRI CSEND A VÁKÁRBAN, CSAK A MAROKNYI FRADI-TÁBOR ÜNNEPEL!!! 0-1!

Véget ért a második harmad!

3. harmad

Elkezdődött a záró játékrész.

A szeredai keménymag továbbra is rendületlenül szurkol, de a közönség túlnyomó többsége megilletődött csendben figyeli az eseményeket. A Fradi-tábor továbbra is fantasztikusan helyt áll!

Két perc telt el a harmadból, kihasználjuk, hogy vezetünk, tartjuk a korongot, amikor kell, visszazárunk, és a lépéskényszerben lévő Sportklubot próbáljuk villámgyorsan megkontrázni.

Salló kínálja meg egy kőkemény lövéssel Aranyt, ezúttal is kapusunk a győztes.

Távoli bomba, újabb szép Arany-védés mamuttal, a kipattanót eltakarítjuk.

Switzer akad össze ellenfelével a felezővonalnál, fájdalmas arccal jön le a jégről, úgy tűnik, nincs komolyabb baj.

Bíró Tamás marad lenn, ápolni is kell, végül el tudja hagyni a jeget.

Switzer akadályozza Antal Zsombort, aki szintén lenn marad az ütközés után, van benne jó adag színészi munka is ismét, Valchar venne elégtételt, Walls siet társa segítségére, az aranysisakosok összecsapását a játékvezetők akadályozzák meg. Switzer két percet kap.

Becze távolról, az Arany mamutjától kipattanót Rokaly Szilárd húzza mellé. Nem sokkal később újabb Becze-bomba, ez sincs benn.

Az elmúlt percekben nagy volt a nyomás a hazai emberelőny alatt, ezt pedig sajnos eddig sikerült bírni: a 47. percben egy lövésbe Becze ér bele, egyenlít a Sportklub. 1-1

Jászai veszít korongot utolsó emberként, kénytelen szabálytalankodni Valcharral szemben, két perc a jutalma.

Óriási a nyomás ismét, Taratuhin lő, Arany véd, a kipattanót ismét az orosz, újra kapusunk véd.

Ismét Taratuhin közelről, Arany egészen elképesztően nagy bravúrt mutat be. Még 1:15-öt kell kibírni...

Jól van, kivédekeztük!

Kevesebb mint hét perc van hátra, az elmúlt percekben nagy volt a hazai nyomás, most kijöttünk egy kicsit a szorításból.

Olyannyira kijövünk, hogy mi jutunk lövéshez, Walls azonban nagy helyzetben mellé húzza... Kevesebb mint öt perc van hátra a harmadik harmadból...

03:33-nál áll meg az óra, amikor a palánkon túlra perdül egy blokkról a korong. Lassan elfogynak a szavak a csarnokban uralkodó feszültség leírására, továbbra is 1-1...

01:16-nál áll meg az óra, tilos felszabadítást ütünk, a mi kapunk elől jön a buli...

Rokaly Szilárd tekereg, majd lő, Arany nagyot véd, a fordulásból Pavuk lő a túloldalon, Lundström védi, utána megpróbálják levadászni támadónkat a sarokban, egy kis kakaskodás után elül a dolog.

Lepörög az óra, jöhet a hosszabbítás.

Kezdődik a hosszabbítás.

A rend kedvéért: a playoff-szabályoknak megfelelően nincs szétlövés, hanem teljes húszperces harmadokat játszanak a felek, négy a négy ellen, az első, győztes gólig.

Máris lepergett három perc, az első lövés a hazaiaké volt, a védés pedig Aranyé. Később a Nagy Gergő-Walls páros kavarta meg az állóvizet a hazai kapu előtt, Lundströmnek volt egy kritikus fontosságú kiszúrása a bárddal.

A 65. percben járunk, Salló tette le egy gyors lerohanás végén Krasznoszlobodszevnek, a lövést Arany fogja, majd tilos felszabadítás.

Nagy Gergőt kaszálják el a hazai kapu előtt, nincs síp, a túloldalon Arany véd hatalmasat.

Hazai kontra, csúnyán beleszállnak Aranyba, szerencsére nincs komoly baj.

IGEEEN! OTT A GYŐZTES GÓL! MEGVAN A MECCS, ELŐSZÖR GYŐZÜNK SZEREDÁBAN IDÉN, VISSZAVETTÜK A PÁLYAELŐNYT, VEZETJÜK A PÁRHARCOT!!! 1-2!

Switzer tartott meg hősiesen egy korongot, átverekedte magát két védőn is, lőtt, Lundströmről az érkező Perrier elé pattant, aki könyörtelenül bevágta a Ferencváros győztes találatát!

Folytatás vasárnap, magyar idő szerint 17.30-tól, szintén Csíkszeredában, a négy győzelemig tartó párharcot 2-1-re az FTC-Telekom vezeti!

 

Jégkorong, Erste Liga, rájátszás, döntő, 3. mérkőzés
Sportklub Csíkszereda - FTC-Telekom 1-2 (0-0, 0-1, 1-0, 0-1 - hosszabbítás után)
Sportklub Csíkszereda:
Lundström (Onodi) – Bjelov, Papp Sz., Antal Zs., Taratuhin, Krasznoszlobodszev – Sulakov, Salló, Részegh T., Valchar, Rokaly Sz. – Farkas T., Flinta, Casaneanu, Becze, Bíró T. – Györfy, Horváth L., Rokaly N. Sándor Z., Egyed R. Vezetőedző: Hozó Levente.
FTC-Telekom:
Arany (Pleszkán) – Jászai, Perrier, Nagy G., Walls, Pavuk – Kärmeniemi, Rantanen, Switzer, Tóth Ri., Tóth A. – Sarcia, Hegyi, Farkas S., Roczanov, Tóth G. – Tóth Re., Lengyel, Rafaj, Dósa, Pozsár. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Kapura lövések: (5:9, 14:13) 19:22
Védések: (9:5, 12:14) 21:19 / 95.45% : 100.00%
Kiállítás percek: (2:2, 2:2) 4:4
Emberelőny kihasználás: (1 / 0) 0.00% / (1 / 0) 0.00%
Emberhátrányos védekezés: (0 / 1) 100.00% / (0 / 1) 100.00%
Gólszerzők: Becze (46:07, EE, Sulakov, Valchar), illetve Tóth A. (39:53, Switzer, Hegyi), Perrier (67:23, Switzer)
A négy győzelemig tartó párharc állása: 2-1 az FTC-Telekom javára

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin