2019. április 8.
Marcus Perrier 2020-ig biztosan marad!
Erste Liga-győztes, magyar bajnok férfi hokicsapatunknál megvan az első bejelentés az új szezonra!

Munka, munka, munka. Keményen, Fradi-szívvel. Ez volt a 2018/19-es idényben az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapatának mottója, amely az elmúlt héten lezárult szezonban még elsőéves felnőtt edzőnek számító Fodor Szabolcs vezetésével történelmi szezont produkált, 22 év után ismét magyar bajnok lett, és fennállása során először elhódította az Erste Liga trófeáját is.

Ez az a szemlélet, ami a csúcsra vezette az együttest, és ez az a szemlélet, ami mentén tovább halad a szakvezetés által megkezdett munka. Kimondott cél, hogy a szakosztály együtt kívánja tartani a bajnokcsapat gerincét, az ehhez vezető teendőkhöz pedig hamar hozzáláttak: szombaton még mámorosan ünnepelte a Groupama Aréna közönsége az aranyifjakat, mostanra pedig megvan az első bejelentés is a 2019/2020-as idényre: a kanadai hátvéd, Marcus Perrier újabb egy évre aláírt a Ferencvároshoz!

Marcus Perrier a szezon közben, Leo Fitzgerald kiválása után, 2018 novemberében érkezett a Fradihoz, Budapest az első európai állomás a 27 éves védő pályafutásában. A 185 centiméter magas, 102 kilogrammos hátvéd igazi nehézfiú hírében állt érkezésekor, és ezt bizonyította is, több komoly győztes verekedése is volt az idény során, és nem egyszer határozottan és igen gyorsan "rendet rakott" szükséges pillanatokban a jégen. A döntő felé vezető úton egyre gyarapodó pesterzsébeti közönség nagyon hamar a szívébe zárta, szinte néhány meccs elteltével megkapta a "Pitbull" becenevet, amit azóta is büszkén visel.

Hamar bizonyította azt is, hogy nem csak a "daraboláshoz" ért, ugyanis csupaszív, önfeláldozó játékával, és remek védőmunkájával óriási hasznára volt a csapatnak a végső győzelmek felé vezető úton, sőt, támadásban is odatette magát, az alapszakaszt 17 meccsen szerzett 9+11 pontjával zárta a házi pontlista 10. helyén, a középszakaszban ehhez még hozzátett 1+2 pontot, majd a rájátszásban 3+5 ponttal fejelte még meg egyébként is imponáló teljesítményét, olyan fontos gól köthető a nevéhez, mint a döntő harmadik meccsén, a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán a hosszabbításban lőtt meccsnyerő találat.

"Marcus tökéletesen beilleszkedett a csapatba. Hiába egy nagydarab hátvéd, nem csak a bunyóhoz ért, alázatosan és keményen dolgozik, és nagyon technikás. Emellett igazi sportember a jégen kívül is, amit talán elsőre szintén nem mindenki gondolna róla. Ráadásul támadó szellemű védő, aki a gólszerzésben is hatalmas segítségünkre van. Nem sokat kellett gondolkodnunk a hosszabbításon, és szerencsére őt is megfogta a közeg, számára sem volt kérdés a folytatás" - kommentálta a szakmai stáb döntését Fodor Szabolcs vezetőedző.

Perrier hosszabbításával így hatfősre nőtt az FTC-Telekom a 2019/2020-as idényre ismert kerete, ugyanis Nagy Gergő, Pavuk Attila, Tóth Adrián, Arany Gergely és Jászai Dávid kétéves szerződéssel szerepelt idén.

Az FTC-Telekom jégkorongcsapatának hivatalos változásai a 2019-es holtszezonban:

Érkezett: ---
Távozott: ---
Maradt: Arany Gergely, Jászai Dávid, Nagy Gergő, Pavuk Attila, Marcus Perrier, Tóth Adrián

Cikkajánló

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

Vereség az Erste Liga-döntő második meccsén is

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-0-ra kaptak ki a Brassótól, rendkívül nehéz helyzetből folytatják a finálét.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin