2019. március 30.
Drámai győzelem Csíkszeredában, vezetjük a párharcot!
1-1-es rendes játékidő után Perrier hosszabbításos góljával győztünk Csíkszeredában, vezetjük a párharcot!

Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata egy 7-3-as vereséggel, majd egy erre válaszként másnap adott 7-2-es győzelemmel, a négy győzelemig tartó párharcban 1-1-es meccsnullal érkezett az Erste Liga döntőjének másik résztvevője, a Sportklub Csíkszereda otthonába. A két csapat a két pesterzsébeti mérkőzés után szombaton és vasárnap magyar idő szerint 17:30-kor kétszer megütközik a Vákár Lajos Műjégpályán is, mielőtt Budapest felé veszik az irányt, ahol következik az 5. mérkőzés. Úgy álltunk bele a harmadik találkozóba, hogy amennyiben valamelyik csapat megnyeri mindkét erdélyi meccset, úgy a keddi találkozón akár bajnokavatás is lehet - csak bízhattunk benne, hogy ha ez előfordul, az a bizonyos csapat a Ferencváros lesz. Így vagy úgy, de szükség van ugyanis legalább egy idegenbeli győzelemre, hogy visszaszerezzük az első meccsen elveszített, a nagyobb kiemeléssel magunkkal hozott pályaelőnyt.

A találkozó előtti napokban történteket, és az előzményeket ismerve tudtuk, hogy a  legfontosabb a tiszta fej lesz, és az, hogy játékosaink kizárólag a jégen történő eseményekre koncentráljanak, még akkor is, ha igazán embert próbáló feladat ez a Vákár Lajos Műjégpálya 2000-es közönsége előtt is. Támogatást az a csapatnyi mindenre elszánt Fradi-szurkoló nyújthatott, akik a találkozóra megérkeztek Csíkszeredába.

A mieink oldalán nem volt lényegi változás a pesterzsébeti szerdai meccshez képest a kezdő sorokban, a hazaiak oldalán ott volt az első sorban az állítólag súlyos sérülést szenvedett Krasznoszlobodszev.

A Sportklub kezdte aktívabban a találkozót, az azonban az első perctől kezdve látszódott, hogy Arany a mai napon ihletett formában véd, nagyon magabiztosan kapkodta le és szedte össze a hazai próbálkozásokat. Hamar belerázódtunk a meccsbe, és megérkeztek a mi első helyzeteink is, a hazai kapus, Lundström is bemutatkozott. A 10. percben hördült fel először igazán felháborodottan a Vákár telt házas közönsége, Becze játszotta el ugyanis a nagyhalált Farkas kétségtelen szabálytalansága után, így támadónk mellett ő is mehetett a büntetőpadra, színészkedés miatt. Látszott, hogy a játékvezetők nem hagyják a Sportklubnak a látványos reklamálást és a színészkedéseket, abszolút határozottan kézben tartották a mérkőzést a nehéz körülmények ellenére. Nagyon stabilan játszottunk, így hiába kezdeményezett többet a Csíkszereda, nem tudták áttörni a vonalainkat. Rengeteg volt az ütközés és a fizikai párharc, ezekből is általában jobban jöttünk ki, hatalmas volt a tempó, igazi playoff-párharcot láthattunk, gól nélkül telt el az első harmad. (0-0)

A második játékrészre sem változott a játék képe: kemény fizikai kontaktok, és óriási tempó jellemezte a mérkőzést. Inkább a Szereda nyomott, a mieink pedig életveszélyes kontrákat vezettek a hazai akciók közben eladott korongokból. Egy ilyen végén Lundströmnek bravúrral kellett bárddal védenie egy Pavuk-Switzer lerohanás után utóbbi lövését, majd a kapu előtt kisebb kakaskodás alakult ki. Látható és hallható volt, hogy a játékosok és a szurkolók is kipécézték 12-esünket, az egész csarnok minősíthetetlen jelzőkkel illette támadónkat, aki szerencsére nem ült fel ennek egy percig sem. A túloldalon is volt nagy helyzet, egy eladott koronggal Krasznoszlobodszev lépett ki egyedül, ám a hatalmas védést bemutató Arany nyerte a párharcot. A feszültség szinte tapintható volt, itt is, ott is érkeztek a helyzetek, a 33. percben Kärmeniemi beemelt korongját Nagy Gergő tuszkolta fonákkal Lundström mellett a vasra, ahonnan kifelé pattant - óriási helyzet volt... Rögtön ezután megjött az első emberelőnyünk, Sulakov borította fel csapatkapitányunkat, ám nem sikerült komoly helyzetig jutnunk belőle. Aranyra is több alkalommal szükség volt, majd három perccel a vége előtt Kärmeniemi szabálytalansága után a hazaiak is emberelőnyben támadhattak. Komoly nyomást kellett túlélni, szinte nem jött ki a harmadunkból a korong a hazai előny alatt, de ezúttal is működött a remek, hősies emberhátrányos védekezés - megúsztuk. Sőt, hét másodperccel a harmad vége előtt Tóth Adrián közelről megszerezte a vezetést, síri csend honolt a Vákárban, csak a fantasztikus szurkolótáborunk hallatszott, mintegy húszan kísérték el a csapatot a távoli helyszínre! Lejárt a maradék hét másodperc, húsz perc hiányzott a győzelmünkhöz! (0-1)

A záró harmad elején látszott, hogy elkezdtük kontrollálni az eseményeket, igyekeztünk higgadtan tartani a korongot, szorosan zárni, és megkontrázni a kitámadni kénytelen hazaiakat. Azért előttük is akadt bőven lehetőség, de Arany a távoli bombákat, és az oldalról érkező kemény lövéseket is remekül hatástalanította. A játékrész felénél Switzer akadályozása után maradt lenn Antal Zsombor, támadónkat kiállították, kialakult némi kakaskodás is, hazai emberelőny következett. Rokaly Szilárd és Becze is veszélyeztetett, nagyon meleg pillanatok következtek, sőt, a nagy nyomást eddig sikerült bírni: a 47. percben Becze ért bele egy kinti korongba, és egyenlített. Sőt, Jászai utolsó emberként korongot veszített, kénytelen volt szabálytalankodni Valcharral szemben, újabb két percért. Ezúttal is óriási nyomást kaptunk, Taratuhin járt közel a gólhoz, Arany azonban elképesztő bravúrokat mutatott be, kivédekeztük a hátrányt. A játékrész hátralévő hét percében szinte vibrált a levegő a feszültségtől, mindkét oldalon lassították a játékosok a játékot, majd gyors megindulással mentek lövésig, de hiába volt itt is, ott is nagy helyzet, maradt a döntetlen, jöhetett a drámai hosszabbítás.

A hosszabbításban a playoff szabályainak megfelelően négy a négy ellen maradtak a felek a jégen, és felkészültek rá, hogy teljes harmadokat játszanak, egészen az első, győztes gólig...

Az első nagy védés Aranyé volt, majd a túloldalon Nagy Gergő és Walls kavarták meg az állóvizet, de Lundström egyszer kritikus helyzetben remekül szúrt ki a bárddal. Idegtépő pillanatok voltak a hosszabbítás másodpercei egytől egyig, de hála az égnek, két nagy Arany-védés után Switzer tartott meg valami egészen elképesztően parádésan egy korongot a hazai harmadban, átverekedte magát két védőn is, lőtt, a kipattanó pedig a teljesen üresen álló Perrierhez került, aki bevágta a Ferencváros győztes gólját! (1-2)

Először nyertünk a szezonban a Vákárban, rögtön a legfontosabb pillanatban! Ezzel visszavettük az első meccsen elveszített pályaelőnyt, és 2-1-re vezetjük a négy győzelemig tartó párharcot. Folytatás rögtön másnap, magyar idő szerint 17.30-tól, szintén Csíkszeredában, a várakozások szerint még a mainál is keményebb hangulatban...

Aki kíváncsi a harmadik mérkőzés élő szöveges tudósítására, IDE kattintva olvashatja vissza!

A mérkőzés összefoglalója:

 

Jégkorong, Erste Liga, rájátszás, döntő, 3. mérkőzés
Sportklub Csíkszereda - FTC-Telekom 1-2 (0-0, 0-1, 1-0, 0-1 - hosszabbítás után)
Sportklub Csíkszereda: Lundström (Onodi) – Bjelov, Papp Sz., Antal Zs., Taratuhin, Krasznoszlobodszev – Sulakov, Salló, Részegh T., Valchar, Rokaly Sz. – Farkas T., Flinta, Casaneanu, Becze, Bíró T. – Györfy, Horváth L., Rokaly N. Sándor Z., Egyed R. Vezetőedző: Hozó Levente.
FTC-Telekom: Arany (Pleszkán) – Jászai, Perrier, Nagy G., Walls, Pavuk – Kärmeniemi, Rantanen, Switzer, Tóth Ri., Tóth A. – Sarcia, Hegyi, Farkas S., Roczanov, Tóth G. – Tóth Re., Lengyel, Rafaj, Dósa, Pozsár. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Kapura lövések: (5:9, 14:13, 11:10, 1:3) 31:35
Védések: (9:5, 12:14, 10:10, 2:1) 33:30 / 94.29% : 96.77%
Kiállítás percek: (2:2, 2:2, 0:4) 4:8
Emberelőny kihasználás: (3 / 1) 33.33% / (1 / 0) 0.00%
Emberhátrányos védekezés: (0 / 1) 100.00% / (1 / 3) 66.67%
Gólszerzők: Becze (46:07, EE, Sulakov, Valchar), illetve Tóth A. (39:53, Switzer, Hegyi), Perrier (67:23, Switzer)
A négy győzelemig tartó párharc állása: 2-1 az FTC-Telekom javára

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin