2019. július 1.
Erőnléti edzőnk ausztriai tapasztalatai
Férfi hokisaink erőnléti edzője több fronton is helytáll, egy olimpiai bajnokkal is eredményesen dolgozik.

Kiss Áron erőnléti edzőként 2018 nyara óta felel az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapatának erőnléti felkészítéséért, és a csapat életében új elemként a játékosok egyéni és csapatszintű kondicionális programja mellett a hokisok helyes táplálkozásáért is felel. A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán végzett szakember azonban nem csak a Fradi hokisaival foglalkozik rendszeresen, de a magyar vívó és sí válogatottal is együtt dolgozik. Többek között a kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, Szilágyi Áron erőnléti felkészítéséért is ő felel. Ezen munkája kapcsán pedig nemrég Ausztriában járt edzőtáborban.

„Ramsauban voltunk a vívó válogatottal, a kevesebb mint három hét múlva esedékes budapesti vívó világbajnokságra való felkészülés jegyében. Egyelőre rekreációs, regenerációs munkát végeztünk. Sokat túráztunk, kerékpároztunk, teniszeztünk, igyekeztünk kiszakadni a vívásból, de olyan dolgokat csináltunk, amiknek jó fejlesztő hatása van” – számolt be útjáról Kiss Áron.

„Természetesen egészen más sportágról van szó, mint a jégkorong, másképp kell felépíteni a programot. A vívóknál különösen fontos a hajlékonyság, a stabilitás, a törzs edzése, ez eddig igaz lehet más sportágra is, de például itt specifikusan figyelni kell a vívó vállának lazaságára, hogy a mozgás finomsága megmaradjon. Velük nem csinálunk fekve nyomást, vagy súllyal terhelt fekvőtámaszt. De az biztos, hogy jó tapasztalat velük dolgozni, és szélesíti a látókört, amit a többi munkámban is tudok kamatoztatni.”

Ami a hokisaink felkészülési programját illeti, ahogy arról már VIDEÓNKBAN ITT beszámoltunk, a fiatal játékosok május óta közös erőnléti felkészítésen vesznek részt, a rutinosabb játékosok pedig egyéni edzésprogramot kaptak.

„A fiatalokkal a felkészülés második periódusának végén járunk, a következő időszakban már tesztelni is fogjuk az eredményeket. Július 3-án és 16-án lesz a Népligetben egy-egy tesztnapunk, két csoportra bontva dolgozik majd a keret. Ez egy komolyabb erőnléti és állóképességi teszt lesz, de mozgásminőségi feladatokat is végzünk, tehát hosszú napjaik lesznek a játékosoknak… Az adatokat aztán összehasonlítjuk az előző évi adatokkal, ebből látjuk, hogy ki hogyan fejlődött az előző idény óta, merre kell igazítani az egyéni programokat, valamint, hogy a közös munka során mi az, ami előnyökkel járt, és hol kell egy kicsit esetleg másképp dolgozni.”

Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata augusztus 13-án játssza az új idény első felkészülési mérkőzését, a DVTK Jegesmedvék otthonában. Az előszezon programjáról ITT tájékozódhatnak.

Cikkajánló

Megvan az első két meccs időpontja

Augusztus 16-án Miskolcon és augusztus 23-án Nyitrán is 18.00-kor lépnek jégre férfi hokisaink.

Váratlan döntés: visszavonul a kiváló kanadai védő

Marcus Perrier mégsem lesz még egy évig férfi jégkorongcsapatunk védelmének oszlopa, befejezi pályafutását.

Új otthonra leltek a plüssmacik - jótékony hokisok

Férfi hokisaink személyesen adták át a januárban összegyűjtött plüssmacikat új gazdáiknak - VIDEÓ!

A Hokiszakács: bajnokunk a konyhában is otthon van

Kíváncsi rá, hogyan készít saját kezűleg fitt ételt edzés mellé egy bajnok hokis? Megmutatjuk!

Így készülnek nyáron bajnok hokisaink!

Erste Liga-címvédő férfi hokisaink számára májusban elkezdődtek a szárazedzések - VIDEÓ!

Rutinos védő és támadó is szerződést hosszabbított

Erste Liga-győztes férfi jégkorongcsapatunk két tapasztalt tagja is úgy döntött, a Ferencvárosnál marad!

Fodor Szabolcs: „Teher nélkül kell majd kiutaznunk!”

Fodor Szabolcs vezetőedző és Pap Gábor csapatmenedzser beszélt a Kontinentális Kupa sorsolásáról.

Alpesi kaland: dél-tiroli ékkő és a szlovén sárkány

Bemutatjuk férfi hokisaink Kontinentális Kupa-ellenfeleit, a Rittent és az Olimpija Ljubljanát!

close
Facebook Youtube Instagram Linkedin
close
Fradi most
Fradi most