2019. július 1.
Erőnléti edzőnk ausztriai tapasztalatai
Férfi hokisaink erőnléti edzője több fronton is helytáll, egy olimpiai bajnokkal is eredményesen dolgozik.

Kiss Áron erőnléti edzőként 2018 nyara óta felel az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapatának erőnléti felkészítéséért, és a csapat életében új elemként a játékosok egyéni és csapatszintű kondicionális programja mellett a hokisok helyes táplálkozásáért is felel. A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán végzett szakember azonban nem csak a Fradi hokisaival foglalkozik rendszeresen, de a magyar vívó és sí válogatottal is együtt dolgozik. Többek között a kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, Szilágyi Áron erőnléti felkészítéséért is ő felel. Ezen munkája kapcsán pedig nemrég Ausztriában járt edzőtáborban.

„Ramsauban voltunk a vívó válogatottal, a kevesebb mint három hét múlva esedékes budapesti vívó világbajnokságra való felkészülés jegyében. Egyelőre rekreációs, regenerációs munkát végeztünk. Sokat túráztunk, kerékpároztunk, teniszeztünk, igyekeztünk kiszakadni a vívásból, de olyan dolgokat csináltunk, amiknek jó fejlesztő hatása van” – számolt be útjáról Kiss Áron.

„Természetesen egészen más sportágról van szó, mint a jégkorong, másképp kell felépíteni a programot. A vívóknál különösen fontos a hajlékonyság, a stabilitás, a törzs edzése, ez eddig igaz lehet más sportágra is, de például itt specifikusan figyelni kell a vívó vállának lazaságára, hogy a mozgás finomsága megmaradjon. Velük nem csinálunk fekve nyomást, vagy súllyal terhelt fekvőtámaszt. De az biztos, hogy jó tapasztalat velük dolgozni, és szélesíti a látókört, amit a többi munkámban is tudok kamatoztatni.”

Ami a hokisaink felkészülési programját illeti, ahogy arról már VIDEÓNKBAN ITT beszámoltunk, a fiatal játékosok május óta közös erőnléti felkészítésen vesznek részt, a rutinosabb játékosok pedig egyéni edzésprogramot kaptak.

„A fiatalokkal a felkészülés második periódusának végén járunk, a következő időszakban már tesztelni is fogjuk az eredményeket. Július 3-án és 16-án lesz a Népligetben egy-egy tesztnapunk, két csoportra bontva dolgozik majd a keret. Ez egy komolyabb erőnléti és állóképességi teszt lesz, de mozgásminőségi feladatokat is végzünk, tehát hosszú napjaik lesznek a játékosoknak… Az adatokat aztán összehasonlítjuk az előző évi adatokkal, ebből látjuk, hogy ki hogyan fejlődött az előző idény óta, merre kell igazítani az egyéni programokat, valamint, hogy a közös munka során mi az, ami előnyökkel járt, és hol kell egy kicsit esetleg másképp dolgozni.”

Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata augusztus 13-án játssza az új idény első felkészülési mérkőzését, a DVTK Jegesmedvék otthonában. Az előszezon programjáról ITT tájékozódhatnak.

Cikkajánló

Fontos erősítés: rutinos védőnk még két évig marad

A Ferencvárossal két Erste Ligát és egy Magyar Kupát nyerő Hegyi Ádám 2022-ig meghosszabbította szerződését.

Zajlik az alapozás bajnok hokisainknál

Férfi jégkorongcsapatunk játékosai túl vannak az első fizikai felmérőn, és egyéni edzésterv szerint dolgoznak.

Együtt marad a sor: három hokisunk is hosszabbított

Farkas Lőrinc Simon, Roczanov Dezső és Tóth Gergő is 2021-ig meghosszabbította lejáró szerződését.

Jégkorong: fiatal válogatott támadót igazoltunk!

A DEAC négyszeres felnőtt válogatott, korábbi ligagyőztes hokisa, Sági Martin egy évre írt alá csapatunkhoz.

Négy fradista jelölt a szezon legjobbjainak díjaira

Az Erste Liga idény végi egyéni díjainak jelölései után hat kategóriában négy ferencvárosi jelöltet hirdettek.

A pontgyáros támadó: „Itthon a legjobb helyen vagyok!”

A Ferencvárossal 2022-ig hosszabbító Tóth Adrián újabb két évében is címeket nyerne – INTERJÚ!

Újabb jó hír: hosszabbított a gólgyáros támadó

Tóth Adrián 2022-ig meghosszabbította az előző idény végén lejáró szerződését férfi jégkorongcsapatunkkal.

Jégkorong: válogatott védő az első új nyári igazolás

A Fehérvári Titánok ötszörös felnőtt válogatott védője, Imre Patrik egy évre írt alá férfi hokicsapatunkhoz.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most