2019. július 1.
Erőnléti edzőnk ausztriai tapasztalatai
Férfi hokisaink erőnléti edzője több fronton is helytáll, egy olimpiai bajnokkal is eredményesen dolgozik.

Kiss Áron erőnléti edzőként 2018 nyara óta felel az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapatának erőnléti felkészítéséért, és a csapat életében új elemként a játékosok egyéni és csapatszintű kondicionális programja mellett a hokisok helyes táplálkozásáért is felel. A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán végzett szakember azonban nem csak a Fradi hokisaival foglalkozik rendszeresen, de a magyar vívó és sí válogatottal is együtt dolgozik. Többek között a kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, Szilágyi Áron erőnléti felkészítéséért is ő felel. Ezen munkája kapcsán pedig nemrég Ausztriában járt edzőtáborban.

„Ramsauban voltunk a vívó válogatottal, a kevesebb mint három hét múlva esedékes budapesti vívó világbajnokságra való felkészülés jegyében. Egyelőre rekreációs, regenerációs munkát végeztünk. Sokat túráztunk, kerékpároztunk, teniszeztünk, igyekeztünk kiszakadni a vívásból, de olyan dolgokat csináltunk, amiknek jó fejlesztő hatása van” – számolt be útjáról Kiss Áron.

„Természetesen egészen más sportágról van szó, mint a jégkorong, másképp kell felépíteni a programot. A vívóknál különösen fontos a hajlékonyság, a stabilitás, a törzs edzése, ez eddig igaz lehet más sportágra is, de például itt specifikusan figyelni kell a vívó vállának lazaságára, hogy a mozgás finomsága megmaradjon. Velük nem csinálunk fekve nyomást, vagy súllyal terhelt fekvőtámaszt. De az biztos, hogy jó tapasztalat velük dolgozni, és szélesíti a látókört, amit a többi munkámban is tudok kamatoztatni.”

Ami a hokisaink felkészülési programját illeti, ahogy arról már VIDEÓNKBAN ITT beszámoltunk, a fiatal játékosok május óta közös erőnléti felkészítésen vesznek részt, a rutinosabb játékosok pedig egyéni edzésprogramot kaptak.

„A fiatalokkal a felkészülés második periódusának végén járunk, a következő időszakban már tesztelni is fogjuk az eredményeket. Július 3-án és 16-án lesz a Népligetben egy-egy tesztnapunk, két csoportra bontva dolgozik majd a keret. Ez egy komolyabb erőnléti és állóképességi teszt lesz, de mozgásminőségi feladatokat is végzünk, tehát hosszú napjaik lesznek a játékosoknak… Az adatokat aztán összehasonlítjuk az előző évi adatokkal, ebből látjuk, hogy ki hogyan fejlődött az előző idény óta, merre kell igazítani az egyéni programokat, valamint, hogy a közös munka során mi az, ami előnyökkel járt, és hol kell egy kicsit esetleg másképp dolgozni.”

Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata augusztus 13-án játssza az új idény első felkészülési mérkőzését, a DVTK Jegesmedvék otthonában. Az előszezon programjáról ITT tájékozódhatnak.

Cikkajánló

Erre vártunk: győzelemmel rajtoltunk az Erste Ligában!

Férfi hokisaink hazai pályán, győzelemmel kezdték a címvédő hadjáratot az alaposan megerősödött Gyergyó ellen.

Címvédő hadjárat: a Gyergyó ellen kezdjük a bajnokságot

Férfi hokisaink címvédőként vágnak neki a 2019/20-as idénynek. Pénteken a Gyergyó ellen kezdődik a menetelés.

„Semmiképp sem akarunk újabb huszonkét évet várni!”

A Magyar Jégkorong Szövetség székházában megtartották az Erste Liga 2019/20-as idénynyitó sajtótájékoztatóját.

Rajtol az Erste Liga: hazai és Derbi jegyinformációk

Pénteken a Gyergyót fogadják címvédő hokisaink az Erste Liga nyitómeccsén, míg hétfőn Újpesten vívnak Derbit.

Visegrád Kupa: vereség az utolsó csoportmeccsen

Férfi hokisaink hazai pályán fogadták a Katowicét a Visegrád Kupában, ahol a vendégek 4-2-re győzni tudtak.

Hazai pályán fogadjuk a Katowicét a Visegrád Kupában

Férfi hokisaink hazai pályán is bemutatkoznak a Visegrád Kupában, az ellenfél a lengyel Katowice lesz.

A Sas leszállt, avagy kapusunk különleges felszerelése

Bemutatjuk Arany Gergely vadonatúj öltözetét, és felszerelésmenedzserünk mindennapjait – VIDEÓ!

Online jegyértékesítés a Katowicze elleni meccsre!

A Visegrád Kupa utolsó csoportmeccsén a szezonbérletek is kaphatóak lesznek a Pesterzsébet Jégcsarnokban.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most