2019. július 1.
Erőnléti edzőnk ausztriai tapasztalatai
Férfi hokisaink erőnléti edzője több fronton is helytáll, egy olimpiai bajnokkal is eredményesen dolgozik.

Kiss Áron erőnléti edzőként 2018 nyara óta felel az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapatának erőnléti felkészítéséért, és a csapat életében új elemként a játékosok egyéni és csapatszintű kondicionális programja mellett a hokisok helyes táplálkozásáért is felel. A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán végzett szakember azonban nem csak a Fradi hokisaival foglalkozik rendszeresen, de a magyar vívó és sí válogatottal is együtt dolgozik. Többek között a kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, Szilágyi Áron erőnléti felkészítéséért is ő felel. Ezen munkája kapcsán pedig nemrég Ausztriában járt edzőtáborban.

„Ramsauban voltunk a vívó válogatottal, a kevesebb mint három hét múlva esedékes budapesti vívó világbajnokságra való felkészülés jegyében. Egyelőre rekreációs, regenerációs munkát végeztünk. Sokat túráztunk, kerékpároztunk, teniszeztünk, igyekeztünk kiszakadni a vívásból, de olyan dolgokat csináltunk, amiknek jó fejlesztő hatása van” – számolt be útjáról Kiss Áron.

„Természetesen egészen más sportágról van szó, mint a jégkorong, másképp kell felépíteni a programot. A vívóknál különösen fontos a hajlékonyság, a stabilitás, a törzs edzése, ez eddig igaz lehet más sportágra is, de például itt specifikusan figyelni kell a vívó vállának lazaságára, hogy a mozgás finomsága megmaradjon. Velük nem csinálunk fekve nyomást, vagy súllyal terhelt fekvőtámaszt. De az biztos, hogy jó tapasztalat velük dolgozni, és szélesíti a látókört, amit a többi munkámban is tudok kamatoztatni.”

Ami a hokisaink felkészülési programját illeti, ahogy arról már VIDEÓNKBAN ITT beszámoltunk, a fiatal játékosok május óta közös erőnléti felkészítésen vesznek részt, a rutinosabb játékosok pedig egyéni edzésprogramot kaptak.

„A fiatalokkal a felkészülés második periódusának végén járunk, a következő időszakban már tesztelni is fogjuk az eredményeket. Július 3-án és 16-án lesz a Népligetben egy-egy tesztnapunk, két csoportra bontva dolgozik majd a keret. Ez egy komolyabb erőnléti és állóképességi teszt lesz, de mozgásminőségi feladatokat is végzünk, tehát hosszú napjaik lesznek a játékosoknak… Az adatokat aztán összehasonlítjuk az előző évi adatokkal, ebből látjuk, hogy ki hogyan fejlődött az előző idény óta, merre kell igazítani az egyéni programokat, valamint, hogy a közös munka során mi az, ami előnyökkel járt, és hol kell egy kicsit esetleg másképp dolgozni.”

Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata augusztus 13-án játssza az új idény első felkészülési mérkőzését, a DVTK Jegesmedvék otthonában. Az előszezon programjáról ITT tájékozódhatnak.

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin