2019. október 12.
Esély a javításra, a Gyergyó ellen zárunk Erdélyben
Férfi hokisaink az erdélyi túra első mérkőzését elvesztették, de a Gyergyó ellen lehet javítani.

Fárasztó két napon van túl férfi jégkorongcsapatunk, hiszen a hosszú utazást alighogy sikerült kiheverni, rögtön csúcsrangadóval indították az erdélyi túrát. Annak a Csíkszeredának az otthonában léptünk jégre először, akiket a legutóbbi két alkalommal bravúros módon sikerült legyőzni a Vákárban, az Erste Liga döntőjében. A visszavágás vágya ott volt a csíkiakban, és sikerült is nekik, ugyanis 5-2-re győzni tudtak magyar bajnok és Erste Liga-címvédő csapatunk ellen.

De nem szabad sokáig keseregni ezen a találkozón, hiszen már itt is van a következő: erdélyi túránk második, egyben utolsó állomásán a Gyergyói HK otthonába látogatunk. Az ellen a Gyergyó ellen lépünk jégre ma este, akikkel legutóbb az Erste Liga nyitófordulójában, hazai pályán találkoztunk. Akkor a mieink örülhettek, hiszen 3-1-es győzelemmel rajtoltunk.

Az erdélyiek ezt követően előbb a DAB, majd a DEAC vendégeként játszottak. A dunaújvárosiak ellenében 4-2-re, a debreceniek ellen 3-2-re maradtak alul. Ezután ha nehezen is, de megtört a jég: hazai pályán fogadták a Hokiklubot, ahol az utolsó harmadban hátrányba kerültek, de sikerült egyenlíteni, majd a hosszabbításban a győzelmet is megszerezni. A következő összecsapásuk már sokkal jobban sikerült. Az akkor edzőváltás előtt álló Újpestet fogadták, ahol az első harmadban ugyan vezettek is, a másodikban fordítottak a vendégek, ráadásul kettővel el is léptek, majd a záró játékrészben tudott meglepetésre négyet lőni a Gyergyó, és 1-3-ról 5-3-ra győzni. Két győztes meccs után aztán jött a harmadik is, ugyanis a Fehérvár sem tudott kifogni rajtuk. Majd elutaztak Brassóba, ahol gólzáporos mérkőzést játszva kaptak ki 9-4-re. A vezetőségnél ez a súlyos vereség elég érzékeny pontot érinthetett, ugyanis szeptember 30-án szerződést bontottak Leif Strömberg vezetőedzővel. A csapat irányítását az addigi másodedző, a szintén svéd Christopher Hamell vette át.

Kezdetben úgy nézett ki, hogy nem sült el túl jól az edzőváltás, hiszen a fehérváriak is legyőzték a Gyergyót 4-3-ra, rosszul kezdték tehát a piros-fehérek a második magyarországi kiruccanást. Az ötödik és a hatodik meccsen azonban megtört a jég: előbb a Hokiklubot verték nagy nehezen 2-1-re, majd az Újpestet már sokkal könnyedebben, 4-1-re. Legutóbb hazai pályán pénteken játszottak mérkőzést a Vasas ellen, ahol a fővárosiak hatalmas meglepetésre diadalmaskodtak 4-2 arányban, így alaposan felpaprikázva várhatják a gyergyói játékosok a Ferencvárost.

Mindkét gárda számára kulcsfontosságú lenne a győzelem a ma esti összecsapáson, hiszen a mieink egy meccsel többet játszva ráadásul, egypontos hátrányban vannak a tegnap élre álló Csíkszeredától, és nagyon jó lenne nem hagyni ellépni őket az alapszakaszért vívott küzdelemben. Ráadásul nagyon jót tenne a jövő heti Kontinentális Kupa-csaták előtt játékosaink önbizalmának, ha győzelemmel a zsákban térnének haza Erdélyből. Míg a Gyergyó az Újpesttől egy ponttal lemaradva a hetedik pozíciót tudhatja magáénak. de mindössze két pontra van a már felsőházat jelentő ötödik hely, ahová a gyergyóiak is vágynak.

Jön tehát az új idény második Gyergyói HK – FTC-Telekom összecsapása, ahol mindkét fél győzelmi kényszerben lép jégre. Reméljük, hogy a nyitófordulóhoz hasonlóan ezúttal is mi örülhetünk majd jobban, és egy magabiztos győzelemmel sikerül feledtetni a tegnapi vereséget.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 13. forduló
Gyergyói HK – FTC-Telekom
2019. október 12. szombat, 17.30 (magyarországi idő szerint), Gyergyószentmiklós

Cikkajánló

Fontos erősítés: rutinos védőnk még két évig marad

A Ferencvárossal két Erste Ligát és egy Magyar Kupát nyerő Hegyi Ádám 2022-ig meghosszabbította szerződését.

Zajlik az alapozás bajnok hokisainknál

Férfi jégkorongcsapatunk játékosai túl vannak az első fizikai felmérőn, és egyéni edzésterv szerint dolgoznak.

Együtt marad a sor: három hokisunk is hosszabbított

Farkas Lőrinc Simon, Roczanov Dezső és Tóth Gergő is 2021-ig meghosszabbította lejáró szerződését.

Jégkorong: fiatal válogatott támadót igazoltunk!

A DEAC négyszeres felnőtt válogatott, korábbi ligagyőztes hokisa, Sági Martin egy évre írt alá csapatunkhoz.

Négy fradista jelölt a szezon legjobbjainak díjaira

Az Erste Liga idény végi egyéni díjainak jelölései után hat kategóriában négy ferencvárosi jelöltet hirdettek.

A pontgyáros támadó: „Itthon a legjobb helyen vagyok!”

A Ferencvárossal 2022-ig hosszabbító Tóth Adrián újabb két évében is címeket nyerne – INTERJÚ!

Újabb jó hír: hosszabbított a gólgyáros támadó

Tóth Adrián 2022-ig meghosszabbította az előző idény végén lejáró szerződését férfi jégkorongcsapatunkkal.

Jégkorong: válogatott védő az első új nyári igazolás

A Fehérvári Titánok ötszörös felnőtt válogatott védője, Imre Patrik egy évre írt alá férfi hokicsapatunkhoz.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most