2019. október 12.
Esély a javításra, a Gyergyó ellen zárunk Erdélyben
Férfi hokisaink az erdélyi túra első mérkőzését elvesztették, de a Gyergyó ellen lehet javítani.

Fárasztó két napon van túl férfi jégkorongcsapatunk, hiszen a hosszú utazást alighogy sikerült kiheverni, rögtön csúcsrangadóval indították az erdélyi túrát. Annak a Csíkszeredának az otthonában léptünk jégre először, akiket a legutóbbi két alkalommal bravúros módon sikerült legyőzni a Vákárban, az Erste Liga döntőjében. A visszavágás vágya ott volt a csíkiakban, és sikerült is nekik, ugyanis 5-2-re győzni tudtak magyar bajnok és Erste Liga-címvédő csapatunk ellen.

De nem szabad sokáig keseregni ezen a találkozón, hiszen már itt is van a következő: erdélyi túránk második, egyben utolsó állomásán a Gyergyói HK otthonába látogatunk. Az ellen a Gyergyó ellen lépünk jégre ma este, akikkel legutóbb az Erste Liga nyitófordulójában, hazai pályán találkoztunk. Akkor a mieink örülhettek, hiszen 3-1-es győzelemmel rajtoltunk.

Az erdélyiek ezt követően előbb a DAB, majd a DEAC vendégeként játszottak. A dunaújvárosiak ellenében 4-2-re, a debreceniek ellen 3-2-re maradtak alul. Ezután ha nehezen is, de megtört a jég: hazai pályán fogadták a Hokiklubot, ahol az utolsó harmadban hátrányba kerültek, de sikerült egyenlíteni, majd a hosszabbításban a győzelmet is megszerezni. A következő összecsapásuk már sokkal jobban sikerült. Az akkor edzőváltás előtt álló Újpestet fogadták, ahol az első harmadban ugyan vezettek is, a másodikban fordítottak a vendégek, ráadásul kettővel el is léptek, majd a záró játékrészben tudott meglepetésre négyet lőni a Gyergyó, és 1-3-ról 5-3-ra győzni. Két győztes meccs után aztán jött a harmadik is, ugyanis a Fehérvár sem tudott kifogni rajtuk. Majd elutaztak Brassóba, ahol gólzáporos mérkőzést játszva kaptak ki 9-4-re. A vezetőségnél ez a súlyos vereség elég érzékeny pontot érinthetett, ugyanis szeptember 30-án szerződést bontottak Leif Strömberg vezetőedzővel. A csapat irányítását az addigi másodedző, a szintén svéd Christopher Hamell vette át.

Kezdetben úgy nézett ki, hogy nem sült el túl jól az edzőváltás, hiszen a fehérváriak is legyőzték a Gyergyót 4-3-ra, rosszul kezdték tehát a piros-fehérek a második magyarországi kiruccanást. Az ötödik és a hatodik meccsen azonban megtört a jég: előbb a Hokiklubot verték nagy nehezen 2-1-re, majd az Újpestet már sokkal könnyedebben, 4-1-re. Legutóbb hazai pályán pénteken játszottak mérkőzést a Vasas ellen, ahol a fővárosiak hatalmas meglepetésre diadalmaskodtak 4-2 arányban, így alaposan felpaprikázva várhatják a gyergyói játékosok a Ferencvárost.

Mindkét gárda számára kulcsfontosságú lenne a győzelem a ma esti összecsapáson, hiszen a mieink egy meccsel többet játszva ráadásul, egypontos hátrányban vannak a tegnap élre álló Csíkszeredától, és nagyon jó lenne nem hagyni ellépni őket az alapszakaszért vívott küzdelemben. Ráadásul nagyon jót tenne a jövő heti Kontinentális Kupa-csaták előtt játékosaink önbizalmának, ha győzelemmel a zsákban térnének haza Erdélyből. Míg a Gyergyó az Újpesttől egy ponttal lemaradva a hetedik pozíciót tudhatja magáénak. de mindössze két pontra van a már felsőházat jelentő ötödik hely, ahová a gyergyóiak is vágynak.

Jön tehát az új idény második Gyergyói HK – FTC-Telekom összecsapása, ahol mindkét fél győzelmi kényszerben lép jégre. Reméljük, hogy a nyitófordulóhoz hasonlóan ezúttal is mi örülhetünk majd jobban, és egy magabiztos győzelemmel sikerül feledtetni a tegnapi vereséget.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 13. forduló
Gyergyói HK – FTC-Telekom
2019. október 12. szombat, 17.30 (magyarországi idő szerint), Gyergyószentmiklós

Cikkajánló

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

Magyar bajnokként kezdjük el az Erste Liga elődöntőjét

31-szeres bajnokként fogadjuk pénteken 18.30-tól a Csíkszeredát a Tüskecsarnokban a párharc első meccsén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin