2020. február 25.
Ezúttal nem volt kérdés, magabiztos győzelem!
Férfi hokisaink magabiztos, 8-1-es győzelmet arattak a Titánok ellen a negyeddöntő második mérkőzésén.

A címvédő Ferencváros nem indította jól a Fehérvári Titánok elleni Erste Liga negyeddöntőt, ugyanis egy hosszabbításban szerzett góllal vereséget szenvedett a párharc első felvonásán, a fehérvári fiatalok ezzel a 2019/20-as idény rájátszásának eddigi legnagyobb meglepetését szolgáltatták, egyúttal rögtön el is vették első kiemelt csapatunk pályaelőnyét. A jégkorong egyik szépsége viszont, hogy szinte azonnal lehet javítani, pláne a playoffban, így volt ez most is. A tegnapi vereség után igencsak feltüzelt állapotban várta a mérkőzést Fodor Szabolcs csapata, amely sebzett nagyvadként állt bele a Titánok elleni második összecsapásba.

Azt a mérkőzést megelőzően is sejteni lehetett, hogy a Ferencváros jóval nagyobb erőbedobással áll bele a találkozóba, erről pedig rögtön a kezdés után meg is bizonyosodhattak a kilátogatók. Rögtön az első percben támadásba is lendültünk, Kärmeniemi pedig egy lövéssel is jelezte a hazaiak szándékát, de Gyenes védeni tudott. Szinte ugyanaz a forgatókönyv játszódott le a következő percekben, mint a két csapat első mérkőzésén, annyi különbséggel, hogy a Titánok egy pillanatra sem szabadultak fel a nagy nyomás alól. Két és fél perc után Tóth Gergely is lőni tudott, de Gyenes ezúttal sem adta meg magát. Két percen belül Nagy Gergő és Tóth Adrián is célba vette a kaput, de itt még nem sikerült feltörni a vendégek védelmét, míg egy perccel később Roczanov lövése már utat talált a kapuba (1-0). A nagy nyomás végül kifizetődött, de itt még nem volt vége, egy pillanatra sem vett vissza az iramból a Fradi, aminek egy Pavuk-lövés lett a vége, de Gyenes jól zárta a rövid oldalt. A nyolcadik percben Pozsár állt ki két percre gáncsolásért, így a vendégek támadhattak először létszámfölényben. Fel tudott állni a Fehérvár, de néhány passzon kívül nem tudtak komoly veszélyt kialakítani. Fél perccel az előny vége előtt azonban Campbell mattolta Aranyt (1-1), így ismét egálban volt a két csapat. A harmad felén túllépve előbb Jászai tüzelt, majd néhány pillanattal később a kényszerből támadóként szereplő védőnk egy zseniális centerezéssel hozta helyzetbe Némethet, de Gyenes mindkét alkalommal védeni tudott. Egy perccel később azonban Kärmeniemi lőtte rá a palánkra a korongot, ami visszapattanva érintette Gyenes korcsolyáját, onnan pedig a kapuba csorgott a játékszer (2-1), így ismét nálunk volt az előny. Teljes erőbedobással folytattuk ezután is a találkozót, de néha-néha ki tudott szabadulni a Fehérvár, olyankor viszont Arany rendre megálljt parancsolt a lövéseknek. Három perccel a vége előtt Farkas elé került a korong, aki nem teketóriázott, kegyetlenül lőtte a vendég a kapuba. A játékvezetők ugyan még kimentek megnézni videón is a találatot, de aztán jelezték, hogy érvényes volt a gól, nem akadályozta senki a vendégek kapusát (3-1). A Ferencváros az első húsz percben messze felülmúlta az előző mérkőzésen nyújtott teljesítményét. Úgy tűnt Fodor Szabolcs rendet tett a játékosok fejében, sikerült összekapnia a csapatot, a mentális különbség, a látványos sebességváltás, a sokkal gyorsabb és jobb döntések kulcspillanatokban pedig gólokban is megmutatkoztak.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt: hatalmas ferencvárosi mezőnyfölénnyel. Szinte azonnal ott voltunk a Titánok kapuja előtt, a negyedik percben pedig Juusela megtalálta azt a rést, ahol a korong még befért Gyenes kapujába, éles szögből óriási gólt lőtt. A játékvezetők ezúttal is kimentek megnézni, hogy nem történt-e hasonló, mint a hétfői első harmadban Tóth Gergő bombájánál, amikor mint kiderült, a háló egyik résén keresztül oldalról vágódott a kapuba a korong, de rövid tanácskozás után ezúttal is megadták a gólt, érvényes területen jutott tehát a hálóba a pakk (4-1). A háromgólos előny nem azt jelentette, hogy a zöld-fehérek visszavettek volna a nagy iramból, sőt, ismét komoly presszinget mutattak be az ellenfél kapuja előtt: Sarcia, Németh és Nagy Gergő is próbálkozott egy lövéssel, de Gyenes ezeket már hárította. A nyolcadik percben Farkas kapott két perces kiállítást gáncsolásért, így másodszor is a vendégek támadhattak emberelőnyben. Az előző előnyüket sikerült gólra váltaniuk, de ezúttal nem tudtak komoly ziccert kialakítani, csupán két távoli lövéssel próbálkoztak, de Arany útját állta a próbálkozásoknak. A harmad felén túllépve ismét a vendégek támadtak, Imre tudta elhozni a korongot védőnk mellett, majd megpróbálta kapusunkat is átverni, de úgy tűnt, hogy Arany lehúzta a rólót. Alig egy perccel később Sarcia és Vincze akaszkodott össze a fehérváriak harmadában, így durva játék miatt mindketten két-két percet töltöttek a büntetőpadon. Rantanen lövésével indult a négy a négy elleni játék, majd háromszor is veszélyeztettek a vendégek, de gól ezúttal nem született. A kiegészülés után azonban ismét a Fradi lendült támadásba, amikor Roczanov elé került a korong, ő pedig ezúttal sem kegyelmezett, meglőtte maga második, valamint csapata ötödik gólját (5-1). A magabiztos előny birtokában sem álltak meg Fodor Szabolcs tanítványai, de az újabb találatot nem sikerült bevinni. A második játékrészre sem vett vissza a Ferencváros a nagy lendületből, ennek pedig két remek gól lett az eredménye, így határozott előnyből, döntő fölénnyel várhattuk az utolsó harmadot.

Akárcsak az előző kettőt, úgy a záró játékrészt is a Ferencváros kezdte jobban, ráadásul egy perc után azonnal emberelőnybe kerültünk, így a mérkőzésen először támadhattunk létszámfölényben, de egy gyors Tóth Adrián lövésen kívül sok mindent nem tudtunk feljegyezni. Alighogy kiegészültek a vendégek, szinte azonnal jött az újabb kiállítás, ezúttal Péter kapott két percet magas bottal való játékért. Ezt az előnyt már nem hagytuk kihasználatlanul: Rantanen kék vonalról megeresztett lövése talált utat Gyenes kapujába, óriási gól volt, zsinóron húzták a korongot a hosszú felsőbe (6-1). Ugyan a kapott góllal kiegészültek a fehérváriak, de nagyon gyorsan jött az újabb emberhátrány: Madácsi bottal akasztásért állt ki két percre. Ezen a támadó harmadban elkövetett felesleges szabálytalanságon már érződött, a fehérvári játékosok kezdik elveszíteni a maradék koncentrációt is. Ezúttal nem sikerült kihasználni a létszámfölényt, majd az újabb kiegészülést egy újabb kiállítás követte: Kiss bottal lökésért szállt ki két percre. Ez is teljesen felesleges szabálytalanság volt, a vendégek játékosa saját kapusát veszélyeztette azzal, hogy rálökte Tóth Adriánt. Még az előny lejárta előtt Arany passzolt a jobbon kilépő Nagy Gergőnek, aki továbbított Pullinak, ő pedig egy remek megmozdulással meglőtte a hetedik Fradi-gólt, kapusunk így asszisztot jegyzett! (7-1) Két perccel később ismét örülhetett a ferencvárosi szurkolótábor: Nagy Gergő keresztbelőtt passzára érkezett Tóth Adrián, aki a rövid oldalon a kapuba juttatta a korongot (8-1). A hátralevő bő öt és fél percben kétszer is eljutott helyzetig a fehérvári gárda, de nem találták Arany ellenszerét. A végjátékban többször felzúgott a lelátón a "Játszik a Fradi!"-rigmus is, kiváló hangulatban ért véget a találkozó.

A Ferencváros magabiztos, ellentmondást nem tűrő játékkal 8-1-es, kiütéses sikert aratott a Fehérvári Titánok elleni negyeddöntő második mérkőzésén. A bemelegítés alatt is látszott, de a mérkőzésen nagyon kidomborodott, hogy Fodor Szabolcs rendet tett a fejekben, ennek köszönhetően pedig a zöld-fehérek ismét azt a csupaszív, megalkuvást nem ismerő játékot tették ki a jégre, amellyel az elmúlt másfél évben belopták magukat a szurkolók szívébe. Külön jó volt látni, hogy nagy különbségnél sem álltak le a játékosok, mindenki szerette volna a legjobbját nyújtani, és elégtételt venni a hétfői botlásért. Pénteken és szombaton jön a párharc harmadik, illetve a negyedik összecsapása, ezúttal már Székesfehérváron, ahonnan, ne feledjük, legalább egy győzelmet mindenképpen el kell hozni! Nem számít az sem, hogy ezúttal kiszakadt a gólzsák, teljesen új meccsek következnek, és a hétfői eredmény lehet az intő példa arra, mi történik, ha valaki nem veszi maximálisan komolyan a Titánokat. Természetesen azonban jobb lenne a keddi, 8-1-es győzelemből kiindulni a két fehérvári találkozón...

Férfi jégkorong, Erste Liga, rájátszás, negyeddöntő, 2. mérkőzés
FTC-Telekom – Fehérvári Titánok 8-1 (3-1, 2-0, 3-0)
Pesterzsébet Jégcsarnok
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Kärmeniemi, Pulli, Juusela, Nagy G., Tóth Ad. – Rantanen, Tóth Gergely, Pavuk, Switzer, Tóth Ri. – Boros, Sarcia, Hajós, Jászai, Németh – Pozsár, Farkas, Roczanov, Tóth Gergő Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Fehérvári Titánok: Gyenes (Szeles) – Imre, Mangone, Balogh, Péter, Zion – Horváth, Kiss, Almási, Campbell, Madácsi – Erdély, Vas, Császár, Nagy Ákos, Vincze – Halasi, Jakimcsuk, Buzás, Kovács, Rétfalvi Vezetőedző: Kiss Dávid
Kapura lövések: (13:5, 12:12, 17:7) 42:24
Védések: (4:10, 12:10, 7:14) 23:34 / 95.83% : 80.95%
Kiállítás percek: (2:0, 4:2, 0:8) 6:10
Emberelőny kihasználás: (4 / 2) 50.00% / (2 / 1) 50.00%
Emberhátrányos védekezés: (1 / 2) 50.00% / (2 / 4) 50.00%
Gólszerzők: Roczanov (05:44, Pulli, Farkas), Kärmeniemi (12:39), Farkas (16:57, Roczanov), Juusela (24:03, Tóth Ad., Pulli), Roczanov (35:57, Tóth Gergő, Tóth Gergely), Rantanen (44:59, Pavuk, Juusela), Pulli (52:22, EE, Nagy G., Arany), Tóth Ad. (54:11, Nagy G., Juusela) illetve Campbell (09:14, EE, Mangone, Gyenes)

Cikkajánló

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

Magyar bajnokként kezdjük el az Erste Liga elődöntőjét

31-szeres bajnokként fogadjuk pénteken 18.30-tól a Csíkszeredát a Tüskecsarnokban a párharc első meccsén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin