2022. április 19.
Felkészülés: vereség Szlovéniától
FTC-játékosok is jégre léptek a vb-re készülő magyar férfi jégkorong-válogatottban.

Kedd este második felkészülési mérkőzésén lépett jégre a május eleji, ljubljanai Divízió I/A világbajnokságra készülő magyar felnőtt férfi jégkorong-válogatott. Az ellenfél ezúttal a világbajnokság házigazdája, egyben az A csoportba való feljutásért várhatóan az egyik legnagyobb riválisunk, Szlovénia volt a székesfehérvári Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

A múlt csütörtöki, Ukrajna elleni felkészülési mérkőzésen beugróként már szerepelt az FTC-Telekom játékosai közül a nemzeti csapatba két év kihagyás után visszatérő Kóger Dániel, valamint a másfél harmadban védő, kapott gól nélkül teljesítő Arany Gergely. Az elmúlt hét második felében csatlakozott a nemzeti csapat keretéhez a szintén ferencvárosi Nagy Gergő és Kulmala Rasmus, valamint a csíkszeredai Sofron István és az osztrák bázisú ICEHL-ben történelmi ezüstérmet szerző Hydro Fehérvár AV19 játékosai közül Horváth Milán, Erdély Csanád, Mihály Ákos, Hári János, Magosi Bálint és Terbócs István. Így összesen 28 játékossal folytatatta a világbajnoki felkészülést a válogatott.

A Szlovénia elleni mérkőzésre a négy ferencvárosi játékos közül Kulmala Rasmus és Nagy Gergő a második sorban szerepelt a fehérvári Terbócs Istvánnal kiegészülve, Kóger Dániel a harmadik sorban kapott lehetőséget, míg Arany Gergely ezúttal kimaradt a meccskeretből.

A kapuban Rajna Miklós kezdett, és ugyan eleinte nem volt sok dolga, de a korong főleg a szlovén botokon járt. A harmad derekán emberelőnyhöz jutottak a vendégek komoly helyzet nélkül. Azonos létszámban a 13. percben veszélyeztettek először a hazaiak. A szünet előtti magyar emberelőnyben Szirányi Bence lövését fogta Matija Pintaric. A jó védekezések és a gyenge támadójátékok miatt csak két magyar és öt szlovén kapuralövés volt az első húsz percben, amely 0-0-s eredménnyel zárult.

A folytatásra megélénkült az iram, Rajnának pedig többször kellett bravúrral védenie. Végül 11 hárítással zárt, mert félidőben Hetényi Zoltán állt be a helyére. Ahogy Vas Jánost kiállították, Robert Sabolic egy oldalváltást követően betalált (0-1). Változatlanul vérszegény volt a hazai offenzíva, 40 perc után csak 4 lövés találta el a szlovén kaput.

A záró játékrész gyors vendéggóllal indult, Ziga Pancéról mindenki elfeledkezett (0-2). Kétgólos hátrányban rákapcsolt a magyar csapat, Pintaricnak kétszer is nagyot kellett védenie. A kisebb vihart túlélték a vendégek, és ismét ők játszottak mezőnyfölényben. A végjátékban Hetényi helyett mezőnyjátékos jött be, ám 3 másodperccel a lefújás előtt Pance üreskapus gólt ütött, így kialakítva a 3-0-s végeredményt.

A magyar együttes a vb előtt még két felkészülési mérkőzést játszik: pénteken Káposztásmegyeren ismét Ukrajna, majd jövő csütörtökön ugyanott a Koreai Köztársaság válogatottja lesz az ellenfél.

Borítóképünk forrása: jegkorongszovetseg.hu

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin