2022. július 5.
Fiatal magyar válogatott támadóval erősítettünk
Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunkban folytatja pályafutását a 22 éves Kreisz Brúnó.

Folytatódik a magyar bajnoki címet zsinórban négyszer elhódító férfi jégkorongcsapatunk a 2022/23-as idényre készülő keretének kialakítása. Több távozó, érkező, illetve szerződését meghosszabbító játékos bejelentése után ezúttal újabb igazolást köszönthetünk az FTC-Telekom soraiban, ugyanis

a Ferencvárosban folytatja pályafutását a fiatal magyar válogatott támadó, Kreisz Brúnó.

Kreisz Brúnó 1999. július 17-én született Budapesten, itt is kezdett el jégkorongozni a MAC együttesében. 2013-tól a MAC U18-as csapatát erősítette egészen 2017-ig, a 2015/16-os szezonban az EBJL-ben (Erste Bank Junior League) és az U18-as magyar bajnokságban is pont per meccs fölött teljesített. Az EBJL-ben 26 találkozón 47 pontot termelt, amit a rájátszás során további 13 ponttal egészített ki, míg a magyar bajnokságban 25 mérkőzésen összesen 39 ponttal járult hozzá csapata sikeréhez. Ugyanebben az idényben már klubjának U20-as mérkőzésein is részt vett és kipróbálhatta magát a MOL Ligában is.

2014-től korosztályos válogatott volt, 2015-ben az U18-as Divízió 1B világbajnokságon aranyérmet szerzett a magyar válogatottal, majd egy évvel később az U18-as Divízió 1A vb-n a magyar csapat legjobbjának választották. Emellett 2016-ban szerepelt az U20-as VB-n is, amellyel a Divízió 1B csoport élén végzett.

2017-ben tett egy kis kitérőt és egy idényen át a KalPa U20 színeiben játszott a finn junior élvonalban, és a csapattal az U20 SM-Sarja bajnokai lettek. 2018-ban visszatért az abban a szezonban a szlovák Extraligába átnyergelő, és a magyar bajnok jogán az IIHF Kontinentális Kupában is szereplő MAC Újbudához. Első idényében a Schiller-Vasas HC, egy szezonnal később pedig a Hokiklub Budapest színeiben szerepelt a MAC együttműködési megállapodásai révén kölcsönjátékosként az Erste Ligában, majd 2020-ban a MAC is visszatért a magyar bázisú ligába, egy fúziót követően MAC HKB Újbuda néven. Ennek a csapatnak már meghatározó játékosává lépett elő Kreisz Brúnó, aki a 2020/21-es szezonban 36 mérkőzésen 35 ponttal segítette csapatát, egy idénnyel később pedig 30 alapszakasz mérkőzésen 15 pontig jutott. A 2019/20-es szezonban már a felnőtt válogatott felkészülési meccsein is bemutatkozhatott, valamint a magyar U25-ös válogatott csapatkapitánya is volt.

Kreisz Brúnó érkezésével már összesen 15 játékos neve ismert az FTC-Telekom a 2022/23-as szezonra készülő keretéből.

Férfi jégkorong, az FTC-Telekom keretének eddig bejelentett változásai a 2022/23-es szezon előtt:

Érkezett: Ollie Betteridge (brit, Nottingham Panthers), Aku Kestilä (finn, Les Jokers de Cergy-Pontoise), Julius Marva (finn, STS Sanok), Brayden Low (kanadai, Reading Royals), Kreisz Brúnó (MAC HKB Újbuda)
Távozott: Pavuk Attila (visszavonult), Hegyi Ádám (visszavonult), Somogyi Balázs (DAB), Roczanov Dezső (?), Kóger Dániel (?), Hajós Roland (visszavonult)
Maradt: Kulmala Rasmus (érvényes szerződéssel), Arany Gergely (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Nagy Kristóf (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Földes László (szerződéshosszabbítás 2023-ig), Tóth Adrián (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Tóth Gergő (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Lauri Kärmeniemi (szerződéshosszabbítás 2023-ig), Boros Dániel (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Sarcia Antonino (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Seregély Máté (szerződéshosszabbítás 2024-ig)

Cikkajánló

„Szuper érzés, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek!”

Első nyári igazolásunk, az angol Ollie Betteridge a legjobbját szeretné nyújtani a szezon során – INTERJÚ!

Épül a csapat, harcos meccsen vereséggel kezdtünk

A Ferencváros jégkorongcsapata 5-0-s vereséget szenvedett az érsekújvári Nové Zámky otthonában.

Információk az érsekújvári felkészülési mérkőzésről

Magyar bajnok férfi hokisaink pénteken Érsekújváron kezdik meg az előszezont, íme a tudnivalók!

Rangadókkal indul bajnok hokisainknak az Erste Liga

A Magyar Jégkorong Szövetség közzétette az Erste Liga 2022/23-as idényének sorsolását.

„Remélem, segíthetek megnyerni a ligát!”

Bajnok férfi hokisaink új svéd és orosz igazolása is bemutatkozott a Fradi TV szezon eleji riportjában – VIDEÓ

Orosz és svéd védővel erősítettek bajnok hokisaink

A Ferencvárosban folytatja pályafutását a 28 éves, ex-KHL-es Vszevolod Szorokin és a 24 éves August Nilsson.

„Teljesen új, de befogadó és segítőkész a közeg!”

Férfi hokisaink legfiatalabb igazolása, Kucsma Richárd szeretné bebizonyítani, hogy számíthatnak rá – INTERJÚ!

Íme, az előszezon frissített programja

Teljessé vált magyar bajnok férfi hokisaink felkészülési programja, több mérkőzés időpontja is kiderült.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin