2019. május 30.
Fiatal, tehetséges kapust igazoltunk
Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata a MAC U20-as csapatának 19 éves kapusával, Nagy Kristóffal erősített.

Amint arról korábban ITT beszámoltunk, a napokban három játékos is elhagyta az FTC-Telekom magyar bajnok és Erste Liga-győztes férfi jégkorongcsapatának keretét. A távozók között volt Arany Gergely váltótársa, Pleszkán József is, így várható volt, hogy kapust is igazol majd a szakvezetés.

A megoldásra nem kellett sokáig várni: a szakosztály vezetése hivatalosan bejelentette, hogy szerződést kötöttünk a MAC Újbuda U20-as csapatától érkező, mindössze 19 éves tehetséges hálóőrrel, Nagy Kristóffal.

Nagy Kristóf 1999. november 30-án született. Újpesten kezdett jégkorongozni, de a 2015/16-os idényt már a MAC U18-as csapatában töltötte. 2018-ig az U18-as és U20-as csapatokban védett az EBJL-ben, az EBYSL-ben és a magyar korosztályos bajnokságokban, az U20-as csapatnál vezetőedzőnk, Fodor Szabolcs keze alatt dolgozott. Néhány alkalommal jégre lépett az U18-as és az U20-as válogatottban is. A 2017/18-as szezonban bár nem játszott, de nevezték felnőtt Erste Liga mérkőzésre, így magyar bajnoknak és ligagyőztesnek mondhatja magát. Az előző idényben három mérkőzésen jutott szóhoz az Extraligában a felnőtt csapattal, valamint kölcsönben két Erste Liga találkozón szerepelt Dunaújvárosban.

„Nagyon örülök, hogy egy ilyen múltú nagy egyesület megkeresett, izgatottan várom az új szezont. Fodor Szabolcsnak külön köszönettel tartozom, hogy bízik bennem, és felnőtt szinten is megadja a lehetőséget. Az is megnyugtató, hogy Arany Geri lesz a kollégám, régóta ismerjük egymást, jóban vagyunk. Neki már bőven van felnőtt tapasztalata, sokat tanulhatok majd tőle. Ez lesz az első teljes felnőtt szezonom, de igyekszem minél hamarabb felvenni a tempót. Az biztos, hogy az edzéseken mindent beleadok majd, és ha lehetőséget kapok, így lesz ez a mérkőzéseken is. Még akkor is, ha kapusszemszögből is nagy a váltás a felnőtt és az U20 között, minden sokkal gyorsabban, intenzívebben történik. Biztosan hozzá kell szoknom, de fiatal, céltudatos, harcos, jó összetételű csapatba érkezem, biztos vagyok benne, hogy én is, és a csapat is eredményesek tudunk lenni. A Fradi fantasztikus klub, korábban is figyeltem, milyen szurkolás van minden meccsen, remek érzés ehhez az egyesülethez csatlakozni. Remélem, idén is a bajnoki címért leszünk harcban!” – mondta bemutatkozásként fiatal igazolásunk.

Nagy Kristóf az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapatának negyedik nyári igazolása, vele együtt már tizenegy név ismert a Fradi 2019/2020-as idényre készülő keretéből.

Az FTC-Telekom jégkorongcsapatának hivatalos változásai a 2019-es holtszezonban:
Érkezett: Hajós Roland (DVTK Jegesmedvék), Nagy Kristóf (MAC Újbuda U20), Németh Attila (DEAC), Tóth Gergely (Dunaújvárosi Acélbikák)
Távozott: Dósa Krisztián (?), Pleszkán József (?), Rafaj Attila (?)
Maradt: Arany Gergely, Jászai Dávid, Nagy Gergő, Pavuk Attila, Marcus Perrier, Anssi Rantanen, Tóth Adrián

Cikkajánló

Fodor: „Fradi-szívvel küzdöttünk, erre építhetünk”

Vezetőedzőnk az 5-3-as vereség ellenére egyáltalán nem volt elégedetlen hokisaink idei első meccsét követően.

Remek játék, szoros meccs, de vereség

Férfi hokisaink első felkészülési meccsükön 5-3-as vereséget szenvedtek a DVTK Jegesmedvék vendégeként.

Az első napok mindig döcögősek, de hamar belerázódunk!

A jeges felkészülést megkezdő Erste Liga-címvédő hokisainkat a Fradi TV is meglátogatta - VIDEÓ!

A DVTK ellen kezdik a felkészülést férfi hokisaink

Fodor Szabolcs csapata pénteken 18 órától játssza első felkészülési mérkőzését Miskolcon, a DVTK vendégeként

Változás a stábban, új kapusedző érkezik

Joni Myllykoski személyében új kapusedzővel erősödik férfi hokicsapatunk szakmai stábja.

Szurkolói mezvásárlási információk

Megvan az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapatának 2019/20-as hazai és idegenbeli meze!

Megvan a Szuperkupa-döntő időpontja!

Férfi hokisaink augusztus 31-én 17.00-tól a Fehérvár AV19 ellen lépnek jégre a Tüskecsarnokban a trófeáért.

Férfi hokisaink túl vannak az első jeges héten

Egy abszolút sikeres szezon után hokisaink augusztus 5-vel megkezdték a felkészülést az előttünk álló idényre.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most