2019. június 21.
Fodor Szabolcs: „Teher nélkül kell majd kiutaznunk!”
Fodor Szabolcs vezetőedző és Pap Gábor csapatmenedzser beszélt a Kontinentális Kupa sorsolásáról.

Amint arról ITT beszámoltunk, Budapesten lezajlott a férfi jégkorong Kontinentális Kupa 2019/2020-as idényének sorsolása, amelyen kiderült, hogy a nemzetközi porondra magyar bajnokként és Erste Liga-győztesként 19 év után visszatérő FTC-Telekom (a Fradi európai kupamúltjáról, és a Kontinentális Kupáról ITT írtunk bővebben) az olasz Rittennel, a szlovén Olimpija Ljubljanával, valamint az első kör B csoportjának győztesével küzd majd meg a sorozat második körének D csoportjában, október 18-20 között.

A sorsoláson, és a budapesti IIHF CC-kongresszuson az FTC-Telekomot képviselő Pap Gábor csapatmenedzser, valamint Fodor Szabolcs vezetőedző is elmondta véleményét a sorsolásról a fradi.hu-nak.

„Érdekes dolog történt, hiszen eredetileg másképp nézett volna ki a csoportunk. A húsz indulót ugyanis a válogatottak illetve klubok eredményei alapján rangsorolták, így az első hat sorszámot kapott csapat volt az, amelyik csak a harmadik körben csatlakozik majd a küzdelmekhez, a 7-12. helyen rangsorolt csapatok (ezek között volt a 9. sorszámot kapott Ferencváros is – a szerk.) alkotják a második körben beszállókat, míg a maradék nyolc csapat adja az első kör két csoportjának mezőnyét. Ennek megfelelően a negyedik sorszámot kapott Ritten csak a harmadik körben csatlakozott volna a mezőnyhöz, míg mi a nyolcadik sorszámú Amiens otthonában szerepeltünk volna. Az Amiens képviselője azonban jelezte, ők előzetesen arra számítottak a korábbi évek alapján, hogy a harmadik körben csatlakoznak, és mivel a szövetség már kialakította a bajnokság és a válogatott programját, így nem tudják vállalni a második körös indulást. A Ritten ezért, hogy segítsen a franciákon, önként vállalta a második kört és a szervezést, így végül a két csapat helyet cserélt. Ez ugyan papíron megnehezíti a dolgunkat, ám mégsem reklamáltunk, ugyanis azt fontos tudni, hogy a nemzetközi jégkorongélet közel sem áll olyan szervezettségi szinten, mint például a labdarúgás. A Kontinentális Kupának ugyan már elég nagy hagyományai vannak, mégis nehéz egységesíteni a nagyon különböző szervezettségi és színvonalbeli szinten álló országos szövetségek, ligák és csapatok érdekeit és programját egyetlen sorozatba, ezért a KK szervezői a hasonló eseteket rugalmasan szokták kezelni, volt már ilyesmire példa a korábbi években is. Nekünk ráadásul így is, úgy is utaznunk kell, és mindenképpen papíron nálunk előrébb rangsorolt ellenfelet kaptunk volna. A legfontosabb, hogy minél több csapattal, és évről évre gördülékenyebb lebonyolítással működjön a Bajnokok Ligája és a Kontinentális Kupa is, biztosan minden érintett tanul az ilyen esetekből, és a következőkben felkészültebben érkezik az egyeztetésre” – számolt be a kongresszus egyik érdekes, a mieinket is érintő részletéről Pap Gábor csapatmenedzser.

„Nagyjából lehetett sejteni, hogy milyen ellenfeleket kaphatunk, így nagy meglepetés nem érhetett minket. Előzetesen nem volt vágy, vagy kívánságlista, azt gondolom, hogy a legfontosabb, hogy újra itt vagyunk a nemzetközi mezőnyben, ennek kell örülni, ezt kell kiélvezni, és természetesen méltó módon képviselni a Ferencvárost, és megmérettetni magunkat a sorozatban. Érdekes, hogy szinte ugyanazokat az ellenfeleket kaptuk, mint a tavalyi magyar induló, a MAC. Ha abból indulunk ki, hogy akkor a szlovák extraligás magyar csapat sem tudott a továbbjutás közelébe kerülni, ebből sejthető, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Sőt, teher nélkül kell kimennünk, és tényleg élvezni kell minden percét majd annak az októberi hétvégének. Nem szabad a saját kezünket megkötni azzal, hogy komoly számszerű célkitűzést teszünk le egy ilyen helyzetben, még akkor sem, ha természetesen a Ferencvárosnak minden mérkőzésen, amin jégre lép, a győzelem a célja. Az már önmagában egy nagyon komoly dolog, hogy itt lehetünk, és ilyen csapatokkal játszhatunk tétmeccset” – foglalta össze a Kontinentális Kupával kapcsolatos előzetes várakozásait Fodor Szabolcs vezetőedző.

Cikkajánló

Fodor Szabolcs: „Szeretnénk együtt tartani a keretet!”

Bajnok és ligagyőztes férfi hokisaink sikeredzője otthonában is gőzerővel tervezi a következő szezon csapatát.

Jégkorong: Nagy Gergő az év csapatában!

Magyar bajnok, megosztott Erste Liga-győztes férfi hokisaink kapitánya ott van a szezon hat legjobbja között.

Jégkorong: vége a teljes hazai szezonnak

A Magyar Jégkorong Szövetség az összes általa megrendezett bajnokság leállításáról döntött.

Jégkorong: vége a szezonnak, bajnok a Ferencváros!

A Magyar Jégkorong Szövetség szerda esti döntése értelmében az FTC-Telekom nyerte a félbeszakított OB I-et.

Dobbant a Fradi-szív, megvan a második győzelem!

Férfi hokisaink 3-1-es győzelmet arattak az UTE elleni OB I döntő, egyben Erste Liga-elődöntő második meccsén.

Ferencvárosi előnyből jöhet a második felvonás

Férfi hokisaink ma is jégre lépnek az UTE ellen a magyar bajnoki döntő és Erste Liga-elődöntő második meccsén.

Nagyszerű kezdés, nálunk az előny a bajnoki döntőben

Férfi hokisaink 6-3-as győzelemmel kezdték az UTE elleni OB I döntőt, egyben Erste Liga elődöntőt.

Jön, amire 28 éve vártunk: Derbi a magyar bajnokságért!

Ma elkezdődik az Újpest elleni négy győzelemig tartó Erste Liga-elődöntő, ami egyben magyar bajnoki döntő is.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most