2019. június 21.
Fodor Szabolcs: „Teher nélkül kell majd kiutaznunk!”
Fodor Szabolcs vezetőedző és Pap Gábor csapatmenedzser beszélt a Kontinentális Kupa sorsolásáról.

Amint arról ITT beszámoltunk, Budapesten lezajlott a férfi jégkorong Kontinentális Kupa 2019/2020-as idényének sorsolása, amelyen kiderült, hogy a nemzetközi porondra magyar bajnokként és Erste Liga-győztesként 19 év után visszatérő FTC-Telekom (a Fradi európai kupamúltjáról, és a Kontinentális Kupáról ITT írtunk bővebben) az olasz Rittennel, a szlovén Olimpija Ljubljanával, valamint az első kör B csoportjának győztesével küzd majd meg a sorozat második körének D csoportjában, október 18-20 között.

A sorsoláson, és a budapesti IIHF CC-kongresszuson az FTC-Telekomot képviselő Pap Gábor csapatmenedzser, valamint Fodor Szabolcs vezetőedző is elmondta véleményét a sorsolásról a fradi.hu-nak.

„Érdekes dolog történt, hiszen eredetileg másképp nézett volna ki a csoportunk. A húsz indulót ugyanis a válogatottak illetve klubok eredményei alapján rangsorolták, így az első hat sorszámot kapott csapat volt az, amelyik csak a harmadik körben csatlakozik majd a küzdelmekhez, a 7-12. helyen rangsorolt csapatok (ezek között volt a 9. sorszámot kapott Ferencváros is – a szerk.) alkotják a második körben beszállókat, míg a maradék nyolc csapat adja az első kör két csoportjának mezőnyét. Ennek megfelelően a negyedik sorszámot kapott Ritten csak a harmadik körben csatlakozott volna a mezőnyhöz, míg mi a nyolcadik sorszámú Amiens otthonában szerepeltünk volna. Az Amiens képviselője azonban jelezte, ők előzetesen arra számítottak a korábbi évek alapján, hogy a harmadik körben csatlakoznak, és mivel a szövetség már kialakította a bajnokság és a válogatott programját, így nem tudják vállalni a második körös indulást. A Ritten ezért, hogy segítsen a franciákon, önként vállalta a második kört és a szervezést, így végül a két csapat helyet cserélt. Ez ugyan papíron megnehezíti a dolgunkat, ám mégsem reklamáltunk, ugyanis azt fontos tudni, hogy a nemzetközi jégkorongélet közel sem áll olyan szervezettségi szinten, mint például a labdarúgás. A Kontinentális Kupának ugyan már elég nagy hagyományai vannak, mégis nehéz egységesíteni a nagyon különböző szervezettségi és színvonalbeli szinten álló országos szövetségek, ligák és csapatok érdekeit és programját egyetlen sorozatba, ezért a KK szervezői a hasonló eseteket rugalmasan szokták kezelni, volt már ilyesmire példa a korábbi években is. Nekünk ráadásul így is, úgy is utaznunk kell, és mindenképpen papíron nálunk előrébb rangsorolt ellenfelet kaptunk volna. A legfontosabb, hogy minél több csapattal, és évről évre gördülékenyebb lebonyolítással működjön a Bajnokok Ligája és a Kontinentális Kupa is, biztosan minden érintett tanul az ilyen esetekből, és a következőkben felkészültebben érkezik az egyeztetésre” – számolt be a kongresszus egyik érdekes, a mieinket is érintő részletéről Pap Gábor csapatmenedzser.

„Nagyjából lehetett sejteni, hogy milyen ellenfeleket kaphatunk, így nagy meglepetés nem érhetett minket. Előzetesen nem volt vágy, vagy kívánságlista, azt gondolom, hogy a legfontosabb, hogy újra itt vagyunk a nemzetközi mezőnyben, ennek kell örülni, ezt kell kiélvezni, és természetesen méltó módon képviselni a Ferencvárost, és megmérettetni magunkat a sorozatban. Érdekes, hogy szinte ugyanazokat az ellenfeleket kaptuk, mint a tavalyi magyar induló, a MAC. Ha abból indulunk ki, hogy akkor a szlovák extraligás magyar csapat sem tudott a továbbjutás közelébe kerülni, ebből sejthető, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Sőt, teher nélkül kell kimennünk, és tényleg élvezni kell minden percét majd annak az októberi hétvégének. Nem szabad a saját kezünket megkötni azzal, hogy komoly számszerű célkitűzést teszünk le egy ilyen helyzetben, még akkor sem, ha természetesen a Ferencvárosnak minden mérkőzésen, amin jégre lép, a győzelem a célja. Az már önmagában egy nagyon komoly dolog, hogy itt lehetünk, és ilyen csapatokkal játszhatunk tétmeccset” – foglalta össze a Kontinentális Kupával kapcsolatos előzetes várakozásait Fodor Szabolcs vezetőedző.

Cikkajánló

Megvan az első két meccs időpontja

Augusztus 16-án Miskolcon és augusztus 23-án Nyitrán is 18.00-kor lépnek jégre férfi hokisaink.

Váratlan döntés: visszavonul a kiváló kanadai védő

Marcus Perrier mégsem lesz még egy évig férfi jégkorongcsapatunk védelmének oszlopa, befejezi pályafutását.

Új otthonra leltek a plüssmacik - jótékony hokisok

Férfi hokisaink személyesen adták át a januárban összegyűjtött plüssmacikat új gazdáiknak - VIDEÓ!

Erőnléti edzőnk ausztriai tapasztalatai

Férfi hokisaink erőnléti edzője több fronton is helytáll, egy olimpiai bajnokkal is eredményesen dolgozik.

A Hokiszakács: bajnokunk a konyhában is otthon van

Kíváncsi rá, hogyan készít saját kezűleg fitt ételt edzés mellé egy bajnok hokis? Megmutatjuk!

Így készülnek nyáron bajnok hokisaink!

Erste Liga-címvédő férfi hokisaink számára májusban elkezdődtek a szárazedzések - VIDEÓ!

Rutinos védő és támadó is szerződést hosszabbított

Erste Liga-győztes férfi jégkorongcsapatunk két tapasztalt tagja is úgy döntött, a Ferencvárosnál marad!

Alpesi kaland: dél-tiroli ékkő és a szlovén sárkány

Bemutatjuk férfi hokisaink Kontinentális Kupa-ellenfeleit, a Rittent és az Olimpija Ljubljanát!

close
Facebook Youtube Instagram Linkedin
close
Fradi most
Fradi most