2024. március 29.
Győzelem az ötödik meccsen, egy lépésre a döntő
Magyar bajnok hokisaink hazai pályán 3-1-re legyőzték a nagy rivális Csíkszeredát, meccslabdához jutottunk.

Fontos meccshez érkezett magyar bajnok jégkorongcsapatunk a Csíkszereda elleni Erste Liga-elődöntős párharcában, hiszen 2-2-es összesítéssel érkeztek a felek a Tüskecsarnokba az ötödik meccsre. A mai összecsapás megnyerése pedig egy hatalmas lépést jelentett a párharc megnyerése és a döntőbe jutás felé.

Több változás is történt a szerdai mérkőzéshez képest a keretben. Sérülés miatt továbbra sem lehetett a csapattal Turbucz Martin és Nagy Kristóf, valamint betegség miatt Erik Němec is kénytelen volt kihagyni a pénteki találkozót. Visszatért azonban a régóta sérülésével küzdő Vladimír Roth, illetve a pár meccset kihagyó Farkas Simon is. Němec kiesésével Tóth Gergő kapott lehetőséget az első sorban, a kapuban Arany kezdett.

Lendületesen indult a találkozó, Casaneanu már a meccs elején igyekezett megszerezeni a vezetést egy kék vonalas bombával, de Arany éppen kitudott csúszni a takarás mögül és megfogta a próbálkozást. A harmadban egyébként inkább a Ferencváros akarata érvényesült, amelyet az is jól mutat, hogy kétszer annyi kapura lövése volt a Fradinak. A gólszerzéshez Bán járt a legközelebb ferencvárosi oldalról, akinek a próbálkozása a kapuvason csattant, de Aranynak is hatalmas védést kellett bemutatnia, mikor Szvetina lőtt kapura. Hazai oldalról Bán mellett, Galajda, Brady és a visszatérő Farkas is helyzetbe került, de nem sikerült betalálniuk. A vendégektől Rokaly Norbert és Reisz is veszélyesek voltak a Ferencváros kapujára, de Arany remekül védte a kapunkat.

Harapósabban jött ki a szeredai csapat a szünet után, Reisz ütközte le Aranyt a kapu mögött, először úgy nézett ki, hogy a vendégjátékos két percet a büntetőpadon tölt, végül nem szabtak ki rá semmit. Aztán a játékvezetők befújtak egy szabálytalanságot Boros ellen, Beczével szemben. Több mint egy percig járatta a korongot a Csíkszereda, mikor egy távoli lövésből sikerült gólt szerezniük, azonban videózás után a játékvezetők nem adták meg a találatot. Ez nem tántorította el a vendégeket, Péter Balázs egyedül tört kapura és négy másodperccel Boros visszatérése előtt megszerezte a vezetést (0-1). Tóth Gergő ütközött a palánknál szabályosan Rokaly Szilárddal, aki lent maradt a jégen, végül a társak segítségével korcsolyázott le a pályáról. A kis megszakítás után támadásba lendültek a mieink, előbb La Porte majd Kestilä igyekezett közelről kapura húzni a korongot, amit végül a hátul várakozó Lauri Kärmeniemi bombázott O’Connor hálójába (1-1). Bár a vendégek visszanézették a találatot, végül megadták. Majd jöhetett egy páros kiállítás, Brady és Rokaly Norbert ültek ki. Majd az újabb, Turcotte ütközte le Kubátot, aki miután nekicsapódott a palánknak, kis ideig lent maradt a jégen, de segítség nélkül hagyta azt el, támadónkat két perccel súlytották. Egy remek korongszerzés után La Porte indult egy az egyben O’Connor ellen, de megakadályozták a gólszerzésben, majd Nagy Gergő került helyzetbe, de csapatkapitányunk túlcselezte magát és már nem tudta visszatenni a kapuba a pakkot. Levin maradt hátul egyedül és az érkező koronggal Arany ellen fordult, de kapusunk elképesztő védést bemutatva hárította. Majd jöhetett az első hazai emberelőny, Szkacskov Farkas elleni megmozdulásáért kapott két percet. A harmad utolsó percében pedig csatlakozott csapattársához Ferencz-Csibi is, illetve hazai oldalról Galajda ült ki, másodpercekkel később pedig egy újabb verekedés tört ki, a meccs eleje óta kakaskodó La Porte és Reisz kaptak 2-2 percet. Tehát összesen három csíkszeredai és két ferencvárosi ült a büntetőpadon a második harmad utolsó másodperceiben.

Áthúzódó kiállításokkal kezdődött tehát a harmadik harmad, a pihenőkhöz pedig gyorsan csatlakozott a vendégektől Kubát. Banga cselezte be magát egy korongszerzést követően, de nem tudott túljárni O’Connor eszén. Ezt követően Tóth Gergőt szórták ki. Hátrányban Kestilä támadt, a kapu mögött aztán Kubát volt vele szemben szabálytalan, így kicsit több, mint félpercig négy a négyben folytatódott a találkozó. Nagy Gergő küldte be a korongot a kapu mögé, amit O’Connor próbált összeszedni, kapitányunk azonban hamarabb ért oda és az üres kapu elé érkező Németh Attilának passzolta, aki az üresen tátongó kapuba lőtte a pakkot (2-1). Néhány perc viszonylag nyugodtnak mondható játékot követően ismét előnybe kerültek a kék-fehérek, Nagy Gergő foglalt helyet a büntetőpadon, csapatunknak azonban sikerült kivédekeznie a hátrányt. Igyekezett meghúzni a végét a Csíkszereda, az 57. percben O’Connor is lekorcsolyázott az egyenlítés reményében, azonban nagyon gyorsan sikerült ezt kihasználnia a csapatunknak, Nolan La Porte emelte ki a korongot a vendégkapu irányába, Rutkovszkij visszafelé korcsolyázva próbálta még a levegőből lehalászni, azonban csak súrolni tudta azt, aminek pont ez kellett ahhoz, hogy a csíkszeredaiak kapujában kössön ki (3-1).

Nagyon fontos győzelmet szerzett az FTC-Telekom, hiszen ezzel „meccslabdához” jutottunk, így vasárnap a döntőbe jutásért léphetünk jégre Csíkszeredában.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, rájátszás, elődöntő, 5.mérkőzés
FTC-Telekom – SC Csíkszereda 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)

FTC-Telekom: Arany (Földes) – Broros, Hrabal, Tóth G., Kestilä, La Porte – Seregély, Crespi, Galajda, Brady, Németh – Marva, Kärmeniemi, Banga, Nagy G., Tóth A. – Roth, Haranghy, Turcotte, Bán, Farkas, Vezetőedző: Fodor Szabolcs

SC Csíkszereda: O’Connor (Ambrus) – Kubat, Ferencz-Csibi, Rokaly Sz., Részegh, Becze – Sallód, Láday, Levin, Péter, Sofron – Casaneanu, Rutkovszkij, Szakcskov, Rokaly N., Brown – Szvetina, Reisz, Fodor, Vezetőedző: Václav Novák

Gólok: Kärmeniemi (26:22, Kestilä), Németh (46:50 EE, Nagy G.), La Porte (57:53, Boros) illetve Péter (24:53, Becze, Levin)

Kapura lövések: (10:5, 11:12, 12:13) 33:30
Védések: (5:10, 11:10, 13:10) 29:30
Kiállítás percek: (0:0, 10:10, 4:4) 14:14

Cikkajánló

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

Vereség az Erste Liga-döntő második meccsén is

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-0-ra kaptak ki a Brassótól, rendkívül nehéz helyzetből folytatják a finálét.

Hazai vereség az Erste Liga-döntő első meccsén

Férfi hokisaink 5-3-ra kaptak ki a Brassótól a négy győzelemig tartó széria első meccsén a Tüskecsarnokban.

Kezdődik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok hokisaink pénteken hazai pályán kezdik a Corona Brassó elleni döntős párharcot.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin