2024. március 27.
Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny
Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Immáron 31-szeres magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk a keddi, csíkszeredai vereség után szerda este rendkívül fontos meccsen lépett pályára szintén a Vákár Lajos Műjégpályán, hiszen ellenfelünk 2-1-re vezetett a négy győzelemig tartó Erste Liga-elődöntős párharcban, így egyáltalán nem volt mindegy, hogy a felek 2-2-vel vagy 3-1-es szeredai előnnyel utaznak vissza Budapestre, a pénteki ötödik összecsapásra.

Keddi vereség ide vagy oda, a Fodor Szabolcs vezette szakmai stáb nem változtatott a meccskereten, a kapuban pedig ezúttal is Arany Gergely kezdett.

A keddihez hasonló tempóban indult a találkozó, ám ezúttal a Fradi szemmel láthatóan sokkal élesebb volt. Galajda, majd Brady is közel állt a gólszerzéshez, de a túloldalon Aranynak is komoly védéseket kellett bemutatnia, előbb Péter tört kapura egyedül, majd Becze húzta mellé szinte üres kapura. Becze próbálkozása után Nagy Gergő szedte össze a korongot, és fordult az ellenfél kapuja felé, majd remekül passzolt a vele együtt érkező Jake Crespinek, aki megszerezte az első ferencvárosi találatot (0-1). A gól után a hazaiak próbáltak nagyobb nyomást helyezni a harmadunkra, de Arany és a védelem is jól muzsikált. Aztán öt másodperccel a harmadszünet előtt Németh Attila kapott remek korongot az Adorján előtt takaró Bradytől, és belőtte a második Fradi-gólt (0-2).

A kétgólos előny érezhetően sokat dobott a csapaton, egyre magabiztosabban kontrolláltuk a mérkőzést. Tóth Adrián és Bán is nagyon közel járt az újabb találathoz, majd Brady nem tudta értékesíteni a Galajdától kapott remek korongot, ezután pedig Kestilä bombája csattant a kapuvason. A harmad fele után elkezdett jobban nyomni a hazai gárda és több, mint egy percre beragadtunk a saját harmadunkba, de Arany ismételten remekelt. Ami pedig talán a mérkőzés legmeglepőbb történése, vagyis éppen nem történése volt, hogy a speciális alakulatok az első két játékrészben nem kaptak szerepet, hiszen egyetlen kiállítást sem fújtak a játékvezetők, amit a csíkszeredai publikum helyenként erőteljesen, néha megkérdőjelezhető formában véleményezett.

Érezhető volt a szünet után, hogy sietős a Csíkszereda dolga, egyre agresszívebben támadták a kapunkat, de sokáig mindhiába. A 44. perc végén elérkezett a mérkőzés első kiállítása is, Kestilä ült ki két percre testre ütésért. A hátrányos védekezésünk azonban remekelt, és bár sikerült felállnia a Csíkszeredának, gólt nem tudtak szerezni. Ami viszont nem jött össze előnyben, az sikerült öt az ötben, Salló indította David Levint a semleges harmadból, aki egyedül tört kapura, ezt pedig már nem tudta megfogni Arany (1-2). Gólra viszont góllal válaszoltunk, Adam Brady szerzett korongot, majd zavartalanul jutott el Adorjánig és belőtte a harmadik Fradi-gólt (1-3). A találatot követően a szeredaiak mestere időt kért és három perccel a vége előtt lehívta a jégről kapusát. Ez azonban villámgyorsan meg is bosszulta magát, Aku Kestilä üres kapura belőtte a negyedik Fradi-gólt, amivel végleg eldöntötte a mérkőzést (1-4). A gól pillanatában Sofron kapott még egy kiállítást, a mérkőzés kimenetele szempontjából ennek azonban már nem volt jelentősége.

A párharc negyedik mérkőzésének megnyerésével ismét egyenlített a Ferencváros, és mivel 2-2 az állás, így biztosan lesz majd vasárnap Csíkszeredában egy hatodik összecsapás is. Előtte azonban pénteken még vár egy hatalmas feladat a mieinkre, hazai pályán szerezhetjük meg a vezetést és a „meccslabdát” a szériában.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, rájátszás, elődöntő, 4.mérkőzés
SC Csíkszereda – FTC-Telekom 1-4 (0-2, 0-0, 1-2)

SC Csíkszereda: Adorján (Ambrus) – Kubat, Ferencz-Csibi, Rokaly Sz., Részegh T. Brown – Casaneanu, Rutkovszkij, Levin, Péter, Sofron – Salló, Láday, Szkacskov, Rokaly N., Becze – Bajko, Asuchak, Reisz, Fodor, Vezetőedző: Václav Novák

FTC-Telekom: Arany (Földes) – Boros, Hrabal, Němec, Kestilä, La Porte – Seregély, Crespi, Galajda, Brady, Nagy G. – Marva, Kärmeniemi, Banga, Tóth A., Németh – Haranghy, Turcotte, Bán, Tóth G., Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Levin (52:02, Salló) illetve Crespi (13:19, Nagy G.), Németh (19:55, Brady), Brady (55:08), Kestilä (57:10, Kärmeniemi)

Kapura lövések: (10:10, 8:13, 14:10) 32:33
Védések: (8:10, 13:8, 8:13) 29:31
Kiállítás percek: (0:0, 0:0, 2:2) 2:2

Cikkajánló

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

Vereség az Erste Liga-döntő második meccsén is

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-0-ra kaptak ki a Brassótól, rendkívül nehéz helyzetből folytatják a finálét.

Hazai vereség az Erste Liga-döntő első meccsén

Férfi hokisaink 5-3-ra kaptak ki a Brassótól a négy győzelemig tartó széria első meccsén a Tüskecsarnokban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin