2024. március 26.
Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén
Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

A múlt hét közepe óta immár 31-es magyar bajnok férfi jégkorongozóink az Erste Liga elődöntőjének pénteki és szombati első két összecsapása után hétfő hajnalban indultak útnak, hogy kedden és szerdán a nagy rivális Csíkszereda otthonában lejátsszák a négy győzelemig tartó párharc harmadik és negyedik mérkőzését. A csapatok 1-1-el érkeztek a Vákár Lajos Műjégpályára, és miután a Sportklub tudott mérkőzést nyerni a Tüskecsarnokban, abban a tudatban kezdtük meg a találkozót, hogy kettőből legalább egyszer nyernünk kell idegenben, hogy reális esélyünk maradjon a fináléba kerülésre. Ugyanakkor egy esetleges idegenbeli győzelem óriási lökést is adhatott volna a mieinknek, pláne rögtön az első csíkszeredai találkozón.

Sérülés miatt nem tudott a szakmai stáb rendelkezésére állni Turbucz Martin, Farkas Simon, Vladimír Roth és Nagy Kristóf sem, így ők nem is utaztak el a csapattal Erdélybe. Fodor Szabolcs vezetőedző nem változtatott a szombaton jól bevált sorokon, a vasak között ezúttal is Arany Gergely kezdett.

A felektől megszokott tempóban kezdődött a találkozó, majd a hazaiak egyre inkább átvették a játék irányítását, aminek gyorsan meg lett az eredménye. Eduard Casaneau indult meg a semleges harmadból egy koronggal, átfűzte magát a védelmen, majd góllal zárta az akciót (1-0). Bár a találat után Arany reklamált, a játékvezetők nem videózták meg az esetet. Nem sokkal később Kubat ült ki két percre a büntetőpadra játék késleltetéséért, és bár voltak veszélyes próbálkozások, sőt, La Porte kapuvasig jutott, nem tudtunk egyenlíteni. Fokozatosan vált egyre keményebbé a találkozó, előbb Hrabal akadt össze Fodor Csanáddal, majd Tóth Gergő és Ferencz-Csibi között is kialakult némi nézeteltérés, de kiállítás nem lett belőle. A hosszabb gólcsendet végül sajnos ismét a hazaiak tudták megtörni, a szünet előtti utolsó percben Péter Balázs közelről belőtte a kék-fehérek második találatát (2-0).

Harapósabban jött ki a korábbiaknál a Fradi a szünet után az öltözőből, sokkal keményebben letámadtunk, mint az első 20 percben. Azonban elég volt egy eladott korong, amivel Rokaly Szilárd kilépett és újabb hazai gólt szerzett (3-0). Öt másodperccel később ismét emberelőnyben támadhattunk, ismét Kubat volt szabálytalan, ezúttal Bangával szemben. Ebben az emberelőnyben több helyzetet is kialakított a Fradi, Galajda, Kestilä és Nagy Gergő is közel járt a szépítéshez, de továbbra sem tudtuk bevenni Adorján kapuját. Igazi playoff-hoki zajlott a jégen, ütközésekkel és gyors oda-vissza játékkal. A harmad végéhez közeledve a nemrég visszatérő Kärmeniemi hagyta el a kispadot és vonult az öltözőbe sérülés miatt, de szerencsére a harmadik harmadban folytatni tudta a játékot.

A szünet után sem vettek vissza a felek a játék tempójából, valamint mindkét oldalon volt dolga a kapusoknak is, de hiába próbálkoztunk, semmi sem jött össze. A 46. percben aztán La Porte került a büntetőpadra, ám hiába állt fel gyorsan a Csíkszereda a speciális játékhoz, ezúttal nem tudtak élni az emberelőny adta lehetőséggel. A meccs hevében a Fradi kapuja mögött alakult ki nézeteltérés, La Porte és Fodor Csanád találták meg egymást, de a játékvezető ezúttal sem fújt szabálytalanságot. Végül vezetőedzőnk a szépítés reményében lehívta a jégről Arany Gergelyt, azonban a saját harmadukban korongot szereztek a hazaiak, és David Levin kiemelt korongja becsúszott az üresen álló kapuba, végleg eldöntve ezzel a mérkőzést (4-0).

A négy győzelemig tartó párharcban így jelenleg 2-1-re a Csíkszereda vezet, a mieinknek pedig nagyon gyorsan el kell felejteniük a mai mérkőzést, és koncentrálni a következő kihívásra, ugyanis rögtön szerdán, szintén a Vákárban jön is a széria negyedik összecsapása, amelyen a tét a mieink számára az egyenlítés.

Férfi jégkorong, Erste Liga, rájátszás, elődöntő, 3.mérkőzés
SC Csíkszereda – FTC-Telekom 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)

SC Csíkszereda: Adorján (Ambrus) – Kubat, Ferencz-Csibi, Részegh T., Rokaly Sz., Brown – Gecse, Rutkovszkij, Levin, Péter, Sofron – Salló, Láday, Szkacskov, Rokaly N., Becze – Bajkó, Casaneanu, Reisz, Fodor, Vezetőedző: Vacláv, Novák

FTC-Telekom: Arany (Földes) – Boros, Hrabal, Němec, Kestilä, La Porte – Seregély, Crespi, Galajda, Brady, Nagy G. – Marva, Kärmeniemi, Banga, Tóth A., Németh – Haranghy, Turcotte, Bán, Tóth G., Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Casaneanu (05:03, Reisz, Láday), Péter (19:05, Salló, Levin), Rokaly Sz. (24:25), Levin (57:35, Salló)

Kapura lövések: (8:9, 12:9, 9:9) 29:27

Védések: (9:6, 9:11, 9:8) 27:25

Kiállítás percek: (2:0, 2:0, 0:2) 4:2

Cikkajánló

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

Vereség az Erste Liga-döntő második meccsén is

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-0-ra kaptak ki a Brassótól, rendkívül nehéz helyzetből folytatják a finálét.

Hazai vereség az Erste Liga-döntő első meccsén

Férfi hokisaink 5-3-ra kaptak ki a Brassótól a négy győzelemig tartó széria első meccsén a Tüskecsarnokban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin