2024. január 5.
Győzelem Miskolcon
Magyar bajnok hokisaink 3-0-ás győzelmet arattak a DVTK Jegesmedvék otthonában.

Magyar bajnok hokisaink 2024-es első mérkőzése nem úgy alakult, ahogy szerették volna, hiszen 2-1-es vereséget szenvedtek a BJA HC ellen, azonban továbbra is négy pontos előnnyel állunk a tabella élén. Pénteken pedig jött is a lehetőség a javításra, a szezon második miskolci meccsén, ami egyben az alapszakaszban az utolsó összecsapásunkat jelentette a DVTK-val.

Továbbra sem áll a szakmai stáb rendelkezésére sérülés miatt csapatkapitányunk, Nagy Gergő, illetve Jake Crespi és Galajda Zsombor, a pontrendszer miatt pedig ezúttal sem utazott Tóth Adrián. Az elmúlt két meccstől eltérően a vasak között Nagy Kristóf kezdett, a csapatkapitányi posztot pedig Kulmala Rasmus töltötte be.

Lendületesen kezdődött a találkozó, mindkét fél igyekezett megszerezni a vezetést, azonban ez nem bizonyult túl könnyű feladatnak. A hazaiaknak volt lehetősége előbb emberelőnyben támadni, mikor Turcotte állt ki. Roth mutatott be egy hősies védést, majd azonnal fájdalmas arccal korcsolyázott le, de néhány cserével később már újra a jégen volt. Majd a mieink kerültek előnybe Jegor Razumnyak szabálytalanságát követően. Mindkét lehetőség kihasználatlanul maradt. A folytatásban újabb kiállítást ítéltek a Fradinak, Roth kapott két percet, közel egy perccel később pedig Kulmala követte társát, de mind a kettős mind a sima emberhátrányt sikerült kivédekeznünk.

A folytatásban is kiegyenlített volt a harc, hol a DVTK szorult be a harmadába, hol pedig a zöld-fehéreknek okozott nehézséget a felszabadítás. Az biztos, hogy sokkal fegyelmezettebben játszottak a felek, hiszen egyik csapat sem kapott kiállítást ezúttal. A második harmad utolsó percében jártunk már, mikor egy Fradi letámadásnál Turbucz tette kapura a pakkot, amit Voris még védeni tudott, a kipattanóra viszont a másik oldalon érkező Seregély Máté csapott le és emelte be a hálóba a korongot (0-1).

A harmadik harmadot szinte egyből egy kiállítással kezdtük, Tóth Gergő bottal lökésért kapott két percet, amit sikeresen kivédekeztünk, sőt, utána egyből emberelőnybe is kerültünk, mikor Valentin Razumnyak szabálytalankodott. Ezt az emberelőnyt pedig ki tudta használni az FTC, némi korongjáratás után Josef Hrabal bombázta a kék vonalról Voris kapujába a pakkot (0-2). Ezt követően több hátrányt is ki kellett védekeznünk, Hrabalt küldték ki, majd egy csapatbüntetést is kaptunk, mert túl sok játékos volt a jégen. A második büntetés során Kasper kikérte az idejét, hogy átbeszéljék a taktikát, de a speciális egységünk remekelt és nem jött össze a DVTK-nak a szépítés. Három perccel a vége előtt a hazaiak lehozták a kapusukat a gól reményében, gól lett is, de a vendégoldalon. Adam Brady szerzett a semleges harmadban korongot, amit könnyedén tudott az üres kapuba helyezni (0-3). Hiába igyekeztek a hazaiak, nem sikerült szépíteni az eredményen, így a két csapat egymás elleni alapszakaszos harca végül egy ferencvárosi győzelemmel zárult.

Ezzel a sikerrel pedig megtartottuk a négypontos előnyünket a tabella élén, és így vágunk neki a vasárnapi, FEHA 19 elleni mérkőzésnek Ajkán.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
DVTK Jegesmedvék – FTC-Telekom 0-3 (0-0, 0-1, 0-2)

DVTK Jegesmedvék: Voris (Gratzl) – Verveda, Bean, Esteves, Páterka, Berdnyikov – Szalay, Szathmáry, Farkas, Miskolczi, Mattyasovszky – Shkrabov, Vojtkó, Pecsét, Razumnyak E., Razumnyak V. – Fazakas, Hill, Rőczei, Makai, Trozsák, Vezetőedző: Steve Kasper

FTC-Telekom: Nagy K. (Arany) – Marva, Roth, Turbucz, Brady, Kulmala – Hrabal, Boros, Nemec, Kestilä, Németh – Seregély, Kärmeniemi, Turcotte, Bán, La Porte – Haranghy, Kocsis, Banga, Farkas, Tóth G., Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Seregély (39:27, Turbucz, Kulmala), Hrabal (46:49 EE, Németh, Marva), Brady (57:27)

Kapura lövések: (9:10, 14:16, 13:8) 36:34
Védések: (10:9, 15:14, 6:13) 31:36
Kiállítás percek: (2:6, 0:0, 2:6) 4:12

Cikkajánló

Szerződést hosszabbított Arany Gergely

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott csapatunk kapusával, aki újabb két évre írt alá a Fradival.

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin