2023. május 12.
Három játékos távozik a bajnokcsapattól
Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk két támadója és egy védője hagyja el a Ferencvárost.

Bár van, akinek még nem ért véget a hokiszezon, hiszen a magyar válogatott tagjaként Nagy Gergő és Arany Gergely, valamint a Fradi vezetőedzője, a nemzeti csapatnál másodedzőként dolgozó Fodor Szabolcs is elutazott Tamperébe a hétvégén kezdődő A csoportos férfi jégkorong világbajnokságra, a klubidény lezárulta után jégkorongszakosztályunk vezetése, valamint a szakmai stáb megkezdte az ilyenkor szokásos munkát a 2023/24-es szezonra készülő játékoskeret kialakításával.

A szakvezetés minden évben törekszik a csapat gerincének együtt tartására, a szerződésüket meghosszabbítók és az újonnan érkezők mellett akadnak távozók is. Most sincs ez másképp, ezúttal három, az előző idényben a Ferencvárost szolgáló játékos távozásáról ad hírt a szakosztály:

az FTC-Telekom színeiben 2022/23-ban magyar bajnoki aranyérmet, valamint Erste Liga-ezüstérmet szerző Ollie Betteridge, Kreisz Brúnó és Konsta Mesikämmen sem hosszabbít szerződést csapatunkkal.

Az 1996-os születésű Ollie Betteridge stabil brit válogatottként érkezett 2022 nyarán a Ferencvároshoz, amelyet az idény során remek játékkal, és az alapszakaszban 28 meccsen szerzett 24 ponttal, valamint a rájátszásban 20 meccsen elért 10 ponttal segített ligadöntőig. Betteridge már alá is írt a brit élvonalbeli Nottingham Panthers együtteséhez, amelynél az egyévnyi budapesti kalandot leszámítva korábban teljes felnőtt pályafutását töltötte.

A 23 éves Kreisz Brúnó 2022 nyarán csatlakozott a Ferencvároshoz, előtte felnőtt pályafutását a MAC színeiben töltötte. Az alapszakaszban 35 meccsen 5+10 pontig jutott, a rájátszásban 14 találkozón kapott szerepet.

A 27 éves Konsta Mesikämmen 2022 novemberében, a szezon közben csatlakozott a hullámvölgybe kerülő, ezért játékoskeretén némi ráncfelvarrást végrehajtó Ferencvároshoz a szlovák élvonalbeli Liptószentmiklóstól. A finn bekk az alapszakaszban 23 meccsen 1+3 ponttal járult hozzá a bajnoki aranyéremhez, a rájátszásban mind a 20 találkozón jégre lépett, de nem szerzett pontot.

Ollie Betteridge-nek, Kreisz Brúnónak és Konsta Mesikämmennek köszönjük a Ferencvárosért tett erőfeszítéseiket, további pályafutásukhoz pedig sok sikert kívánunk!

Cikkajánló

Szerződést hosszabbított az alapszakasz házi gólkirálya

Jégkorong szakosztályunk újabb egy évre állapodott meg a tavaly nyáron érkezett finn Aku Kestilä-val.

Újabb finn játékos távozik

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbít szerződést az előző szezon közben érkezett Matias Sointuval.

Szerződést hosszabbítottunk Turbucz Martinnal

Jégkorong szakosztályunk aláírt a januárban érkezett támadóval, aki újabb két évig erősíti csapatunkat.

A tengerentúlról érkezik védőjátékos

Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata egy amerikai védővel, Jake Crespivel erősít a következő szezonra.

Újabb három távozó

Az FTC-Telekom bajnok férfi jégkorongcsapatának három játékosa nem hosszabbít szerződést a következő szezonra.

„Szeretnék gyorsan beilleszkedni!”

Férfi hokisaink első nyári igazolása, Galajda Zsombor beszélt klubváltásáról – INTERJÚ!

Nyári tábor gyerekeknek hokisaink csapatkapitányával!

Nagy Gergő válogatott és Erste Liga-játékosokkal karöltve szervez fejlesztő tábort utánpótláskorú hokisoknak.

Hajszálnyira voltunk a sporttörténelmi bravúrtól

A magyar hokiválogatott a bennmaradás kapujában volt az elit vb-n, a vége büntetők után 4-3 lett.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin