2023. május 12.
Három játékos távozik a bajnokcsapattól
Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk két támadója és egy védője hagyja el a Ferencvárost.

Bár van, akinek még nem ért véget a hokiszezon, hiszen a magyar válogatott tagjaként Nagy Gergő és Arany Gergely, valamint a Fradi vezetőedzője, a nemzeti csapatnál másodedzőként dolgozó Fodor Szabolcs is elutazott Tamperébe a hétvégén kezdődő A csoportos férfi jégkorong világbajnokságra, a klubidény lezárulta után jégkorongszakosztályunk vezetése, valamint a szakmai stáb megkezdte az ilyenkor szokásos munkát a 2023/24-es szezonra készülő játékoskeret kialakításával.

A szakvezetés minden évben törekszik a csapat gerincének együtt tartására, a szerződésüket meghosszabbítók és az újonnan érkezők mellett akadnak távozók is. Most sincs ez másképp, ezúttal három, az előző idényben a Ferencvárost szolgáló játékos távozásáról ad hírt a szakosztály:

az FTC-Telekom színeiben 2022/23-ban magyar bajnoki aranyérmet, valamint Erste Liga-ezüstérmet szerző Ollie Betteridge, Kreisz Brúnó és Konsta Mesikämmen sem hosszabbít szerződést csapatunkkal.

Az 1996-os születésű Ollie Betteridge stabil brit válogatottként érkezett 2022 nyarán a Ferencvároshoz, amelyet az idény során remek játékkal, és az alapszakaszban 28 meccsen szerzett 24 ponttal, valamint a rájátszásban 20 meccsen elért 10 ponttal segített ligadöntőig. Betteridge már alá is írt a brit élvonalbeli Nottingham Panthers együtteséhez, amelynél az egyévnyi budapesti kalandot leszámítva korábban teljes felnőtt pályafutását töltötte.

A 23 éves Kreisz Brúnó 2022 nyarán csatlakozott a Ferencvároshoz, előtte felnőtt pályafutását a MAC színeiben töltötte. Az alapszakaszban 35 meccsen 5+10 pontig jutott, a rájátszásban 14 találkozón kapott szerepet.

A 27 éves Konsta Mesikämmen 2022 novemberében, a szezon közben csatlakozott a hullámvölgybe kerülő, ezért játékoskeretén némi ráncfelvarrást végrehajtó Ferencvároshoz a szlovák élvonalbeli Liptószentmiklóstól. A finn bekk az alapszakaszban 23 meccsen 1+3 ponttal járult hozzá a bajnoki aranyéremhez, a rájátszásban mind a 20 találkozón jégre lépett, de nem szerzett pontot.

Ollie Betteridge-nek, Kreisz Brúnónak és Konsta Mesikämmennek köszönjük a Ferencvárosért tett erőfeszítéseiket, további pályafutásukhoz pedig sok sikert kívánunk!

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin