2022. augusztus 19.
Hatalmas küzdelem és egygólos vereség Nagymihályon
Magyar bajnok hokisaink fordulatos meccsen 6-5-re kaptak ki az előszezon második felkészülési meccsén.

A magyar bajnoki címet zsinórban négyszer elhódító férfi jégkorongcsapatunk hat mérkőzést játszik a 2022/23-as idényre készülve az előszezonban, amelynek első találkozóját augusztus 12-én játszották Érsekújváron. Fodor Szabolcs vezetőedző mérkőzés utáni nyilatkozatából kiderült, hogy ilyenkor még nem a győzelem az elsődleges cél, hanem a csapat minél hamarabbi összekovácsolása és a játékosok stílusának felmérése, ami azért is rendkívül fontos szempont, hiszen együttesünk komoly átalakuláson esett át a nyáron, közel egy tucat új játékost kell beépíteni a csapatba. Augusztus 19-én következett második felkészülési mérkőzésünk szintén egy a szlovák Extraligában szereplő csapat, a nagymihályi HK Dukla Michalovce ellen.

A kapuban ezúttal válogatott hálóőrünk, Arany Gergely kezdett, a meccskeret pedig nem változott az érsekújvárihoz képest, a szakmai stáb csupán a sorokon variált a találkozó előtt.

Már az elején mindkét csapat erősen kezdett, a lépés azonban elsőre nekünk jött ki jobban. A második percben egy elhozott buli után a Fradi egy gyors indítással vezetett támadást és Nagy Gergő, valamint Brayden Low összjátékából utóbbi révén megszületett az első gólunk (0-1). Vérszemet kaptunk a lendületes és jó kezdéstől, és alig két perccel később Kozma Dávidnak is sikerült betalálnia, közelről tessékelte a hazaiak hálójába a korongot (0-2). Hiába próbálkozott a nagymihályi csapat, a veszélyes helyzetek ellenére sem tudtak szépíteni. Ez láthatóan felborzolta a kedélyeket hazai oldalon, ugyanis egy újabb sikertelen hazai kísérletet követően Zitny akadt össze Sarcia Antoninóval. Hátvédünk viszonylag könnyedén nyerte az ökölpárbajt, és hiába tűnt úgy, hogy ötperces kiállítással megússza, végül  plusz véglegest róttak ki rá. Ez pedig elég volt a hazaiaknak, akik megtörték a jeget és kihasználva az emberelőnyt Bezuchnak sikerült közelről bevarázsolnia Arany kapujába a korongot (1-2). A hátrány további részében több veszélyes helyzetet is kialakítottak a hazaiak, de egyiket sem sikerült gólra váltani. Néhány másodperccel a büntetés lejárta előtt újabb hibát követtek el a nagymihályiak, Winquist ráesett hálóőrünkre, amiért végül 2 perces büntetést ítéltek. A harmad lefújásának pillanatában Szorokin és Winquist kakaskodtak, amit a játékvezetők természetesen honoráltak, így 2-1-es ferencvárosi vezetéssel és egy 2 perces áthúzódó páros kiállítással mentünk el szünetre.

Érezhetően lassabban kezdte mindkét csapat a második harmadot, tanulva az előző játékrészből. A hazaiak alakítottak ki több nagy lehetőséget is, amik közül egy volt Okolicány kék vonal közeléből elengedett lövése is, ez pedig a többitől eltérően beakadt, így kiegyenlítettek a hazaiak (2-2). Nem sokkal később Palocko szerzett a semleges harmadban korongot, akit hiába próbáltak védőink megállítani, nem jártak sikerrel, így újabb gólt szereztek a hazaiak (3-2). Nem sokkal később egy hosszú passzt követően Macejko lépett ki, és egy az egyben szépen lőtte el Arany mellett a pakkot, egyenesen a hálóba (4-2). A hazaiak elkapták a fonalat, ez a periódus egyértelműen az övék volt, olyannyira, hogy hamar jött az újabb gól, egy Arany mamutján szerencsétlenül megpattanó lövés formájában. (5-2). Ébresztőként hatott csapatunkra a zsinórban ötödik bekapott gól, válaszul pedig Kozma szerzett egy éles szögből megeresztett lövéssel újabb Fradi-gólt (5-3). Nem volt kiállításmentes ez a harmad sem, először Kulmalát szórták ki két percre egy szabálytalan ütközést követően, majd mi kerültünk emberelőnybe, ami végül áthúzódott a következő harmadra.

Az egész mérkőzésre jellemző kemény adok-kapok hangulat uralkodott az utolsó játékrészben is, azonban a játékvezetők nem engedték elfajulni a dolgokat. Mindkét csapat részéről akadtak komoly helyzetek is, de eleinte egyik fél sem tudta őket újabb gólra váltani, emberelőnyben sem tudtunk közelebb zárkózni, hiába a nagy helyzet. A harmad felénél aztán a hazaiak nagyon rákapcsoltak és a folyamatos nyomásnak meg is lett az eredménye egy lepkés fölött belőtt korong formájában (6-3). Négy perccel a vége előtt újabb komolyabb verekedés alakult ki a Fradi kispadja előtt, aminek következtében újabb páros kiállítás következett, ám ezúttal csak 2-2 perces. A négy a négy elleni játék során Nagy Gergőnek sikerült a kapus lábai közt átlőve újabb gólt szereznie (6-4). A mérkőzés utolsó előtti percében pedig Seregély Máté került helyzetbe, amit fiatal játékosunk értékesített is (6-5). Végül több helyzet már nem alakult ki a hátralévő kevés időben, így 6-5-ös hazai győzelemmel ért véget magyar bajnok hokisaink második felkészülési mérkőzése.

Jövő héten folytatjuk a kemény előszezonbeli munkát és kétnapos tornára utazunk a szlovéniai Bledbe, ahol a szlovén ligaválogatottal és a HDD Jesenice csapatával mérkőzünk meg.

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin