2021. október 31.
Hatgólos győzelemmel érvényesítettük a papírformát
Ünnepi pillanatokból sem volt hiány férfi hokisaink Titánok elleni, 6-0-s győzelemmel véget ért bajnokiján.

Pontosan kéthétnyi kihagyás után lépett jégre az Erste Ligában magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk. Az FTC-Telekom utoljára még október 17-én, idei első erdélyi túrájának utolsó állomásán játszott ligameccset, akkor 4-0-s győzelemmel jöttünk el Brassóból. Annak a meccsnek ezen a héten pénteken lett volna a visszavágója, ám miután a brassóiak keretében a csapat franciaországi Kontinentális Kupa-szereplése során több koronavírus-fertőzött játékost is találtak, így a sárga-kékeknek le kellett mondaniuk soron következő négymeccses magyarországi túrájukat, amelyeket az ellenfelek számára írtak jóvá 5-0-s végeredménnyel, miután a csapatok és a liga még a szezon előtt úgy határoztak, idén COVID-19-fertőzésre hivatkozva nem lehet mérkőzés halasztását kezdeményezni.

Így a Titánok elleni mérkőzés volt a Fradi számára az első tétmeccs az október 22-e és 24-e között házigazdaként megrendezett, remek hangulatú IIHF Kontinentális Kupa-hétvége után. A mérkőzés a liga és a jégkorongszövetség Halloweeni Hokihétvégéjének része volt, így aki az alkalomhoz illő jelmezben érkezett a találkozóra, ingyenesen léphetett be, és a szünetbeli szurkolói aktivitások is a jégkorongos berkekben népszerű angolszász ünnep jegyében teltek. A mérkőzést egyébként a Fradi labdarúgócsapatának vezetőedzője, Peter Stöger is megtisztelte jelenlétével, a Gyirmót elleni bajnoki után egy nappal a szakember segítői társaságában látogatott ki a Tüskecsarnokba.

Gerhard Fellner és Peter Stöger is a Tüskecsarnokban töltötte a vasárnap délutánt

Ami a Ferencváros keretét illeti, nem volt ott a csapatban a még mindig a Tartu Välk elleni mérkőzésen elszenvedett agyrázkódása után lábadozó Rasmus Kulmala, valamint az edzésen kisebb sérülést összeszedő Lukas Bohunicky és Nagy Gergő sem, így Pavuk Attila és Tóth Adrián léptek fel Cody Fowlie mellé az első sorba, míg a csapatkapitánynak járó C betűt ezúttal Hegyi Ádám viselte a mezén.

Ahogy arról a mérkőzés beharangozójában is írtunk, a fehérváriak második számú csapata ellen még a hiányzókkal együtt is a Ferencváros bizonyult a mérkőzés első számú esélyesének. Ennek megfelelően kezdték a mieink a találkozót, és már az első perctől kezdve nagy nyomás alá helyeztük a vendégek harmadát. A Titánok kapuját védő Szeles Martinnak már a meccs elején több nagyobb védést is be kellett mutatnia, gyorsabbak, lendületesebbek voltak a mieink. Egy ütemet tévesztett szerelési kísérlet is becsúszott emiatt rögtön a második perc végén Fekete Alextől, így a Fradi emberelőnyben tehetett még nagyobb nyomást az ellenfél kapujára. A nyomás és a lövések jöttek is, ám a vezető gól nem született meg, hősiesen védekeztek a Titánok játékosai. A 8. percben már ziccer maradt ki, Kärmeniemi korcsolyázott be lendületből egy hátrapasszal egészen a kapu előteréig, megpróbálta kibillenteni Szelest egy csellel, majd fonákkal kapura emelt, a fehérvári kapus azonban bravúrt mutatott be. Alig egy perccel később Somogyi bombázott kapásból középről, a lövés egy blokkról Szelesre, onnan kapu mellé vágódott. Nem sokkal később Szeles bemutatta a meccs addigi legnagyobb védését, egy kettő az egy elleni játék végén vetődve ért át a túlsó sarokra Fowlie kapáslövésére. A 10. percben ismét Fekete volt szabálytalan, azonban ezt az emberelőnyt sem sikerült gólra váltani. Akkora volt viszont a nyomás, hogy lényegében csak idő kérdése volt, mikor érkezik meg a vezető gólunk. Meg is érkezett, a 16. percben, amikor Kóger tartotta meg a korongot a támadó harmadban, távoli lövésébe pedig a kapu előterében Somogyi úgy tudott beleérni, hogy az megzavarta Szelest, és a mamutjai között a hálóba került a korong. (1-0) A vezető gólunk megszerzése után is maradtak nyomasztó fölényben a mieink, ezt jól mutatja az is, hogy az első harmad végére 22:2-t mutatott a kapura lövési mutató, ám újabb gólt már nem szereztünk a szünetig.

A második harmad ugyanúgy kezdődött, mint az első, és már kevesebb mint egy perc után megvolt a nagy gólszerzési lehetőségünk, ám Szeles nagyot védett, majd a kipattanó után Somogyi közeli próbálkozását is fogta. Egy percnyi játék után jöhetett az első fehérvári emberelőny, Hegyi Ádámot szórták ki akadályozásért. Meg is volt a vendégek első nagyobb helyzete, Nagy Ákos lövésénél kellett a kapunkat ezen a meccsen védő, az első harmadot viszonylagos tétlenségben végigszemlélő Nagy Kristófnak észnél lennie, majd Dézsi Barnabás balról leadott löketénél fejvédővel hárított kapusunk. Ennél nehezebb dolga azonban nem volt a hátrányos speciális egységünknek, így kivédekeztük a hátrányt. Sőt, a túloldalon már jött az újabb helyzetünk, Farkas Simon tört lendületből kapura, fonákkal a rövid felsőt vette célba, Szeles zárta a rést. A 26. percben az első sorunk veszélyeztetett kétszer is, előbb Tóth Adrián szólója után nem tudta elfektetni Szelest, majd Fowlie bombázott jobbról a rövid felső felé, Szeles ismét a helyén volt. A Titánok próbálták az első harmadhoz képest feljebb tolni a védekezésüket és valamelyest kijönni a nyomás alól, kevés sikerrel. Sőt, a 31. percben meg is érkezett a második gólunk: Sarcia korcsolyázott körbe a támadó harmadban, majd az alapvonal mögül tálalt Farkas Simon elé, aki jobbról lőve megszerezte szezonbeli első gólját. (2-0) Maradtunk a második gól után is támadásban, sőt, úgy látszott, kicsit még az eddigiekhez képest is felpörgetjük a játékot. Seregély kékvonalasánál védett nagyot Szeles, majd Boros találta el a bal oldali kapuvas tövét. Roczanov is közel járt a gólszerzéshez, miután kettő az egyben lépett meg Farkassal, ám középről kapásból leadott lövésére Szeles ismét elképesztő vetődéssel ért át a túlsó sarokra. A Titánok kapusa nem tudott ezután azonnal ráfeküdni a korongra, így szabályos kicsi a rakás-jelenet alakult ki a kapuja előtt. A 35. percben Tamminen lőtt távolról, a kipattanót Kóger Dániel szedte össze, majd némi küzdelem után újra kapura tette, a korong pedig egy védő korcsolyájáról vágódott a hálóba. (3-0) Szinte rögtön a harmadik gól után jöhetett volna a negyedik, ám Fowlie telibe lőtte a keresztvasat. Nem sokkal később Szeles ismét látványos és nagy védést mutatott be, ezúttal Fowlie passza után a hosszún érkező Tóth Adrián lövésére ért át vetődve. A 37. percben azonban már ő is tehetetlen volt, Hajós Roland kapott teljesen üresen korongot a bal oldalon, és még arra is volt ideje, hogy megnézze magának a rövid felsőt, mielőtt mértani pontossággal felvarrta oda a korongot. (4-0) A Titánok játékosai eddigre teljesen elvesztették a ritmust, könnyedén meglehetett volna az ötödik gólunk is, ám ezúttal is Szeles villogott: Tamminen teljesen egyedül tört kapura, elfektette a vendégek kapusát, aki ezúttal egy hasalós spárgával mamutjával ért oda a kapu túloldalára, és hárított. Így is magabiztos előnnyel mehettünk el azonban a második szünetre.

Ha az első két játékrész alatt kialakított fölényünk (4-0-s vezetés, 41:6-os kapura lövési mutató) nem lett volna elég, a záró játékrészt rögtön az első percben Farkas Botond gáncsolása után emberelőnyben kezdtük. Ezúttal nem tettünk nagy nyomást ellenfelünkre emberelőnyben, ki is védekezték a két percet. Sőt, szinte rögtön ezután Roczanov tévesztett ütemet a korongért harcolva, így gáncsolásért ő is kiülhetett kisbüntetésre. Meg is jöttek a vendégek lehetőségei a szépítésre, ám Csiszer lövését védte Nagy Kristóf, majd Skakodub sem tudta közelről a rövid saroknál a hálóba tuszkolni a korongot. Még mindig emberelőnyben Keceli-Mészáros lőtt távolról, Nagyról kijött a korong, Dézsi ismételhetett közelről, ám ismét Nagy volt a végállomás – bár jelentett ebben a két percben némi veszélyt a Titánok együttese, de ezúttal is gól nélkül zártunk egy emberhátrányt. Alighogy kiegészültünk, jött az újabb kiállítás, ezúttal Roczanov ült le a büntetőpadra. A sorozatos emberelőnyöknek köszönhetően ebben a periódusban a Titánok csapata több időt töltött a kapunk előtt, mint az egész mérkőzésen addig összesen, ám nem tudták megszerezni a becsületgólt. Skakodub, majd Alapi is közel jártak hozzá, ám Nagy Kristóf is megmutatta, képes bravúrokra. A következő percekben is ajándékoztunk emberelőnyöket az ellenfélnek, Tóth Gergő, majd ismét Hegyi ültek ki, ám hiába az így kialakuló nyomás, Nagy Kristóf kapuja bevehetetlen volt. Kapusunk Dézsivel és Alapival szemben is ziccert hárított, és nagyon közel került idei második shutoutjához, hiszen Hegyi visszatértével a kiállítás után már csak négy perc volt hátra a meccsből. A Titánok az utolsó percekben mindent megtettek a szépítő gólért, ám a lendületüket megtörte egy szabálytalanság, ami után Csiszer ült le a büntetőpadra. Viszonylag rövid idő alatt kihasználtuk a fórt, Hajós kerülte meg a kaput a koronggal, majd kapu előtti keresztpasszára a hosszú oldalon Tóth Adrián érkezett tökéletes ütemben. (5-0) Nem ez volt azonban a találkozó záróakkordja, ugyanis három másodperccel a vége előtt Lauri Kärmeniemi kékvonalas lövésébe Galántai Richárd tette bele az ütőjét a kapu előtt, így megszerezte pályafutása első ferencvárosi gólját! (6-0)

Hat fradista gólöröm jutott vasárnapra

A Ferencváros az elejétől kezdve domináns játékot mutatva magabiztos, 6-0-s győzelemmel érvényesítette a papírformát a Titánok ellen, ezzel pontszámban utolérte a listavezető Csíkszeredát és Gyergyót, ám egy mérkőzéssel kevesebbet játszott riválisainál. Nagy Kristóf 23 lövést hárítva idei ötödik Erste Liga-mérkőzésén a második hibátlan teljesítményét mutatta be, míg Galántai Richárd az első gólját lőtte a Fradiban, Cody Fowlie pedig a 100. pontját szerezte az Erste Ligában. Soha rosszabb vasárnap délutánt!

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Titánok 6-0 (1-0, 3-0, 2-0)
FTC-Telekom: Nagy K. (Arany) – Boros, Kärmeniemi, Fowlie, Tóth A., Pavuk – McFadden, Seregély, Kóger D., Somogyi, Tamminen – Hegyi, Sarcia, Galántai, Hajós, Tóth G. – Bán, Farkas S., Komáromy, Roczanov. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Titánok: Szeles (Belomojev) – Reiter A., Farkas B., Lundin, Keceli-Mészáros, Dézsi B. – Dolinar, Molnár G., Nagy Á., Ambrus Cs., Fekete – Kóger B., Szabó P., Csiszer, Alapi, Skakodub – Kucsma, Mayer, Győrffy, Szabó Cs. Vezetőedző: Anatoli Bogdanov.
Gólok: Somogyi (15:37, Kóger D., Tamminen), Farkas S. (30:25, Sarcia), Kóger (34:32), Hajós (36:06, Kärmeniemi), Tóth A. (58:08, EE, Hajós, Kärmeniemi), Galántai (59:57, Kärmeniemi, Fowlie)
Kapura lövések: (22:2, 19:4, 8:17) 49:23
Védések: (2:21, 4:16, 17:6) 23:43 / 100.00% : 87.76%
Kiállítás percek: (0:4, 2:0, 6:4) 8:8
Emberelőny kihasználás: (4 / 1) 25.00% / (4 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 6:52 / 8:00
Emberhátrányos védekezés: (0 / 4) 100.00% / (1 / 4) 75.00%

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin