2022. március 8.
Hazai jégen juthatunk be az Erste Liga elődöntőjébe
Férfi hokisaink 3-1-es előnyről várják a négy sikerig tartó negyeddöntő szerda esti ötödik, budapesti meccsét.

Amint arról korábban beszámoltunk, két hétközi budapesti és egy szombati miskolci siker után a Ferencváros magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapata azzal a tudattal lépett jégre vasárnap este a Miskolci Jégcsarnokban, hogy amennyiben négyből negyedszer is legyőzi a DVTK Jegesmedvék együttesét, úgy megnyeri a négy győzelemig tartó negyeddöntős párharcot, és továbbjut az Erste Liga 2021/22-es rájátszásának elődöntőjébe. Nos, az életben maradásért küzdő miskolci együttes a negyedik meccsen némileg átírta a terveinket, és 3-1-es győzelmével kiharcolta, hogy legyen folytatása a párharcnak, így következik a széria ötödik találkozója, a pályaelőnynek köszönhetően ezúttal két-két budapesti és miskolci meccs után ismét a Tüskecsarnokban.ű

A képlet továbbra is egyszerű: a jelenleg 3-1-es meccselőnyben lévő FTC-Telekom amennyiben megnyeri az ötödik mérkőzést, lezárja a párharcot, és ott lesz az Erste Liga legjobb négy együttese között. Tekintve, hogy négyből három mérkőzést megnyertek a mieink a Jegesmedvék ellen, ebből egy siker idegenben, Miskolcon született, így a papírforma továbbra is ferencvárosi fölényt mutat. Láttuk azonban, hogy egy immáron ténylegesen „az életéért” küzdő ellenfél mire képes, így továbbra is maximális koncentrációra, és a vasárnap látottnál jóval pontosabb játékra lesz szükség. Aki nem csak a gólösszefoglalót, de a teljes negyedik mérkőzést látta, az pontosan tudja, hogy a mieink az említett vasárnapi találkozón is fölényben jégkorongoztak. Bár ez a fölény nem volt végig olyan szembeötlő, mint a harmadik meccsen, köszönhetően annak, hogy a miskolciak hatalmasat harcoltak, a kapura lövési mutató így is 48:22 lett a Fradi javára, a második harmadban látott 24:6 pedig már-már nyomasztó. Ráadásul abból a 24-ből legalább 4-5 tiszta ziccer volt, amelyek azonban sorban kimaradtak, és ahogy az lenni szokott, meg is bosszulták magukat, hiszen a DVTK hat kaput eltaláló próbálkozásából egy góllal végződött, innentől pedig a hazaiak kontrollálták az eseményeket a harmadik játékrészben. A hatékonyság is kulcskérdés lehet tehát, a befejezések pontosságát mindenképpen vissza kell állítani az első három mérkőzésen látottakra, amennyiben pedig ez sikerül, úgy minden esélye megvan a Ferencvárosnak arra, hogy már szerda este, öt mérkőzés után lezárja a párharcot és továbbjusson – már csak azért is, mert bár az egész szériában jó teljesítményt nyújt, a vasárnap talán élete egyik legjobb meccsét kifogó Duschek Dávid sem mindig fog olyan formát mutatni a Jegesmedvék kapujában, mint a negyedik összecsapáson.

Szükség lesz minden fradista jelenlétére és hangjára a szerda este 18.30-kor a Tüskecsarnokban kezdődő mérkőzésen, legyünk minél többen a lelátón, töltsük meg a szektorokat, és zúgjon végig a hajrá, Fradi! Jegyek online elővételben IDE kattintva, valamint a helyszínen a mérkőzés előtt a csarnok jegypénztárában is kaphatóak lesznek. Fontos információ, hogy a belépéshez hosszú idő után nem szükséges védettségi igazolvány, valamint a maszkviselés sem kötelező a csarnokban. Továbbra is a rájátszásra bevezetett belépőárak érvényesek, így diák- és nyugdíjas kedvezmény is igénybe vehető!

Férfi jégkorong, Erste Liga, rájátszás
Negyeddöntő, 5. mérkőzés

FTC-Telekom – DVTK Jegesmedvék
2022. március 9., szerda 18.30, Tüskecsarnok

JEGYEK: online elővételben ITT, valamint a helyszínen a mérkőzés előtt
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: Erste Liga TV

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin