2023. március 7.
Hazai pályán vívhatjuk ki a harmadik csillagot
Csapatunk a magyar bajnoki döntő első két meccsét sikerrel vette, szerdán hazai pályán folytatódik a párharc.

Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata hat meccses negyeddöntős párharcot vívott a DVTK Jegesmedvékkel, ahonnan 4-2-es összesítéssel a zöld-fehérek kerültek ki győztesen, borítva ezzel az alapszakasz alapján a papírformát, és bejutottak a legjobb négy közé. Ellenfelünk a következő körben az alapszakasz-győztes Budapest Jégkorong Akadémia HC lett, ami azért fontos, mert a másik ágon két erdélyi csapat küzd az Erste Liga-döntőbe jutásért, így számunkra az elődöntő egyben magyar bajnoki döntő is, ahol nem kisebb a tét, mint a harmincadik magyar bajnoki cím és vele együtt a harmadik csillag a címeren.

A BJA HC-vel csapatunknak az alapszakaszban rendesen meggyűlt a baja, egyetlen egyszer sem sikerült felülkerekedni rajtuk, így talán joggal tartott mindenki egy kicsit ettől a forgatókönyvtől. Azonban már az első mérkőzésen megmutatta a csapatunk, hogy a playoff egy teljesen más kávéház, és nem véletlenül jutottak tovább a negyeddöntőből a mieink. A szombati, első mérkőzésen, egy remek első, majd egy még jobban sikerült második harmadnak köszönhetően 5-2-es ferencvárosi győzelem született. Majd másnap is folytatták a kemény csatát a felek, ahol ugyan egyetlen gól született, de az is ferencvárosi oldalon, holott a számokat tekintve a hazaiaknak majdnem duplaannyi kapura lövése és helyzete is volt, mint nekünk.

A két csapat közötti különbség talán, hogy ki mennyit pihent a negyeddöntős párharcok után, míg a BJA-nak több mint egy hét állt rendelkezésére, addig a mieink nem a legfrissebben érkeztek a DVTK elleni párharcból, ez pedig mindig komoly fejtörést okoz, hogy melyik variáció a jobb. Viszont nem szabad elfelejteni azt sem, hogy rendkívül komoly szurkolótábor áll a csapat mögött, akik mind a szombati, mind pedig a vasárnapi meccsre kilátogattak és igazi hazai pályát teremtettek extra energiát adva ezzel fiúknak. Fodor Szabolcs vezetőedző is mindig kiemeli a meccs utáni érétkelőiben, hogy nagy segítséget tud jelenteni az, hogy tudják és hallják, hogy a szurkolók ott vannak.

Az előttünk álló két mérkőzés sem lesz könnyebb, mint a hétvégiek. Biztosan nagy küzdelem lesz a Tüskecsarnokban, amelyhez elengedhetetlenek a szurkolóink is és bár az időpontok kissé szerencsétlenül alakultak, bízunk benne, hogy még a hétvégi meccseknél is jobb hangulat lesz a magyar bajnoki döntő két hazai mérkőzésén.

Jegyeket online elővételben az Eventim hálózatában lehet vásárolni ITT, illetve meccsnapon, amennyiben marad belépő. A hazai szurkolóknak helyszíni jegyértékesítés is lesz a Tüskecsarnok 1-es, hazai bejáratánál. Felhívjuk a vendégszurkolók figyelmét, hogy vendégbelépőket nem értékesítünk a helyszínen, azok kizárólag online elővételben vásárolhatók meg!

Online jegyvásárlás a mérkőzés napján is lehetséges az első harmadszünetig. Az online belépőket nem szükséges kinyomtatni, elegendő mobileszközről bemutatni a vonalkódot belépéskor. A hazai és vendégjegyekre vonatkozó minden fontos információ IDE KATTINTVA érhető el.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, elődöntő (OB I döntő), 3. mérkőzés
FTC-Telekom – BJA HC

2023. március 8., szerda 17:00 Tüskecsarnok

Jegyek: ITT
Élő közvetítés: M4 Sport

2023. március 9., csütörtök 18:30 Tüskecsarnok

FTC-Telekom – BJA HC

Jegyek: ITT
Élő közvetítés: M4 Sport

Cikkajánló

Gyászolunk

Elhunyt az FTC jégkorong szakosztályának egykori elnökhelyettese, Szepeshelyi István.

Gyergyószentmiklóson kezdjük az Erste Liga-döntőt

Harmincszoros magyar bajnok csapatunk vasárnap útnak indult Erdélybe, kezdődik az Erste Liga döntője!

Jegyinformációk az Erste Liga-döntőre!

Férfi hokisaink megszerezték a 30. magyar bajnoki címet, már csak az EL-finálé van hátra!

„A Fradi-család győzött, megmutatta igazi erejét”

Nagy Gergely nem hitte el, Fodor Szabolcs pedig puzzle-t rakott ki, így lett meg a 30. bajnoki cím –...

30-szoros magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk!

Hetedik meccsen dőlt el a bajnoki cím sorsa, a Fradi a Gyergyóval játszik az Erste Liga fináléjában.

Jön a bajnoki döntő végső összecsapása

A csapatok elvitték a hetedik meccsig a párharcot, pénteken eldől a bajnoki cím sorsa.

Hazai vereség, hetedik meccs dönt a bajnoki címről

Férfi hokisaink 3-0-ra kikaptak a bajnoki döntő hatodik meccsén, péntek este mindent eldöntő összecsapás jön.

A harmadik csillagért lépünk jégre hétfő este

Férfi hokisaink egyetlen győzelemre kerültek a történelmi, 30. bajnoki címtől, hétfő este kiharcolhatjuk!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin