2023. március 7.
Hazai pályán vívhatjuk ki a harmadik csillagot
Csapatunk a magyar bajnoki döntő első két meccsét sikerrel vette, szerdán hazai pályán folytatódik a párharc.

Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata hat meccses negyeddöntős párharcot vívott a DVTK Jegesmedvékkel, ahonnan 4-2-es összesítéssel a zöld-fehérek kerültek ki győztesen, borítva ezzel az alapszakasz alapján a papírformát, és bejutottak a legjobb négy közé. Ellenfelünk a következő körben az alapszakasz-győztes Budapest Jégkorong Akadémia HC lett, ami azért fontos, mert a másik ágon két erdélyi csapat küzd az Erste Liga-döntőbe jutásért, így számunkra az elődöntő egyben magyar bajnoki döntő is, ahol nem kisebb a tét, mint a harmincadik magyar bajnoki cím és vele együtt a harmadik csillag a címeren.

A BJA HC-vel csapatunknak az alapszakaszban rendesen meggyűlt a baja, egyetlen egyszer sem sikerült felülkerekedni rajtuk, így talán joggal tartott mindenki egy kicsit ettől a forgatókönyvtől. Azonban már az első mérkőzésen megmutatta a csapatunk, hogy a playoff egy teljesen más kávéház, és nem véletlenül jutottak tovább a negyeddöntőből a mieink. A szombati, első mérkőzésen, egy remek első, majd egy még jobban sikerült második harmadnak köszönhetően 5-2-es ferencvárosi győzelem született. Majd másnap is folytatták a kemény csatát a felek, ahol ugyan egyetlen gól született, de az is ferencvárosi oldalon, holott a számokat tekintve a hazaiaknak majdnem duplaannyi kapura lövése és helyzete is volt, mint nekünk.

A két csapat közötti különbség talán, hogy ki mennyit pihent a negyeddöntős párharcok után, míg a BJA-nak több mint egy hét állt rendelkezésére, addig a mieink nem a legfrissebben érkeztek a DVTK elleni párharcból, ez pedig mindig komoly fejtörést okoz, hogy melyik variáció a jobb. Viszont nem szabad elfelejteni azt sem, hogy rendkívül komoly szurkolótábor áll a csapat mögött, akik mind a szombati, mind pedig a vasárnapi meccsre kilátogattak és igazi hazai pályát teremtettek extra energiát adva ezzel fiúknak. Fodor Szabolcs vezetőedző is mindig kiemeli a meccs utáni érétkelőiben, hogy nagy segítséget tud jelenteni az, hogy tudják és hallják, hogy a szurkolók ott vannak.

Az előttünk álló két mérkőzés sem lesz könnyebb, mint a hétvégiek. Biztosan nagy küzdelem lesz a Tüskecsarnokban, amelyhez elengedhetetlenek a szurkolóink is és bár az időpontok kissé szerencsétlenül alakultak, bízunk benne, hogy még a hétvégi meccseknél is jobb hangulat lesz a magyar bajnoki döntő két hazai mérkőzésén.

Jegyeket online elővételben az Eventim hálózatában lehet vásárolni ITT, illetve meccsnapon, amennyiben marad belépő. A hazai szurkolóknak helyszíni jegyértékesítés is lesz a Tüskecsarnok 1-es, hazai bejáratánál. Felhívjuk a vendégszurkolók figyelmét, hogy vendégbelépőket nem értékesítünk a helyszínen, azok kizárólag online elővételben vásárolhatók meg!

Online jegyvásárlás a mérkőzés napján is lehetséges az első harmadszünetig. Az online belépőket nem szükséges kinyomtatni, elegendő mobileszközről bemutatni a vonalkódot belépéskor. A hazai és vendégjegyekre vonatkozó minden fontos információ IDE KATTINTVA érhető el.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, elődöntő (OB I döntő), 3. mérkőzés
FTC-Telekom – BJA HC

2023. március 8., szerda 17:00 Tüskecsarnok

Jegyek: ITT
Élő közvetítés: M4 Sport

2023. március 9., csütörtök 18:30 Tüskecsarnok

FTC-Telekom – BJA HC

Jegyek: ITT
Élő közvetítés: M4 Sport

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin