2024. január 9.
Hosszabbításban gyűrtük le a nagyot küzdő sereghajtót
Magyar bajnok jégkorongozóink hosszabbítás után 3-2-re nyertek hazai jégen a FEHA19 ellen.

Magyar bajnoki címvédő, listavezető férfi jégkorongcsapatunk az idény második erdélyi túrája előtti utolsó hazai mérkőzésén kedd este a sereghajtó FEHA19-et fogadta a Tüskecsarnokban. A papírforma a mieink mellett szólt, idén ugyanis kétszer az Erste Ligában, kétszer pedig a Magyar Kupában már legyőztük a fehérvári fiatalokat, legutóbb vasárnap Ajkáról távoztunk egy ellenük szerzett 4-1-es győzelemmel.

A kapunkban az utóbbi időben remek mutatókkal védő Nagy Kristóf kezdett, a mezőnybe pedig visszatért a liga legeredményesebb hátvédje, Jake Crespi, továbbra is hiányzott viszont sérülés miatt Nagy Gergő és Galajda Zsombor, betegség miatt Farkas Simon, rajtuk kívül pedig Tóth Adrián és Kocsis Botond maradtak ki a meccskeretből.

Visszafogottan kezdtük a mérkőzést, és bár mindkét oldalon volt dolga a kapusoknak, a nagy helyzetek az első harmad első felében elmaradtak. A 6. percben parázs eseménynek lehettünk szemtanúi, de nem valamelyik kapu előterében, hanem a fehérvári harmad közepén, ahol Tóth Gergő és Vedran Bogesic dobták le a kesztyűket, a bunyó végén pedig 5-5 perc büntetést kaptak. Némileg felpörgették a játékot a mieink, megjöttek a helyzetek, La Porte és Crespi előtt is adódott lehetőség, a gól azonban továbbra is váratott magára, a fehérváriak születésnapos hálóőre, Nyikita Melnyicsuk remekül védett, így gól nélkül mentek el a csapatok az első szünetre.

A szünet után sem sikerült úgy visszatérni a jégre, hogy be tudják darálni a mieink a rendkívül harcosan küzdő fehérvári fiatalokat. Nagy vendéghelyzetet nem könyvelhettünk el, de remekül ölték a mieink támadásait. A 28. percben újabb páros kiállítás következett, a kapura törő Adam Bradyt a vendégkapus védése után ütközte le keményen Németh Zalán, kisebb bunyó és páros kiállítás lett belőle. Nem sokkal később Borost szórták ki, így jöhetett a meccs első emberelőnye. Ezzel pedig, hiába övék a statisztika szerint a mezőny leggyengébb emberelőnyös játéka, rögtön élni is tudott a FEHA, Ulamec távoli lövésébe jól ért bele Anze Zezelj, így vezetést szerzett a fehérváriaknak (0-1). A gól után nem sokkal Turcotte ütközte le vállal szabálytalanul, fejmagasságban egy lövés után Bogesicet, aki lenn is maradt a jégen, majd vérző fejjel távozott. A vér takarítása alatt rövid ideig állt a játék, majd, bár a játékvezetők elsőre nem látták az esetet, videózást követően Turcotte öt perc plusz véglegest kapott, így besétált az öltözőbe. Az öt percet remekül kivédekeztük, sőt, Kestilä kiugrott egy a semmiben, és egyenlíthetett volna, de Melnyicsuk nyerte a párharcot, fehérvári szempontból rendkívül fontos védést bemutatva. Öt az ötben továbbra is remekül védekezett a FEHA, így ők mehettek előnnyel a második szünetre.

Nem indult jól a harmadik harmad, gyorsan ismét emberhátrányban találtuk magunkat, Turbuczot szórták ki magas bot miatt, de ezzel az előnnyel nem tudott élni a FEHA19. Öt az öt ellen fokozták a nyomást a mieink, ha kicsit későn is, de feljebb kapcsoltunk néhány sebességi fokozattal. Ez végre kifizetődött, Crespi száguldott végig saját harmadunkból a pályán, sikerült létszámfölényben lefordulni az ellenfélről, a középre tett korongot pedig Banga Nándor vette át korcsolyával, majd fonákkal a hálóba emelte az egyenlítő találatot (1-1). Vérszemet kaptunk, rohamoztunk a győzelemért, de Melnyicsuk nagy védésekkel tartotta meccsben a fehérváriakat. Az 51. percben Zezelj ugrott volna ki egy megszerzett koronggal saját harmadából, Hrabal utolsó emberként felborította, jött az újabb vendég emberelőny, ami ismét kihasználatlan maradt. Öt az öt ellen megint mi nyomtunk a győzelemért, de jött egy nagy hiba, amit kihasznált az ellenfél, Zezelj látta meg egy megszerzett koronggal, hogy Ambrus Csongor középen egyedül ugrik ki, szépen tálalt elé, a fiatal fehérvári támadó pedig egy a semmiben gólra váltotta a ziccert (1-2). Hat percre volt a FEHA19 az óriási bravúrtól – amikor utoljára győzött ligameccsen a fehérvári fiókcsapat a Fradi ellen Budapesten, akkor még Fehérvári Titánoknak hívták őket, a mieink pedig Pesterzsébeten játszottak hazai pályán… Kicsit több, mint négy perccel a vége előtt viszont Bajkó szabálytalankodott az előretörő Roth-tal szemben, így először kerültünk emberelőnybe a meccsen. Ekkor pedig dobbant a Fradi-szív, villant a liga leghatékonyabb emberelőnyös egysége, egy távoli lövés és védés utáni kipattanót pedig Németh Attila húzott közelről a kapuba, döntetlenre mentve a meccset (2-2). A hátralévő idő már nem hozott gólt, így legalább egy pontot elvitt a FEHA a Tüskecsarnokból, de a hosszabbításban a győzelmet és a második pontot még otthon tarthattuk.

Ez pedig végül össze is jött, a Nagy Gergő távollétében csapatkapitányként játszó Kulmala Rasmus egyedül tört előre, majd góllal fejezte be a gyönyörű szólót, megnyerve ezzel a mérkőzést a Fradinak (3-2).

Mivel a nap másik meccsén a nagy rivális, üldöző BJA HC rendes játékidőben nyert hazai jégen a DAB ellen, így egy ponttal közelebb zárkóztak, de 3-2-es hosszabbításos győzelme után az FTC-Telekom így is hat pont előnnyel vezeti az Erste Liga tabelláját, és végül jó hangulatban utazhat el szerda kora reggel a szezon második erdélyi túrájára.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom - FEHA19 3-2 (0-0, 0-1, 2-1, 1-0) hosszabbítás után
FTC-Telekom: 
Nagy K. (Arany) – Marva, Roth, Brady, Turbucz, Kulmala – Hrabal, Kärmeniemi, Kestilä, Němec, Németh A. – Boros, Crespi, Bán, Turcotte, La Porte – Haranghy, Seregély, Banga, Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
FEHA19: Melnyicsuk (Márkus) – Racsinszkij, Salamon, Ulamec, Zezelj, Blasko – Falus, Bajkó, Dobos, Farkas L., Németh Z. – Koszinszkij, Bogesic, Fekete, Keceli-Mészáros, Ambrus – Szécsi, Nádor, Alapi, Balasits, Dézsi. Vezetőedző: Anatoli Bogdanov. 
Gólok: Banga (47:27, Crespi), Németh A. (57:04, EE, Turbucz, Kulmala), Kulmala (61:07, Brady), illetve Zezelj (29:45, EE, Ulamec, Dobos), Ambrus (53:51, Zezelj)
Kapura lövések: 43:27 (13:8, 10:8, 19:11, 1:0)
Védések: 25:41 (8:13, 7:10, 10:17, 0:1)
Kiállítás percek: 38:9 (5:5, 29:2, 4:2)

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin