2024. január 7.
Magabiztos győzelem a FEHA19 ellen
Magyar bajnok és listavezető férfi hokisaink 4-1-re győztek a fehérváriak ellen az Ajkai Jégcsarnokban.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk a BJA HC elleni egygólos hazai vereség, majd a DVTK Jegesmedvék elleni fontos idegenbeli győzelem után az újév első hetének utolsó mérkőzéséhez érkezett. Mint korábban beszámoltunk róla, a sportág népszerűsítése érdekében a Magyar Jégkorong Szövetség Ajkára szervezte a FEHA19 elleni soron következő találkozót.

A keretből továbbra is hiányzott sérülés miatt Nagy Gergő, Galajda Zsombor és Jake Crespi, valamint betegség miatt kénytelen volt kihagyni a mai találkozót Farkas Simon is, rajtuk kívül pedig ezúttal nem lépett jégre U21-es csapatunkból feljátszó játékosunk, Kocsis Botond sem. A negyedik sorhoz így csatlakozott Tóth Adrián, a kapuban pedig Arany Gergely kezdett.

A megszokottnál kicsit lassabban kezdődött a mérkőzés, a csapatok régen találkoztak és a pálya is szokatlan volt a feleknek, így az első tíz percben tapogatóztak a felek. Aztán megtört a jég, Adam Brady kapott a kapu előtt lévő Kulmalától korongot, amiből megszerezte az első ferencvárosi találatot (0-1). Egy kivédekezett emberhátrány után érkezett a következő Fradi-gól is, Seregély Máté a bal oldalról lőtte Márkus kapujába a pakkot (0-2). A gólt követően Boros volt szabálytalan, ezzel az emberelőnnyel pedig már élni tudott a FEHA19, Jan Blasko villámgyorsan használta ki az adódó lehetőséget (1-2).

Akárcsak az első, úgy a második játékrész eleje is kiegyenlített volt, ám ezúttal is jobban érvényesült a Fradi akarata, Németh Attila váltotta gólra a Bradytől kapott korongot (1-3). A harmadik ferencvárosi találatot követően ellenfelünk vezetőedzője, Anatoli Bogdanov a kapuscsere mellett döntött, Melnyicsuk váltotta Márkust a vasak között. A várt eredmény azonban elmaradt, hiszen fél perc sem kellett az újabb zöld-fehér gólhoz, Vladimír Roth avatta fel a frissen beállt hálóőrt (1-4). Tóth Gergő kiállítása után lett volna lehetősége a fehérváriaknak szépíteni, de nem tudták kihasználni az emberelőnyüket, majd ismét emberhátrányban találta magát csapatunk, amikor Németh Attilát ítélték szabálytalannak egy perccel a harmad vége előtt, ám közel egy perccel később a székesfehérvári alakulat is hibázott, így egyenlő létszámban és áthúzódó kiállításokkal folytatódott a meccs a második szünet után.

Németh áthúzódó büntetésének lejárta után közel egy percre emberelőnybe kerültünk, amit kivédekezett az ellenfél. Ahogy haladt előre a mérkőzés, úgy fokozódtak egyre inkább az indulatok, a FEHA19 igyekezett volna szépíteni, a Fradi pedig, keményen dolgozott a megszerzett előny megtartásán. Több kisebb nézeteltérés is kialakult a kapuk előtt, amiket elengedtek a játékvezetők büntetések nélkül. A 49. percben azonban megálljt parancsoltak a folyamatnak és Borost, valamint Németh Zalánt is kiszórták durva játékért. Alig fél perccel később Turcotte csatlakozott társához a büntetőpadon, de speciális egységünk tette a dolgát és emberhátrányban sem engedte helyzetbe kerülni a fehérváriakat. A (papíron) hazaiak végül már nem tudtak közelebb zárkózni, így a zöld-fehérek örülhettek győzelemnek az Ajkán rendezett Erste Liga-mérkőzés végén.

A 4-1-es sikerrel tovább növelte előnyét a Ferencváros a tabellán, immár 56 megszerzett ponttal vezetjük a mezőnyt, innen várjuk a következő, keddi mérkőzésünket, amelyen ismét a FEHA19 lesz az ellenfél, ezúttal hazai pályán, a Tüskecsarnokban.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FEHA19 – FTC-Telekom 1-4 (1-2, 0-2, 0-0)

FEHA19: Márkus (Melnicsuk) – Racsinszkij, Salamon, Ulamec, Dobos, Blasko – Falus, Bajkó, Zsezselj, Farkas, Németh Z. - Kasinski, Bogesics, Keceli-Mészáros, Fekete, Ambrus Cs. – Szécsi, Csollák, Nádor, Balasits, Dézsi, Vezetőedző: Anatoli Bogdanov

FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Marva, Roth, Turbucz, Brady, Kulmala – Hrabal, Boros, Němec, Kestilä, Németh A. – Seregély, Kärmeniemi, Turcotte, Bán, La Porte – Haranghy, Banga, Tóth A., Tóth G., Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Blasko (14:29 EE, Dobos, Racsinszkij) illetve Brady (10:14, Kulmala, Kärmeniemi), Seregély (13:44, La Porte)

Kapura lövések: (15:11, 5:16, 6:18) 26:45
Védések: (9:14, 14:5, 18:6) 41:25
Kiállítás percek: (0:4, 2:4, 2:4) 4:12

Cikkajánló

Szerződést hosszabbított Arany Gergely

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott csapatunk kapusával, aki újabb két évre írt alá a Fradival.

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin