2020. június 15.
Jégkorong: Jászai Dávid távozik a Ferencvárostól
A Fradival két bajnokságot, két Erste Ligát, valamint egy Magyar Kupát nyerő védő a MAC-HKB-nél folytatja.

Férfi jégkorongcsapatunk eddig nagy aktivitást mutatott a nyári átigazolási piacon, és a keret lejáró szerződésű tagjainak megtartásában is sikerrel járt, ez a stabilitás pedig Fodor Szabolcs vezetőedző és Hudák Gábor szakmai igazgató szerint is a sikerek egyik kulcsa. Az FTC-Telekom idáig három új igazolást jelentett be: Imre Patrik Székesfehérvárról, Sági Martin Debrecenből, míg Somogyi Balázs Dunaújvárosból csatlakozik a 2020/21-es idényre a címvédőhöz. Emellett többen is aláírták új szerződésüket, így már 17 név ismert a következő szezon keretéből.

A szerződésüket meghosszabbítók, és az érkezők után ezúttal megvan a nyári transzferidőszak első távozója is: a 24 éves védő, Jászai Dávid visszatér nevelőegyesületéhez, és a MAC-HKB Újbuda Erste Ligás csapatában folytatja pályafutását.

Jászai Dávid 1996. május 4-én született Budapesten. A MAC utánpótlásában sajátította el a jégkorong alapjait, és itt is mutatkozott be az U18-as valamint az U20-as csapatban, innen lett korosztályos válogatott is, az U18-as és az U20-as nemzeti csapattal is feljutás részese volt. 2015/16-ban bemutatkozhatott a MAC felnőtt csapatában is az Erste Ligában, ám a rá következő idényben mindössze hat alapszakasz-mérkőzésen kapott lehetőséget, így a váltás mellett döntött, és Greg Lindqvist hívására a Ferencvárosba érkezett. Itt teljesítményével megvetette a lábát, és a 2018-as edzőváltást követően Fodor Szabolcs is számított rá. Néhány kisebb sérülést leszámítva végigjátszotta az elmúlt két szezont, teljesítményével a válogatott szakmai stábjának figyelmét is felkeltette, 2019 tavaszán két meccs erejéig a felnőtt nemzeti csapatban is bemutatkozhatott. Két magyar bajnoki címet, két Erste Liga-győzelmet, valamint egy Magyar Kupa-sikert, és egy Kontinentális Kupa-továbbjutást ünnepelhetett a Ferencváros játékosaként.

Jászai Dávid a következő idényre visszatér nevelőegyesületéhez, és az Erste Ligában rajthoz álló MAC-HKB Újbuda játékosa lesz. Az FTC-Telekom Jégkorong szakosztály köszönetét fejezi ki a csapatért tett szolgálataiért, pályafutásához további sok sikert kívánunk!

Az FTC-Telekom Jégkorong jelenlegi kerete a 2020/21-es idényre:
Érkezett: Imre Patrik (Fehérvári Titánok, 2021-ig), Sági Martin (DEAC, 2021-ig), Somogyi Balázs (Dunaújvárosi Acélbikák, 2021-ig)
Távozott: JÁSZAI DÁVID (MAC-HKB ÚjbudaÖ
Maradt: Arany Gergely (2022-ig), Boros Dániel (2021-ig), Farkas Lőrinc Simon (2021-ig), Hegyi Ádám (2022-ig), Nagy Gergő (2022-ig), Nagy Kristóf (2022-ig), Németh Attila (2021-ig), Roczanov Dezső (2021-ig), Sarcia Antonino (2021-ig), Tóth Adrián (2022-ig), Tóth Gergely (2021-ig), Tóth Gergő (2021-ig), Tóth Renátó (2021-ig), Tóth Richárd (2021-ig)

Cikkajánló

Győzelem Csíkszeredában, megnyertük az alapszakaszt

Magyar bajnok hokisaink idegenben 3-0-ra legyőzték Csíkszereda csapatát.

Egy lépésre vagyunk az alapszakasz megnyerésétől

Pénteken a Csíkszereda elleni meccsen elég egyetlen pontot szereznünk, hogy biztos legyen az első hely.

Győzelem az alapszakasz utolsó hazai meccsén

Férfi hokisaink 4-3-ra nyertek a DEAC ellen, így egyetlen pontra vannak az alapszakasz megnyerésétől.

Jön az utolsó hazai meccs az alapszakaszban

Magyar bajnok jégkorongozóink a DEAC csapatát fogadják a szezon utolsó hazai meccsén az alapszakaszban.

Fontos győzelem Debrecenben

Magyar bajnok hokisaink 6-4-re legyőzték a DEAC csapatát, így értékes három pontot szereztek.

Debrecenbe utazunk kedden

Magyar bajnok hokisaink három hazai után egy idegenbeli mérkőzéssel folytatják az alapszakasz második fázisát.

„Ő egy több színben pompázó, különleges állat”

Rekordbajnok férfi hokicsapatunk kapusa nem akármilyen házikedvencet tart otthon – VIDEÓ!

Arany-shutout, nagy győzelem a Csíkszereda ellen

Magyar bajnok hokisaink 3-0-ra legyőzték az SC Csíkszereda együttesét.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin