2019. december 17.
Jegyek az utolsó 2019-es Derbire
Már kaphatóak a belépők címvédő férfi jégkorongcsapatunk Újpest elleni, december 28-ai hazai Derbijére.

Magyar bajnok, Erste Liga-címvédő férfi jégkorongcsapatunk számára december 18-án, szerdán a DAB ellen megkezdődik az ünnepi menetelés. Fodor Szabolcs még az alapszakasz megnyeréséért is harcban álló együttesére a 2019-es év végéig hat mérkőzés vár: december 20-án a Fehérvári Titánokat, december 22-én a DEAC-ot fogadjuk, december 23-án a Tüskecsarnokban lépünk jégre a Hokiklub Budapest vendégeként, míg december 28-án jön az év utolsó Derbije, az Újpest ellen, Pesterzsébeten. A Fradi december 30-án zárja az évet, a DAB vendégeként.

A Derbire, és a másik három hazai mérkőzésre is kaphatóak a belépők online elővételben, az Eventim hálózatában, IDE KATTINTVA.

Az UTE elleni találkozó különleges lesz, hiszen a két csapat a ligapontokon túl a Vígh Balázs Vándorkupáért is harcba száll.

A tragikus 2017 eleji veronai buszbaleset áldozatai között volt a két klub egykori játékosa, Vígh Balázs is, akinek édesapja, Vígh György fia emlékére megalapította a Vígh Balázs Vándorkupát. A trófeát szándéka szerint minden naptári év utolsó Hokiderbijén kapja meg a győztes csapat, amely utána egy évig birtokolhatja azt. A kupát 2017 végén az újpestiek szerezték meg elsőként egy hazai jégen behúzott győzelemmel, ám 2018 december 21-én, a két csapat Karácsonyi Derbi néven meghirdetett mérkőzésén a Fradi 5-2-re győzött, és elhódította a trófeát. A hokiberkekben Küki néven ismert egykori játékos emléke máig élénken él a Fradi háza táján csapatvezetőkben és szurkolókban egyaránt, 2017 februárban az FTC és az UTE összefogott, és telt házas emlékmérkőzést rendezett a Tüskecsarnokban, amelynek teljes bevételét a baleset áldozatai családjainak ajánlottak fel (azt a találkozót egyébként 3-2-re a Fradi nyerte).

A mostani alkalom szomorú apropója, hogy 2019 októberében hosszan tartó súlyos betegség után 65 éves korában Balázs édesapja, Vígh György testnevelőtanár is elhunyt, aki szintén ott volt a veronai tragédia során a buszon, és az égő busz ablakán át felesége segítségével menekítette ki diákjait a baleset után. Így a kezdő korongbedobást a vándorkupa történetében először Vígh György özvegye, Balázs édesanyja, Erika egyedül végzi majd el...

A decemberi hazai találkozók mellett csapatunk januári hazai mérkőzéseire, így a január 3-ai, DEAC elleni meccsre, és a január 15-ei, Schiller-Vasas HC elleni alapszakasz-záró találkozóra is elindult az online jegyértékesítés. A Gyergyó elleni, január 6-ai mérkőzés kivétel, arra a találkozóra kizárólag a helyszínen vásárolhatnak belépőt mind a hazai, mind a vendégszurkolók.

Cikkajánló

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

Magyar bajnokként kezdjük el az Erste Liga elődöntőjét

31-szeres bajnokként fogadjuk pénteken 18.30-tól a Csíkszeredát a Tüskecsarnokban a párharc első meccsén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin